ty 41PM jsem měl, velmi, Velmi hlasitý šum výškáče. pro mě nepřijatelné, u PC vzdálenosti neúnosné.
Je to ale jen můj názor.
Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
epidot píše:ty 41PM jsem měl, velmi, Velmi hlasitý šum výškáče. pro mě nepřijatelné, u PC vzdálenosti neúnosné.
Je to ale jen můj názor.
engine_er píše:Má niekto skúsenosti s monitormi z vyššej cenovej kategórie? Rozhodujem sa medzi Genelec 8020DPM, Genelec 8030C, Neumann KH80 a Neumann KH120. Chcem ich iba na domáci kvalitný posluch, teda žiadne mixovanie hudby.
Tak potom nekupuj tieto sterility. Pre kvalitný posluch s prehľadom postačia Kali IN-séria (napríklad z YT kanálu DSaudio.review, zneli až šokujúco verné originálnej nahrávke), len nie sú práve lacné.
Pokojne ale aj niečo ako Adam T5V, Mackie MR alebo Presonus Eris E* XT séria, tieto XT majú parádny waveguide, ktorý robí presne to, ako to aj vyzerá, strieľa zvuk do strán - toto je často vidieť akurát u JBL. Pri týchto si je ale potrebné dávať pozor na SN, ja som pred mesiacom bral pár z Muzikeru a museli ísť aj späť, lebo boli ešte z várky, ktorá nemala upgradnuté trafo a brumeli - Presonus ale nezvolil recall, takže tieto môžu stále byť v obehu + dnes som si všimol, že môj pôvodný príspevok na ich fóre aj zmazali, keďže som tam uvádzal aj rozsah SNiek, ktoré sú postihnuté
https://answers.presonus.com/62447/pres ... -7-buzzing .
engine_er píše:Má niekto skúsenosti s monitormi z vyššej cenovej kategórie? Rozhodujem sa medzi Genelec 8020DPM, Genelec 8030C, Neumann KH80 a Neumann KH120. Chcem ich iba na domáci kvalitný posluch, teda žiadne mixovanie hudby.
Neumannům bych se určitě nevyhýbal. Mám zkušenosti s KH310, čistě na poslech, nikoliv na práci, a znějí podle mého názoru výborně. Zvuk je čistý, transparentní, detailní, příjemně neagresivní a vyvážený, s patřičnou naléhavostí, která vtahuje do hudby. Za nudné či sterilní bych je neoznačil. Navíc jsou kvalitně zpracované a výrazněji nešumí.
engine_er píše:Tak potom nekupuj tieto sterility. Pre kvalitný posluch s prehľadom postačia Kali IN-séria (napríklad z YT kanálu DSaudio.review, zneli až šokujúco verné originálnej nahrávke), len nie sú práve lacné.
Pokojne ale aj niečo ako Adam T5V, Mackie MR alebo Presonus Eris E* XT séria, tieto XT majú parádny waveguide, ktorý robí presne to, ako to aj vyzerá, strieľa zvuk do strán - toto je často vidieť akurát u JBL. Pri týchto si je ale potrebné dávať pozor na SN, ja som pred mesiacom bral pár z Muzikeru a museli ísť aj späť, lebo boli ešte z várky, ktorá nemala upgradnuté trafo a brumeli - Presonus ale nezvolil recall, takže tieto môžu stále byť v obehu + dnes som si všimol, že môj pôvodný príspevok na ich fóre aj zmazali, keďže som tam uvádzal aj rozsah SNiek, ktoré sú postihnuté
https://answers.presonus.com/62447/pres ... -7-buzzing .
Vychádzam zo stoviek názorov na ASR fóre, kde ich kladú za top monitory. Kali IN-5 som skúšal a museli ísť z domu - chýbala im šťava.
Inak vďaka za tipy, ale ak si pozrieš v akej cenovej hladine sa pohybujú mnou navrhované modely, tak zistíš, že hľadám niečo kvalitnejšie.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků