které repro mají navrch a v čem?

V jednom rohu ringu přivítejme starší, léty ostřílené, velice známé Z-2300
viewtopic.php?t=67089&sid=
Proti nim se dnes postaví novinka, která se snaží nahradit staršího pána, jsou však Z-623 dostačující náhradou??
http://avmania.e15.cz/Clanky-a-bleskovk ... fault.aspx
Oboje mají nesmyslnou certifikaci THX, oboje jsou 2.1 se slabými středy. Za své peníze člověk dostane - co se filmů i her týče - velice přijatelný zvuk.. Pro nenáročné posluchače jistě dostačující i na občasný poslech hudby/uspořádání obývákové párty.
Rád bych viděl konkrétní rozdíl, psal jsem příspěvek do diskuze pod nové z623, ale pochybuji, že mi tam někdo odpoví.
Starší repro začínají mít problém s dostupností.
Sám jsem zakoupil novější řadu, ale cituji (lehce doplněný) můj příspěvek z diskuze pod produktem:
Zdravíčko, prosímvás jak byste Z-623 ohodnotili proti Z-2300, věřím, že ty satelity budou zaměřeny ještě o něco výše(u Z-623 víc cinkavější zvuk), ale spíše by mě zajímalo srovnání subwooferů a celkově výkonosti soustav(novější uvádí výkon 200W při spotřebě pouhých 100W, jak je to se starými?), resp. i pocitu, při filmech, které jsou na tom lépe?
Koupil jsem si z-623, ale nejsem úplně spokojen, ano duní to pěkně, ale určité frekvence jakoby subwooferu "nesedli", prostě je vidět, že se snaží, ale nezahraje je tak razantně, jako o pár desítek hertzů okolo.... Neměřil jsem to, takže konkrétně nevím, zároveň jsem nenáročný uživatel, ale zajímalo by mě hlavně srovnání, jelikož mám 14 dnů na vrácení z623 pokud bych je měl vyměnit za z2300. Prosím o reakci kohokoliv, kdo kdy slyšel obě sestavy.
Děkuji
Podobné vlákno jsem nenašel, tak doufám, že nevadí, když jej založím pro další lidi, kteří třeba budou řesit stejný problém.