Výber subwoofera

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tuner182 24. 2. 2011 18:12

Zdravím, chcel by som sa opýtať aký subwoofer by ste mi poradili. Mám hifi zostavu: receiver Onkyo TX SR- 506, regálovky JBL LX 2002 vpredu aj vzadu a center JBL LX 2000C. Mám k nim aj aktívny subwoofer ale stále sú s ním len problémy jedná sa o Infinty Alpha junior. Problém je v tom že pri nizkych frekvenciách vydáva nepríjemné zvuky. Prednedávnom bol na reklamácii trocha sa v ňom pošpárali a vrátili mi ho s tým že je zlá ozvučnica a pri nízkych frekvenciách sa vytvárajú prúdy vzduchu, ktoré narážaju do ostrých hrán basreflexu a nezakrytej dosky plošného spoja vo vnútry. Vraveli že robili čo sa dalo a že lepšie to už nebude. Zvuk sa zmiernil ale stále je tam a je dosť nepríjemný hlavne pri filmoch. Rozmýšlam že im to pošlem spať a budem žiadať výmenu za niečo iné. Rozmýšlal som nad Magnat monitor supreme 301A sub. Aký mate nazor na tento subwoofer alebo čo by ste mi poradili do cca 250 E? Vopred dakujem za všetky rady.
Tuner182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dodino112 24. 2. 2011 18:32

Za 250 toho vela nekupis.Ale skus tento http://elektro.bazos.sk/inzerat/6885470 ... -CHT8R.php alebo tento http://elektro.bazos.cz/inzerat/8677794 ... CHT-12.php .To bdu masinky...
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paxvan 25. 3. 2011 12:55

I když jsem původně tvrdil,že se bez sub obejdu,tak začínám měnit názor,na efekty je sub fakt potřeba. Mám na Vás ale dotaz: woofery se dělají v různých kmitočtových rozsazích,Magnat jede od 20Hz Warfedale začíná na 40ti. Poznám já jako běžný uživatel těch 20Hz rozdíl ? Mám sestavu Warfedale Diamond 10.5 a k ní se mi logicky nabízí woofer stejné značky a série.
Ještě jeden dotaz: průměr repro 20,25,30cm má to hodně velký vliv ? Jde mi hlavně o filmy v místnosti 20m2.Díky za rady.
paxvan
Junior

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 25. 3. 2011 14:14

20 Hz rozdiel je pocut, avsak za predpokladu ze u oboch modelov boli pouzite rovnako prisne merania, inymi slovami jeden moze klamat s cislami viacej druhy menej... Navyse samotna spodna hodnota frekv. charakteristiky nic nepovie o kvalite basu, ale v tychto cenovych hladinach nebude ziadny bas presny...
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Goldak1 28. 3. 2011 15:36

20 - 40Hz to je cela oktava:)
Goldak1
Junior