Caute chalani.
V jednom topicu na tomto fore sa mi snazia niektori uzivatelia fora nahovorit, ze kombinacia DAP (a to aj drahy DAP kludne za 1000Eur) + monitory je ZLA... Nic nenasvedcuje tomu, ze ti ludia take komba (konkretny DAP + konkretne MONITORY) vyskusali, pretoxs svoju skusenost vobec nespomenuli... Tvrdia, ze DAP (Benjie S5, akekolvek XDUUO, akykolvek iBasso, A&K, Cowon, atd...) je urceny len pre sluchadla, preto s monitormi NIKDY nebude hrat dobre. Lenze to nie je pravda.
Preto by som poziadal niektoreho z vas (Andrejsvk, suke001, dropadred...), aby ste vase monitory prepojili s nejakym DAPom, a zhodnotili zvuk... Fakt s DAPom nehraju dobre ??? ... Jasne ze je to otazka ceny, a s nejakou externou zvukovkou za 500Eur budu hrat lepsie nez s DAPom za 50 ci 100Eur, atd...TO MI JE JASNE.... Toto neriesim... Ale s DAPom za 500Eur ??? ... Dobre, mozno nemate DAP za 500Eur (ani ja). Mozno pocuvate hudbu z mobilu cez sluchadla, ked ste na cete do prace, atd... Ale o co by som vas poprosil ?

Aby ste si v tom pripade zohnali lacnucky DAP Benjie S5 za 20Eur z Aliexpressu, smopirovali nan nejaku kvalitne zvukovo nahranu, vami dobre napocuvanu hudbu, a zhodnotili ako to hra.... Ako to hra NA TO, ze mate monitory mozno za 500 ci viac Eur, ale pichnete do nichen lacnucky DAP za 20Eur...
Ja sa vam priznam, ze svoje TASCAM VL-A5 pocuvam s DAP-om.... Uz niekolko rokov (co sa mi pokazila zvukovka Tascam US-122MKII), aj z dovodu, ze pocitac mam v obyvacke, a monitory v inej izbe. Ked som monitory napojil (po pokazeni zvukovky a po ich premiestneni do inej izby) ma ClipZip, pocul som, ze zvuk je horsi... Nebolo to ono... Ale lepsie ako nic. Casom som si kupil DAP Walnut V2s za 30Eur, a zvuk hned dostal priestor, detail, cistotu, separaciu, avsak chybali basy.... Kupou ineho DAPu, Benjie S5 za SMIESNYCH 20 EUR, sa zvuk este o cosi zlepsil v porovnani s V2s...pribudli basy. Hra to fakt V POHODE, pocuvat na tom kvalitne nahravky je celkom radost. Je mi jasne, ze na nejakom DAPe od A&K by sa zvuk posunul o 1 ci 2 triedy vyssie.... A to uz by z VL-A5 vytiahlo mozno maximum. Lenze niektori chalani z tohto fora proste hudi tvrdit, ze s AKYMKOLVEK DAPom, aj premiovym, monitory dostatocne dobre hrat nebudu, pretoze DAPy su stvorene len na sluchadlovy posluch...
Chalani majuci monitory, vyvratte prosim ich nepravdive tvrdenie... Oni len naleteli medialnej masazi (PR). Pricom nemaju skusenosti s kombom DAP + monitory (keby mali, napisali by to)... Samozrejme si konkretny DAP a monitory musia rozumiet... Napr. nesmu byt obe svetle ci tmave...ale maju sa doplnat, pripsdne obe byt viac-menej neutralne.... Lebo ked si charakterovo kombo nesadne, tak je jedno, ze su to napriklad in-ear sluchadla za tisic Eur a DAP za tisic Eur... Ked si nesadnu, zvuk bude bud prilis temny, aleho hude rezat usi....