Jaké studiové monitory?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod icotech852 27. 10. 2012 13:37

ok dobre.Od fostexu ma zaujali aj tieto 3pasmovky Fostex PM-8.4.1 co si mi poslal.Pocul si ich? ci len odporucas.Mas aj nejaky link na SK distributora ci iba CZ alebo tak nejak.Aby som ich mohol aj objednat z nejakej dobrej stranky.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 27. 10. 2012 13:38

nepocul, neviem ci ich uz u v sr/cr maju, urcite mat casom budu
ani tie jbl sa ti fakt nepacia? http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 248190.jpg

//teraz kukam, ze tie fostex 3pasma su 8", takze ich mozes vylucit :oops:
Naposledy upravil Andrejsvk dne 27. 10. 2012 13:42, celkově upraveno 1
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 27. 10. 2012 13:41

tie JBL sa mi velmi pacia ale nikde v SK som ich nenasiel na predaj.Vsetko len nejake ultradrahe kusky
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 27. 10. 2012 13:44

LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod icotech852 27. 10. 2012 14:17

vidis ak sa teda daju odtial poriesit tak ich teda objednam.Diki moc za radu ak ta este nieco napadne mozme kludne cez SZ dikes Andreji
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 31. 10. 2012 17:24

Zdravim po dlhej dobe :-)
Aj ked mam po uraze spred roka a pol sluchovu vadu, ze na jedno ucho nepocujem tak ako by sa patrilo, tak ci tak uvazujem v priebehu par mesiacov nad kupou repro.
Vzhladom k tomu, ze sme doma prerabali mam taku nestastnu izbu teraz.
Je L.koveho tvaru. Prejdem dvermi do izby a mam "chodbicku" cca 2 metre, potom mam obdlznik o rozmeroch cca 2,5x 5,5 metra.
repro budu na uzsej stene a budu musiet byt na stole. Pocuvat budem preto prevazne za PC.
A tu vznika otazka ci kupit aktivne monitory alebo normal repro+zosik.
Tak teraz este dodam ze cenovy strop je +- 1000 eur.
D/A prevodnik budem riesit trosku neskor.
No po kupe repro by som si rad kupil dva zulove alebo mramorove kusy na stol kvoli vibraciam.
Tak o rozmeroch cca 35x25 cm a hrube aspon 7-10 cm, dufam ze to pomoze.
Stol mam dost velky, siroky 160cm.
Ako zdroj hudby bude sluzit notebook Lenovo, zatial so zvukovkou v NB :oops:
Tak moj tip su Dynaudio DBM50..cena je 1000 eur a maju aj ovladac hlasitosti, je to novinka.
Tak by som poprosil o vase rady a skusenosti, zvuk nemusi byt EXTRA detailny ale nech to ma dynamiku, kedze moje lave ucho je v horsom stave a nemozem si hudbu naplno vychutnavat ako predtym.
Dakujem ze vsetky rady vopred :)
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 31. 10. 2012 18:21

Nazdar
ak mas kes teraz Bstock http://www.thomann.de/cz/adam_s1x_b_stock.htm
snad maju dva kusy, ale aj keby si so zlavou kupil len jeden tak fajn, zatial ti postaci :mrgreen:

ak nie tak potom http://www.audiotek.cz/product-31389-adam-audio-s1a
sice pisu 5" ale je to rovnaky 155mm

neviem ci aj pouzivane sa daju zohnat
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 1. 11. 2012 00:19

Ale Tie Adam audio su uz drahe ...stroj je 1000 eur ...nove ci z bazaru to je jedno...zaujali ma tie dynaudia ale rozmyslam radsej nad bm6a mkII no tie su drahe to jedine cez bazar.
Peniaze este nemam ale budu, preto pisem v nasledujucich par mesiacoch.
Dynaudio preferujem, lebo sa mi poaci ich zvuk a prejav, no chcem nejake rady ktore ine zobrat, a ci aktiv alebo pasiv+zosik ale kedze to budem mat na stole a ibu mam taku celkom naprd tak sa stym nebude vela dat robit, tak asi teda aktivne monitory.
Inak tie dbm50 stoja iba 800 eur! a maju aj ovladanie hlasitosti
slipknot27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 1. 11. 2012 01:14

no ako myslis, podla mna adamy za 1350 su lepsie nez dyna za 1800
ak chces setrit, tak vem adamy f7, tie budu minimalne nastejno ako tie dyna za 800
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Galant 7. 11. 2012 23:39

Zdravím pánové,

Potřeboval bych malou/velkou radu od vás jakožto zkušených v audiu.
Jako mnozí, jsem jen tuctový konzumet hudby a chtěl bych přejít na "něco lepšího".
Jelikož hudbu poslouchám skoro pořád Sluchátka+Mp3 nebo PC 50/50 a jen zřídka jsem ji zaslechl z něčeho "kvalitnějšího", chtěl bych to pomalu změnit.A začal bych PC (nyní klasika Logitech 5.1 p.c. tušim 1700,- ani nevím proč zrovna 5.1 asi to bylo v té době coool).
Takže využití: Hudba - poslech při práci na pc nebo jen tak.(samo že občas filmek nebo nějaká ta hra ale tam kvalitu nějak nevyžaduju.)

Poslochám všehochuť ale převážně rock/metal.
Prostor:Pokoj poměrně zaplněn po obvodu skříněma a všema možnejma poličkama z lamina.cca 5x5m.Za bednama by zeď nebyla jen jeden reprák by stál kousek (asi 10cm) od laminátové příčky.

Budu posluchat nejčastěji z blízka tak do 1m ale kdyby "kvalitně" ozvučily dále vůbec se nebudu zlobit.

Nevím proč ,tak jak sem to tu pročítal a čučel po netu tak mi do oka padl Behringer B303..aktivní.(asi se mi líbí vzhled..nevím) CO vy na to??
Galant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod icotech852 8. 11. 2012 07:51

je super ze si upresnil to aku prioritu davas na posluch.Este sa spytam a je to dolezite aky je cenovy strop tvojej investicie do zariadenia.
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Galant 8. 11. 2012 20:42

No řekněme že v případě těch studiovek tak do 10 000,-(do 400 eur) samo že PC nemám nějak adekvátně vybaven jen integrovaná zvukovka a to je právě na co bych se pak po výběru Repro chtěl zeptat, nebo spíš aby mi někdo vysvětli co ještě k tomu budu potřebovat ..předzesilovač??DAC??Zvukovka??moc se v tom nevyznám ale co sem tu čet tak by to chtělo.Samozřejmě za další obnos.

Jinak PC deska Gygabite GA-770-DS3
Galant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 8. 11. 2012 20:58

adam f5 dostupne tak o 6mes 2x200e
prevodnik hrt ms II 150e
kontroler fostex pc-1 25e
no a budes mat pokoj, bo potom daco vyrazne lepsie stoji 4x tolko :mrgreen:
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Galant 9. 11. 2012 00:10

Ok, moc dík za radu, takhle stručně sem si to představoval.
A jen tak ze zájímavosti ty Behringery jsou v čem horší nebo proč zrovna Adam?(opět připomínám že jsem v tomto neznaboh) Kvalita,cena,výkon nebo jsou víc vhodné??
Galant
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka