Sobwoofer ve stereu pro Infinity kappa 8

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vision69 24. 11. 2011 19:54

Zdravím,
už hodně dlouho řeším dilema, jestli pořídit sub k mým kappám.
Kappy mají sice basák 30cm a basují dobře, ale když si vzpomenu na časy kdy jsem měl k předkům Wharfedale Diamond 9.6 sub SW150, docela se mi stýská po basech, které jsem cítil i uvnitř svého těla. Ten sub Wharfedale byl ovšem nízká třída a hrál špatně.
Teď pořád pokoukávám po subu Heco Celan 38A (už se nevyrábí), který má basák 38cm.
Potřebuju vaše názory, abych neudělal pitomost. Kdybych šel do toho Heca, koupil bych ty suby dva. Jde o to, jestli bych si nějak výrazně polepšil. Přeci jenom míchat vintage bedny určené pro stereo se subem určeným pro DK... nevím, nevím.
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 24. 11. 2011 20:02

Z tvojich prispevkov kade-tade mam pocit, ze si slapol dost vedla. Bud chces vyrovnany zvuk, alebo zabavny zvuk. To si treba dat najprv v hlave naporiadok.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vision69 24. 11. 2011 20:06

Odar:
Nechápu... subwoofer = zábavný zvuk? Nebo jak jsi to myslel...
Mac Mini, Fidelia, Denon DCD S10, Denon PRA S10, Luxman C-02, Luxman M-02, 2x Luxman M-03 (bridge), Infinity Kappa 8, Vincent Premium Cables
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 24. 11. 2011 20:11

Vyprdni sa na sub.Ak mas dobre repra,tak ti staci zladit zostavu a basovat to bude tiez velmi dobre.Ale samozrejme akustika.Ak je na prd,tak sa mozes aj postavit na hlavu a zvuk nebude.Ja mam napriklad len mensie (ale velmi slusne) regalovky a basov mam aj na predaj.Kludne poslu aj vacsie komercne stlpy prdiet do periny.
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zino333 24. 11. 2011 20:41

To pri tých repro čo máš v popise ti je málo basov? To vážne chceš ten zvuk pokaziť subwooferom? Však to ti musí hrať pekne hento a subom by si to len pokazil... Maximálne by si ho podľa mňa využil pri tvojej aktuálnej zostave len pri filmoch. A aj to pochybujem. Nebude problém niekde inde? Kabeláž, akustika...
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 24. 11. 2011 21:04

Nechce sa mi hladat meranie tych bedni, ale s 30 cm basakom by to s tymi basami nemusel byt az taky pruser. Ak mas malo basov, bud ti nesedi ich charakter a chces to nejakym sposobom "dohnat" subom (co moze, ale aj nemusi byt riesenie). Dalsi problem moze byt to, ze ich zosilnovac nezvlada a preto to nema dostatocnu razanciu. Akustiku by som v tomto pripade neriesil - v nej by bol problem prave keby sa ti to zda prebasovane (aj ked sa bavime v subjektivnej rovine).

Ak si rozhodnuty, ze sub, tak by som to asi riesil (najlacnejsou cestou) DIY subom. Neviem, kolko si ochotny do toho investovat, ale aby si to tym subom skor nepokazil, ako si polepsil. Urcite odporucam pred kupou vyskusat (alebo vyuzit vratenie v zakonnej lehote bez udania dovodu).

Urcite ale napis, ako to dopadlo.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 24. 11. 2011 21:38

Odar - to s tou akustikou si teraz ale napisal uplny nezmysel.Ja som to vyrozumel tak,ze ked je na pikcu akustika,ma sa to javit ako prebasovane.Uplne sa mylis.Moje bednicky maju basov az az a ked som ich mal umiestnene na predoslom mieste,basy boli uplne stratene.Ten bas tam bol citit z tych bedni,ale niekam sa stale stracal.Tak som raboroval s umiestnenim a s akustikou a hla.Basov mam ako som sa uz vyjadril aj nazvys.
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Odar 24. 11. 2011 22:21

Reprosustavy sa meraju na otvorenom priestranstve (tu nema dopad na meranie akustika) alebo v specializovanej miestnosti s upravenou akustikou (aby bol dopad akustiky na meranie minimalny).

To, ze das regale v miestnosti tak, ze ti zvyraznuju basy, je ina pesnicka.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 24. 11. 2011 22:33

Tie basy v tych reprach boli aj pred tym.Bolo to z nich citit ze tam su.Len mali zle umiestnenie a akustika bola absolutne mimo.Vsetko sa to stracalo a ich potencial bol uplne zabity.Cize on moze mat doma skvelo hrajuce bedne len to absolutne nemusi pocut ak su zle umiestnene alebo ma aj zlu akustiku.Toto s meranim bedne nema nic spolocne.Tie to uz maju davno za sebou.Uz su hotove doma a treba sa pohrat s tymito faktormi aby sa odhalil ich potencial.A to v mojom pripade nepisem len o basovej zlozke.Lepsim umiestnenim a popracovanim na akustike sa rapidne prehlbil priestor a pribudlo detailov.Cize to vsetko v tych bedniach bolo aj pred tym (aj pri ich merani) len som to musel z nich nejak dostat.O tom to je.
Naposledy upravil MakcuPikcu dne 25. 11. 2011 09:21, celkově upraveno 1
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vision69 24. 11. 2011 22:42

Díky za vaše názory.
Ještě s tím subem tedy počkám.
V sobotu si jedu pro druhýho Luxmana (zapojení bi-amp) a zítra nebo v pondělí si jedu pro DAC za dvacku. Až tímhle mou sestavu "vylepším" a naposlouchám to, ozvu se. Vím, že druhým koncákem a novým DACem nezměním basy, ale třeba se tím zlepší kvalita zvuku natolik, že dám zase na chvíli pokoj :-)
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 25. 11. 2011 08:33

Je mozne, ze som to blbo napisal a bolo to blbo pochopene. Pride mi ale proti rozumu odporucit narvat velke bedne s 30 cm basakom viac do rohov, aby mali viac basov.
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MakcuPikcu 25. 11. 2011 09:17

Vobec som nemal na mysli,ze ich treba supnut do rohov.To je tiez nezmysel.Ja ked som laboroval s umiestnenim,tak prave ked som ich dal blizsie ku zadnej stene a viac do rohov,bas sa stratil.Treba to spravne umiestnenie od posluchoveho miesta hladat doslova po centimetroch.Treba sa pohrat s rozmiestnenim bedni na dialku od posluchoveho miesta,rozmiestenim bedni od seba samych a aj natocenim na posluchaca.Mne zacali bedne basovat ked som ich povytiahol do priestoru od zadnej steny o vyse 1.3m.Ked ich posuniem spat o 10cm zas sa to vsetko straca.Ale povytiahnutim bedni o ten vyse 1.3m od zadnej steny mi nenastupili len basy.Obrovskym tempom sa prehlbil predo zadny priestor.Ale samozrejme zalezi na posluchovej miestnosti a moznostiach schvalenych ostatnymi clenmi v domacnosti ;-)

vision69 - tie bedniska co vlastnis musia tak zabasovat,ze ti to bude gule ovievat O:-)
Samsung Galaxy ACE 2
MakcuPikcu
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šeďour 25. 11. 2011 11:13

vision69 píše:Vím, že druhým koncákem a novým DACem nezměním basy

Mě osobně novým a lepším DACem přibyly basy, ač jsem to nečekal.A pokud ještě přidáš další koncák, tak se zvuk rozhodně zlepší.
Ještě je tu další možnost.Díky samostatnému buzení basových reproduktorů při biampingu, by jsi mohl zvýšit zisk, oproti středovýškové sekci.Tím získáš možnost regulace množství basů.
:pozor
Biamping přináší samé výhody :idea:
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vision69 27. 11. 2011 12:58

Slíbil jsem, že se ozvu až nakoupím další komponenty. Takže... koupil jsem druhý koncák Luxman, předzesilovač Denon PRA S10, převodník Shanling DAC 50. Zapojil jsem bedny do bi-ampu. A výsledek? Basy jsou stejné, jen přesnější, ale samozřejmě zvuk je prostorovější, detailnější. Žádný velký zázrak se nekonal, ale nebudu dělat předčasné závěry. Nemám toho moc naposloucháno. Nevím, jestli je to jen psychologie, ale zlepšení bych hodnotil tak o 30% lépe. Každopádně otázku subwooferu zatím nechám v pozadí.
Posílám obrázek jak to teď celé vypadá. Ten DAC je trošku designem mimo :-) K těm vintage komponentům to moc nejde.
Obrázek
Obrázek
vision69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 27. 11. 2011 13:13

Uzasne ......
Krasa.........
BEZ KOMENTARA.
100 bodov je malo ,mne sa to paci komplet ako to "lezi"......
armaman
Poslední varování

Další stránka