PLs poradte mi - jaké bedny koupit?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Odar 24. 5. 2011 11:55

dodino112 píše:A zalezi aj aky prehravac mas v kompe.
Toto uz zavana s woodoo.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dodino112 24. 5. 2011 12:26

No ked si pustim ten isty album vo WMP a vo foobar tak je ten rozdiel v kvalite dost pocutelny.A ze prave ty to zpochybnujes... :mrgreen:
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

̿ ̿ ̿\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 24. 5. 2011 12:44

Na prehravaci nezalezi. Zalezi na tom, ci prehravac podporuje mechanizmy, ktore zamedzuju tomu, aby sa do kvality prenosu rypal Windows mixer (u WMP DSP korekcie).

Pokial to bude chalanisko tahat z analogoveho vystupu zvukovky, je uplne jedno, z coho to bude pustat a ci tam nejaky Windows mixer do toho bude zasahovat, alebo nie.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dodino112 24. 5. 2011 13:11

Jasne je to z casti pravda.No ja mam Z4-ky tiez zo sluchatkoveho vystupu a WMP sa s foobarom neda porovnavat.Citelne velky rozdiel je v nich...
Pioneer VSX1015s , Pioneer DV 747A , KEF iQ90 , KEF iQ10 , Velodyne SPL1000r , PS3 slim 250Gb , LG 42PJ350

dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 25. 5. 2011 02:32

Ja chalani pouzivam iba notebook a tam nemam ako inac vytiahnut zvuk ako cez sluchadlovy jack tak asi nainstalujem ten prehravac iny nevdel som ze aj to ovplivnuje kvalitu.No a neskor urcite kupim nejaky iny notas tak sa budem snazit nieco s cim sa da kvalitnejsie hrat.A s tym dac urobim ako kazete kupim obycajny player a neskor dokupim dac.Ale ako citam tak sa da aj cez usb vytiahnut zvuk? Ako to?Ten dac ma v sebe nejaky soft a usb vstup ci ako?Vnedelu sa posnazim najst a obehat nejake hifi shopy tak som zvedavy na tie warfy aj ked uz teraz viem ze sa do nich zalubim hned aj po designovej a aj zvukovej stranke.
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 25. 5. 2011 05:56

Daj su tu na avmanii do hladat vyraz uDac a citaj.
Na vytiahnutie zvuku cez toto zariadenie nepotrebujes ziadne ine instalacky. System si zariadenie prida ako dalsie zvukove zariadenie.
No verim, ze v GB je moznosti vyberu viac
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 25. 5. 2011 10:17

janiss píše:Ja chalani pouzivam iba notebook a tam nemam ako inac vytiahnut zvuk ako cez sluchadlovy jack

Mas v nom USB? Tak mas ako. Ak chces aj konkretny priklad, tak napr. cez toto
http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=320
Ma to vstup aj z USB
USB input connects direct to PC without drivers

Nove to stoji myslim okolo 300-400 Eur, ale zozenies aj jazdene, napr.
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1872&t=1142609

Ak to je vela pre teba, tak sa daju zohnat aj lacnejsie prevodniky
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 25. 5. 2011 10:29

Prevodnikov je plna ***** a ked budes mat konkretnu predstavu, kolko do toho investovat, tak sa cosi da vybrat. Najlepsi by bol s asynchronnym USB, ale v tvojej cenovej kategorii je to asi utopia. Analogovy vystup z notebooku je pouzitelny, ale dehonestujes tym padom cely retazec. CD prehravac by som tym padom uplne vynechal. V prvom rade by som sa zameral na vyber vhodneho DACanu (s USB) a potom doladil v ramci balika penazi zosilnovac a bedne. Tych bude vzdy na vyber viac, ako DACanov. V GB mas urcite siroke moznosti osobnej skusenosti v hifi studiu. Treba si najst cas a cosi ist popocuvat.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Marek_K 25. 5. 2011 11:47

Ked DAC okolo 400€ s USB tak urcite arcam rDAC, ma asynchronne USB a so vsetkych vstupov je USBcko najkvalitnejsie. Recenzi je nan dost staci popozerat. U DACmagicu je prave USB najslabsi clanok a dost degraduje zvuk pri pouziti tohto vstupu podla recenzii.
Marek_K
Junior

Odeslat příspěvekod dodino112 25. 5. 2011 12:27

Tak tak,mozes radsej kupit ku zostave DAC ako CDp ak preferujes NTB ako zdroj zvuku.Myslim ze jazdeny DAC kupis za nie vysoku sumu.Ale ako som uz pisal,zvladnes to zatial aj bez neho normalka zo sluchatkoveho vystupu z NTB.Usi ti to neroztrha ;-)

Ten arcam co ti kolegovci odporucaju bude jeden z naj.Schytal od what-hifi 5* http://www.whathifi.com/Review/Arcam-rDAC/
Tu ho mas aj za normalnu cenu http://cgi.ebay.co.uk/Arcam-rDac-Digita ... 592wt_1139

dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nolwendil 25. 5. 2011 14:02

V dnešní době už CD přehrávač nemá smysl. Budoucnost (a vlastně i současnost) je v přehrávání hudby z PC. Takže pokud chceš zkvalitnit výstup z PC, DAC je jasná volba. Relativně levný DAC s asynchronním USB je HRT Music Streamer. Koupíš ho na eBayi nebo na Amazon.com. Klasický stojí $150, Music Streamer II+ pak stojí $350, na eBayi ho seženeš už od $300. Ale ten Arcam rDAC bude asi lepší...
Still round a corner there may wait, a new road or a secret gate...
Nolwendil
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dodino112 25. 5. 2011 16:08

No prehravanie z CDp urcite zmysel ma.Aspon pre tu skupinu ludi,ktori to beru ako klasiku ritual.Ja to mam tiez radsej ako hrat z komplu...

dodino112
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 25. 5. 2011 16:25

Suhlas. To je ako s LP.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod janiss 26. 5. 2011 02:12

OK chalani tak ja urobim ako mi kazete a kupim dac s usb pretoze cez sluchadlovy vystup z NB mi to pride odflaknute neviem preco ale nejak som nikdy nic takto nenapajal.Ale repra som rozhodnuty na 100% budu wharfedale 10.7. Vobec nemam momentalne cas ale chistam sa uz coskoro obehat tie hifishopy viem ze je tu v Londyne vela takychto sopov ale doteraz som ani jeden nenasiel takze budem musiet chodit cez google mapy presne na adresy.Ale aj tak by som najradsej navstivil nejaky jeden dva najlepsie a najvecsie shopy v londone pretoze toho casu tuna nieje vazne nazvys. Potom si to prepocitam a uvidim na aky zosik mi vyjdu peniaze. Inac keby ste mi mohli odporucit nejaku inu alternativu od okrem toho nadu?Pretoze ked dam za repro 500 libier tak 500 este budem mat no a dac ked zozeniem do tych 200 ked sa to da ak by bolo fajn a za zosik by som vedel este dat tych 400 libier trosku by som navysil rozpocet asi len aby bol fajny zosik ked je nieco v trosku vyssej cene od toho nadu a je ten zosik o dost lepsi tak sksute nejaku tu radu na zaver este.INac a co kable potrebujem nejake speci? Alebo ako to je s kablami? Budu k repru alebo k zosiku? A co kabel z dacu do zosika a z pc do dacu? Tam ake kable idu? Ked pocitam ze jeden je usb tak neviem ci sa kupuje nejaky kvalitnejsi audiou usb kabel alebo ako by sa to moholo volat. a potom z dacu do zosika ide 2 chinch?

-- 26. 5. 2011 02:28 --

Akurat som pozeral ten dac co ste mi odporucili ono to ma nejaky iny usb vstup ako je bezne na pc. Mam to chapat tak ze kabel bude na jednej strane obycajny usb a na druhej bude mat taku koncovku ako ide do toho dacu?Alebo na oboch stranach je taka koncovka ako ide do dacu a typadom ma smolu lebo na NB taky vystup nemam?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka