PLs poradte mi - jaké bedny koupit?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod armaman 6. 1. 2012 17:00

armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod janiss 6. 1. 2012 17:30

ca ma celkom zaujima ale na to ze je to uk firma tak toho je na ebay velmi malo tento co si mi poslal tam snad ani nieje

-- 6. 1. 2012 17:31 --

A co s tym subom viete niekto poradit?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod armaman 6. 1. 2012 18:06

skus sa spytat šeďour - a
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod lucas (novy) 8. 1. 2012 22:19

Ked hovoris ze ti na vsetkych bedniach chybaju detaily tak by si mohol skusit PMC, ktore tu uz niekto spomenul. Pocuval som jedny drahsie regaly od PMC nejaku tu hodinku a dalo by sa to popisat ako velmi detailne, mne osobne miestami az trosku prilis. Je vsak pravda ze boli zapojene do silneho koncaku od Brystonu, ktory sa na agresivnejsom zvuku tiez podpisal. Aby som citoval jednu krasnu pamatnu vetu s vedlajsieho fora: "Promluvit hubou v místnosti, kde před chvílí dohrály PMC, je jak mluvit přes polštář." :mrgreen:
E = mc2 +-3dB
lucas (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Volum3 8. 1. 2012 23:32

Bude fungovat kombo
BEHRINGER B2030A TRUTH +NuForce Udac-2 ?
mistnost 2,5m X 3m. poslechova vzdalenost 30cm+
jaky je potreba kabel na propojeni?
Volum3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janiss 14. 1. 2012 19:54

Ahoj tak vam chcem zasa podakovat za vsetky vase rady velmi si vazim vasu pozornost. Moj problem je z casti porieseny pretoze som sa prestahoval teraz mam minimalne 2x vecsiu izbu a konecne pocujem pristor s detailami ako som chcel. Konecne nelutujem peniaze ktore som dal za sub velodyne lebo az teraz pocujem jeho uzastny zvuk. V malej izbe sa to vsetko zlialo tak ze spolu to bolo hrozne. Uz keby som isiel znova do malej izby tak repraky urcite predam. Musim vam ale opisat moj novy problem. Pristahovali sme sa nedavno. Mam problem so susedmi respektive zatial iba s jednou ma male dieta. Toho sim sa hned bal. Dnes som konecne pocuval svoju zostavu pretoze doteraz na to nebol cas. Pocuval som to na normalnej hlasitosti urcite nic nerevalo ale prijemna hlasitost na relax pre mna. Dal by som to este hlasnejsie co by mne vyhovovalo viac ale nechcel som rusit to dieta. Ale co sa nestalo zrazu niekto bucha. Prisla sa stazovat ze uz to je moc nahlas. Neviem co mam robit potrebujem hudbu k mojmu zivotu. Myalim ze toto bude velky problem vecne vyklopkavanie na dvere. Teraz ani nepocuvam zostavu pretoze ked pocuvam tak mam v sebe stres ze kedy zasa zaklope. A pocuvat hudbu v strese to nieje ono. Rozmyslam nad predajom zostavy a potom kupit nejake kvalitne sluchadla a zosilovac v cene spolu priblizne 600 libier. Myslite ze sa da zostava nahradit sluchadlami? Ak ano ake sluchadla a amp by to mali byt? Nic lepsie ma nenapada ale dve veci co chcem je klud a moznost vypocut si skladbu aj na vyssej hlasitosti.
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 14. 1. 2012 20:01

Toto je presne problem nizkych frekvencii - tebe sa zda, ze je to v pohode, ale v susednom byte sa to moze javit kvoli zelezobetonu uplne inak.

O sluchadlach nema zmysel pisat v tejto teme - tu forum-1712/Sluchatka.html najdes kopec tem. Hlavne si treba spravit predstavu, co priblizne chces, co od toho ocakavas.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janiss 14. 1. 2012 20:36

Len som chcel vediet ci nejake sluchadla plus amp dokazu plne nahradit zostavu myslim vo zvuku priestore detailoch vernosti.
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Odar 14. 1. 2012 20:38

Som presvedceny o tom, ze ano.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zino333 14. 1. 2012 22:57

Ja si zasa myslím, že medzi posluchom zo slúchadiel a z repro je jeden zásadný rozdiel a to bez ohľadu na to, ako kvalitnú výbavu máš. Totiž pri posluchu hudby z repro ju nevnímaš len sluchom ale celým telom. Nehovorím o hlasitom posluchu kedy ti vybruje aj hruď ale o tom celkovom vnímaní hudby. Možno so mnou niekto nebude súhlasiť ale aspoň ja to tak cítim.

Ja ti odporúčam, zaizolovať miestnosť v ktorej máš výbavu. Ak je to panelák, mne sa veľmi osvedčili tie polystyrénové obklady na stenu, ktoré často pripomínajú aj drevo. Napríklad aj pod plávačku sa dávajú také penové podložky, ktoré myslím tiež majú nejakú tú izolačnú funkciu. K tomu ak pridáš nejaký huňatý koberec, tiež to izoláciu zvýši a zlepší to aj akustiku. Raz aj sem dával niekto odkaz na jeden diel z "receptář prima nápadů" a tam presne riešili zvukovú izoláciu miestnosti. Používali na to tuším akési sadrokartonové obklady na stenu, ktoré boli plnené pieskom a vôbec to nebolo ani hrubé a vraj to dobre izolovalo.

Skús pohľadať okolo tohto niečo. Bola by škoda ak by si sa musel vzdať niečoho takého...

PS: asi najväčšiu zásluhu na tom bude mať práve ten subwoofer. Neviem aké repro máš, ale napríklad nejaké kvalitnejšie ti dokážu krásne zabasovať ale pritom sa ich zvuk oveľa menej prenáša cez steny. Odkedy som zrušil subwoofer a prešiel len na repro, tak aj hudbu večer počúvam viac nahlas a bez toho aby ma niekto upozorňoval. Keď som mal sub, každú chvíľku som počúval, že to mám stíšiť, lebo to hrozne duní. A to aj keď som to mal pustené naozaj potichu...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 15. 1. 2012 02:04

Repra mam wharfedale 10.7 tie nebasuju nijak excelentne urcite nie ako velodyne. No a izolacia by ma napadla tiez ale to by som nemohol byt v anglicku v podnajme. Neoplati sa mi investovat do izolacie prachy ked mozno o rok ked skonci zmluva sa budem stahovat v londyne nikdy nevies. Ale mozno sa susedia odstahuju skor a bude to fajn. No ale este uvidim mozno nakoniec predam iba sub neviem ale je mi z toho pekne nanic.
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 15. 1. 2012 11:25

Aha, no tak potom teda aspoň držím palce nech sa to nejak vyrieši...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Předchozí stránka