chcem vas poprosit o pomoc pri investigovani nasledovneho problemu: vlastnim par reprakov behringer b1030a pripojenych na audinst hud-mx1. Pri pocuvani hudby obcas (pri niektorych skladbach) nastava problem, ze pri hrani nizsich tonov repraky dunia a to tak, ze v danom okamihu to prekryje vacsinu vsetkych ostatnych tonov a je to velmi neprijemne. Na zadnej strane reprakov som skusal nastavovat rozne kompenzacie izby, uberal basov, pridaval vysiek, tohoto problemu sa mi nepodarilo zbavit. Moze byt tento jav (dunenie) sposobeny (1) nevhodnym umiestnenim reprakov (predpokladam, ze toto je moj pripad), alebo aj tym ze (2) nie su dostatocne rozohrate, pripadne ze (3) miestnost ma 5x3.5m a je v nej takmer ziadny nabytok?
Momentalne umiestnenie reprakov (chce to trochu predstavivosti:)
- Kód: Vybrat vše
OKNA
-----------------------------------------
S||----------------| |S
T||R R| |T
E||----------------| |E
N| |N
A| |A
kde R su repraky polozene na stole. Medzi oknom a reprakmi je zhruba 30cm a lavy reprak od steny je vzdialeny zhruba 5-8cm. Na lavom repraku mam zapnute kompenzovanie roomy na -6db (t.j. roh) a na pravom mam -4db (t.j. narrow wall) (vid http://www.thomann.de/cz/media_bdbmaxviewer_AR_239436.html?image=4147689&small=1 ). Repraky mam natocene sikmo smerom ku mne ked sedim za stolom.
Este raz zopakujem otazku: ako je to s vplyvom troch vyssie spomenutych faktorov na obcasne dunenie basov? Su este dalsie potencionalne priciny?
Dik