čaute, nějaký 4 roky zpět jsem se tu ptal na studiový monitory k PC, vypadly mi z toho
Presonus Eris 3.5, zvuk asi ucházející, ale že by bych si z toho sedl na zadek oproti geniusům za litr, to zas ne. Každopádně, v poslední době začínají vydávat spoustu otravných zvuků - šumí to, prská to, škrčí, bzučí a mě už to sere.
Takže mám na vás dvě otázky:
1)
Je na to nějakej fix, nebo odchází do věčných lovišť? Jinou zásuvku jsem zkoušel, popřepojovat kabely taky, pohrát si s jackem taky, nic nepomohlo.
2)
Jakou byste doporučili náhradu, tak cca okolo 6k za pár? Je to k PC na hudbu a filmy, editaci muziky nedělám a nebudu. Zvuk se mi líbí spíš analytickej (jestli jste někdy slyšeli Etymotic HF5, tak tohle chci, tam je klidně slyšet 4 nástroje zaráz
), basy nechci a nemám rád (vyrval jsem si subwoofer z Dynaudia v autě), takže takhle, směrem přesnosti a čistoty zvuku, žádný Beats by Dr. Dre.
trochu jsem googlil a reddit doporučuje
Yamaha HS5 (s tím že by měly víc splňovat moje požadavky na zvuk), nebo klasiku
JBL LSR 305 P Mk II (nad těma jsem přemýšlel už tehdá, ale recenze zmiňujou, že jsou spíš basovější, což je pro mě nic moc). Je tu někdo kdo má srovnání, případně nabídne alternativu? Doplním jen, že po tom failu s presonusem bych volil nějakou zavedenou (desítky let) audio značku, žádnou čínu, nebo kopii. Jsem fakt naprosto alergickej na jakýkoliv šumění a cvrlikání co to dělá, když to nic nepřehrává!
EDIT: Taky bych chtěl, aby se to připojovalo normálně 3.5mm jackem a ten kabel mezi těma reprákama byl součástí balení, děkuju pěkně.
díky moc za váš čas!