Subwoofer - elektronicka hudba

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gugel 27. 9. 2011 11:34

Tiež som špekuloval pri voľbe centru ale ten si nakoniec vieš zvoliť v AVR ako "veľký" alebo "malý" a hotovo...
Tak pracuj, za chvíľu idem aj ja, čau..
Visaton Conga, Audia Flight Three S + Azur 851N, NAS Synology + "jablka"
gugel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod velodyne1 28. 9. 2011 01:22

arnie--ved center je na dialogy, ale tam sa odohrava vsetko z filmu, ostatne repra su tzv surroundy v DK :) idealne by bolo rovnake repra ako hlavne, ine znacky maju iny charakter zvuku a to pocut, citit. Aj u mna dialogy na DVD su slabe, treba zvisit na vstupe dvd center level a hotovo.
Denon AVR-1610, Pure Acustics XTI100 5.0, Velodyne CHT8, Sony LCD 32
velodyne1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slamka 29. 9. 2011 09:14

arnie, tiez by som tie repra nemixoval len tak... :hm
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arnie222 29. 9. 2011 09:17

dik za info, aj mi to napadlo ale nebol som si isty :) ... takze uz som viac menej rozhodnuty ze tie repro musim nejak predat a kupit uplne ine :/ dik za info ..
arnie222
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 29. 9. 2011 09:43

Vyber repro ktore je zo sady 5.1 ale predavaju ich jednotlivo. Potom nie je problem si dokupit kedykolvek si zmyslis to co chces. ;-)
Len potom si zas presne tam kde je stoko, vybera repro pre Denon 1912...
Receiver uz mas, uz len pocuvat pocuvat pocuvat. :-)
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stoko 29. 9. 2011 09:47

Jaaaaj Slamka a co by si povedal prvo kupit AVRko a zapojit ich na to co mam? alebo kupit repro a zapojit to na to AVRko co mam? a nepovedal som ze urcite idem zobrat 1912. Teraz rozmyslam a citam vela o Marantz SR5006. ale co sa tika repro tak zatial tie co mam vybrate viewtopic.php?f=1711&t=1151433
stoko
Junior

Odeslat příspěvekod Slamka 29. 9. 2011 10:37

Tak ako som Ti napisal stoko.. Pocuvat pocuvat pocuvat a az potom kupovat.
Vela citaj, studuj a hlavne sa snaz chodit po studiach kade mozes. Musis proste spravne sparovat zosik s repro.
Zosiky aj reproduktory sa delia na tie s warm sound, bright sound a neutral sound. Nie je vhodne parovat warm-warm, ani bright-bright, ani neutral-neutral. To znie potom moc jemne, moc ostro, alebo o nicom. Preto som Ti vravel ze mas vyskusat k jednemu zosiku pripojit rozne repra, roznych vyrobcov. Ked budes pocut rozdiel, pochopis rozdiely a budes vediet co hladat dalej, co Ti viac vyhovuje.
Ak rozdiel pocut nebudes, mozes kupit co len chces a bude Ti to hrat rovnako......
Slamka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stoko 29. 9. 2011 10:44

OK Slamka doteraz som vela cital studoval a teraz budem vela pocuvat porovnavat uchom a podla toho sa rozhodnem. Dakujem ;-)
stoko
Junior

Odeslat příspěvekod arnie222 29. 9. 2011 10:50

ja som teraz docital knihu "Reproduktory a Reprosoustavy", ja ako laik som zistil hodne veci .. takze odporucam ak potrebujete niekto :) samozrejme som kapitoly filtroval, kedze skladat sam nechcem .. ale na pochopenie zakladnych pojmov a parametrov, ako to cele funguje, co je dolezite atd je to super kniha ;)
arnie222
Junior

Odeslat příspěvekod gugel 29. 9. 2011 11:40

To si spravil veľmi dobre, ja som sa ku takej knihe nedostal, vlastne ani nie je kedy... Najidealnejšie by ale bolo, keby si si vedel repra požičať domov, je to iná miestnosť ako štúdio... V prípade že by si kupoval nové - ááááálebo ;-)
http://www.audioweb.cz/
Veľa zdaru...
gugel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod arnie222 29. 9. 2011 17:36

ok, tak som spravil drobny nakres obyvacky. v prvom obrazku som nakreslil ako to cele vyzera. v druhom obrazku som sa snazil zakreslit oblasti kde najviac pocujem basy. blok - naj bass - je miesto kde najviac pocujem basy a to je vedlajsia izba (pracovna), za nim nasleduje zvysna cast pracovne. nasledne je celkom dobre v oblastiach 3 ale na gauci, kde je to hlavne .. je to najhorsie :) [testoval som teraz, viac menej narychlo .. asi by to chcelo odmerat mikrofonom aby to bolo uplne presne, mozno cez vikend ..]

tiez som zistil, ze pri tychto shitnych repro, su basy pocut na nizkych hlasitostiach hlavne v pracovni, pri vyssich aj v obyvacke (oblast 3) a musim dat hlasitost dost vysoko aby ako tak bolo pocut na gauci. zaroven pri vysokej hlasistosti nepocut tak hlbky ako sa otriasa gauc ...

frekvencnu krivku repro som nenasiel na nete .. asi bude vhodne tie repro predat, pouvazovat nad doplnkovym nabytkom pretoze na stene za gaucom nic nemam a nasledne hladat kvalitne repro ..

Obrázek

Obrázek
arnie222
Junior

Odeslat příspěvekod stoko 29. 9. 2011 21:30

ako sanka dole arnie222 takto podrobne to rozanalyzovat ako vazne vau
Ja mam obyvacku kus inac mam len velke dvere do chodby a skoro kocka budem mat chvilu casu tak spravim nieco podobne aj ja.
PS : ako som zacal chodit na toto forum tak sa nestiham divit aka je toto veda okolo zvuku a pritom som si myslel ze viem pomerne dost... ale zjavne nie :D
stoko
Junior

Odeslat příspěvekod gugel 30. 9. 2011 08:16

arnie222 píše:frekvencnu krivku repro som nenasiel na nete .. asi bude vhodne tie repro predat, pouvazovat nad doplnkovym nabytkom pretoze na stene za gaucom nic nemam a nasledne hladat kvalitne repro ..

Tak ešte trochu, keby si chcel take repro, čo nájdeš aj "krivku" ale krivku z určitej miestnosti, nie z tvojej, tak niečo najdeš aj tu ;-) :
http://www.vml.cz/sloupove
Ono začať študovať, čo je dobré a zlé, na to treba čas a sedieť nad knihami alebo pred PC hodiny a hodiny,že? Keď sa to da kupiť hotove, prečo špekuľovať nad novým-vraj lepším?!
Nábytok? Obrazy,kvety, poličky, koberec na plavajucu a experimentovať...Ja tie špecialne, hnusne akusticke vrajdoplnky nemôžem ani vidieť, jedine akusticke obrazy, to aj trochu vyzerá:
http://www.highendshop.sk/index.php?cPath=260_271
Sa nas.riem, obraz si namaľujem, nema problema, proste holá stena bude trochu drsnejšia...
No a na tvoje repro asi krivku nenajdeš - asi nebude bohvie aká povedal by som, že dobre by hrali v aute...
Takže veľa zdaru, daj poriadne bedne a počúvaj, maj sa...
gugel
Mírně pokročilý

Předchozí stránka