Dobrý den,
vybírám regálovky k recieveru Denon AVR-2807. Budou hrát v pokoji kolem 23 m2. Sestava bude připojená k počítači (hdmi/optikou), na kterém pouštím hudbu (z 80 %) i filmy. Něco jsem načetl a byl v několika studiích. Cenový strop jsem posunul z 10ti na 15 tisíc.
Původně jsem po přečtení testu ve S&V přemýšlel o Acoustic Energy Neo2 (navíc ta akce 3490 za jeden...).
V Jasyku v Brně jsem ale slyšel skoro celou šestkovou řadu B&W (poslechl jsem navíc i 802) a to mě donutilo zamýšlet se nad aspoň o kousek vyšší kategorií; 686ky mě docela potěšily, ale cítil jsem, že to není ono, zvuk se mi zdál pořád nějak “malý”. Zato jak hrály B&W 685 už se mi hodně zamlouvalo (i když na obou stranách spektra jsem cítil rezervu).
Na příští týden mám ve studiu Basys objednané k poslechu KEF Q300. Musím říct, že se mi strašně líbí (nejvíc ze všeho, co jsem viděl). Navíc je v několika testech (např. srovnávací test whathifi) zařadili nad ty 685ky. Další výhodou je, že se líbí i přítelkyni (např. Wharfedale 10.2 na tomhle ztroskotaly).
-> Co si o tom myslíte? Byly by KEFy dobrá volba k recieveru od Denonu? Proč se o nich málo píše, proč nebývaj k vidění po bazarech atp. ? Měl bych zkusit ještě nějaký model?