od zino333 14. 1. 2012 22:57
Ja si zasa myslím, že medzi posluchom zo slúchadiel a z repro je jeden zásadný rozdiel a to bez ohľadu na to, ako kvalitnú výbavu máš. Totiž pri posluchu hudby z repro ju nevnímaš len sluchom ale celým telom. Nehovorím o hlasitom posluchu kedy ti vybruje aj hruď ale o tom celkovom vnímaní hudby. Možno so mnou niekto nebude súhlasiť ale aspoň ja to tak cítim.
Ja ti odporúčam, zaizolovať miestnosť v ktorej máš výbavu. Ak je to panelák, mne sa veľmi osvedčili tie polystyrénové obklady na stenu, ktoré často pripomínajú aj drevo. Napríklad aj pod plávačku sa dávajú také penové podložky, ktoré myslím tiež majú nejakú tú izolačnú funkciu. K tomu ak pridáš nejaký huňatý koberec, tiež to izoláciu zvýši a zlepší to aj akustiku. Raz aj sem dával niekto odkaz na jeden diel z "receptář prima nápadů" a tam presne riešili zvukovú izoláciu miestnosti. Používali na to tuším akési sadrokartonové obklady na stenu, ktoré boli plnené pieskom a vôbec to nebolo ani hrubé a vraj to dobre izolovalo.
Skús pohľadať okolo tohto niečo. Bola by škoda ak by si sa musel vzdať niečoho takého...
PS: asi najväčšiu zásluhu na tom bude mať práve ten subwoofer. Neviem aké repro máš, ale napríklad nejaké kvalitnejšie ti dokážu krásne zabasovať ale pritom sa ich zvuk oveľa menej prenáša cez steny. Odkedy som zrušil subwoofer a prešiel len na repro, tak aj hudbu večer počúvam viac nahlas a bez toho aby ma niekto upozorňoval. Keď som mal sub, každú chvíľku som počúval, že to mám stíšiť, lebo to hrozne duní. A to aj keď som to mal pustené naozaj potichu...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2