Reproduktory Voice Kraft za neuvěřitelné ceny ??

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirka L. 13. 1. 2012 12:14

01.jpg
01.jpg (11.59 ) Zobrazeno 29502 krát
Chtěl jsem se zeptat, na Aukru se poslední dobou objevují různé typy reprosoustav, třípásmové, sady 5.1 od polského dovozce. Jsou značky Voice Kraft a jsou nabízeny za neuvěřitelně nízké ceny. Například ohromné bedny 5.1 (viz obrázek) - typ VK 7620 za 2999 Kč. To přece snad není možné - to není ani cena těch součástek. Na internetu se nedá o těchto repro nic sehnat... tedy co se týče recenzí kvality zvuku....
Naposledy upravil Jirka L. dne 13. 1. 2012 15:46, celkově upraveno 3
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka L. 13. 1. 2012 14:24

tady jsem nakonec sehnal adresu na polského výrobce, na první pohled repro vypadají docela dobře, ale slyšel je někdo ?

http://voicekraft.com.pl/zestawy-kina-domowego-o_c_121_1.html
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 13. 1. 2012 14:39

:-D designy jednoznačně kopírujou od jiných značek, co se týče ceny...bůh ví co to je za bedny, zeptal bych se jestli to opravdu hraje nebo je to jenom nějaká papírová maketa :lol:
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 13. 1. 2012 14:47

Já znám ten velký stereo set, co je na stránce dole (basáky po stranách přečnívaj krycí mřížku).
Na první pohled to vypadá úžasně.Kdybych byl patnáctiletej kluk, tak bych po ničem jiném netoužil 8-D
Ale, protože jsem starší a mám už něco naposloucháno, tak mě to bombastickým vzhledem neoblbne.Poklepal jsem si na stěnu...tvrdej papír.Měniče budou hrozně laciný, tudíž mizernej zvuk a nízká spolehlivost :-l
A dojem ze zvuku ?
Bum, cink :hm
Líný basy, nakřáplý vejšky...ale obojí v hojném množství.

Jak říkám, bejt mlaďas :arrow: tak do toho jdu bez rozmejšlení 8-)
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skarabik 3. 6. 2012 16:59

Nedávno jsem si je pořídil jako "dočasné" řešení, nežli opravím původní co jsem měl. Jak již bylo dříve řečeno, tak je to papír a ani výhybku v bednách nenajdete. Po drobných úpravách se to dá i poslouchat, ale chtěl bych vidět ten jejich kmitočtový rozsah 20-20kHz.
Když tak dávám linky na změřené charky předních reproduktorů a pro porovnání charky pro obyčejné Geniusy za 600Kč (tedy jen stereo). Zapojení bylo stejné - stejný zdroj signálu a zesilovač. Jinak měřeno sw REW 5.0

genius.png

vk_sloup.png
skarabik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin2133 5. 6. 2012 19:52

éé tohle nebrat :-D jak bylo řečeno víše jen papír + bum a cink (dobře řečeno a bohužel i pravdivě). Na to jaký jsem laik a docela mě repro od VK zajímalo protože ho je všude plno a relativně i levný, tak jsem také zjistil proč je ho všude plno a ani jsem nevěřil jak jsou na tom lépe Jamo S 426 HCS 3 potom co jsem si je poslechl v obchodě okey v liťáku. Až jsem žasl jak mohou ty to bedny hrát o tolik lépe ikdyž jsou zhruba jen o pětikilo dražší :hm
JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod voicekraft 3. 9. 2012 08:48

Dostal jsem podobné sloupové bedny z aukra od manželky k narozeninám a musím říct že je to hrůza.. I přes úpravy které jsem prováděl je nakonec prodávám.
Měnil jsem bassreflex, pak to úplně ucpal, zatlumoval, přidal výhybky, odpojil jeden basák a pořád to "hučí" prostě v určité frekvenci rezonuje celá bedna. Možná tak vyhodit repráky a namontovat je do pořádných skříní.
Jinak mají docela pěkné výšky a ze dvou metrů i vypadají "opravdově", ale prostě je to jen polská srágora..
voicekraft
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod snejdy 4. 9. 2012 21:20

kdysi jsem měl doma jako student repro Renkforce (2 sloupy asi za 3500, 2 basáky, 1 střed a 1 výškáč) a musim říct že to hrálo uplně otřesně. Snažil jsem se to ladit ekvalizérama, ucpávat basreflex... nedalo se to vyladit skoro nijak, šíleně to hučelo někde kolem 100Hz, středy byly zcela utopené a výšky bez jakéhokoli prokreslení. Dokonce 30 let staré menší regálovky tesla co jsem měl taky hrály o mnoho a mnoho líp. Takže radím, repro téhle kategorie NEBRAT :-)
DESKTOP: PC -> optika -> AUNE X1sPro 7gen, Sennheiser HD660s, NAD C326BEE + Klipsch RB-81II + Klipsch SW-112
PORTABLE: HiBy R3II (512GB), FiiO FH7 (bal.), DALI Katch G2, B&O Beoplay A1 2nd, Sennheiser Momentum TWS4
snejdy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod konik35 25. 10. 2013 23:56

no psal jsem mu do PL a rikal ze to je MDF 1,5cm 6-8 ohm sice mam doma 1200w set ale koupim rozeberu a popišu co to je zac maximalne je dam do pergoly :D
konik35
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karminkotak 27. 10. 2013 03:08

tak ta cena nema chybu :-D neviem si ten hluk, co z nich ide ani len predstavit... isty cas na Bazosi boli na predaj sety Hyundai, tiez za 'hubicku', to jedine vylozit na machrovanie pubertiakom pre spoluziakov ale radsej nezapinat :-)
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 28. 10. 2013 00:11

snejdy píše:Snažil jsem se to ladit ekvalizérama, ucpávat basreflex... nedalo se to vyladit skoro nijak, šíleně to hučelo někde kolem 100Hz, středy byly zcela utopené a výšky bez jakéhokoli prokreslení.

Jojo - metodou pokus-omyl bez rozmyslu se nejdál dojde... Přitom by stačila trocha smysluplného měření a hned by se vidělo co s tím udělat aby se to chovalo alespoň trochu civilizovaně (byť jinak uznávám že je to křáp). REW je k posouzení toho, co z beden leze k ničemu protože zahrnuje vliv místnosti.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozanozdra 30. 10. 2013 17:26

skarabik píše:Nedávno jsem si je pořídil jako "dočasné" řešení, nežli opravím původní co jsem měl. Jak již bylo dříve řečeno, tak je to papír a ani výhybku v bednách nenajdete. Po drobných úpravách se to dá i poslouchat, ale chtěl bych vidět ten jejich kmitočtový rozsah 20-20kHz.

vhledem k tomu, že neudává útlum si tam může klidně napsat -nekonečno až +nekonečno

však i z tvého měření vydíš že 20 -20 to hraje, ale jakým útlumem :-)
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod konik35 3. 11. 2013 19:17

8-) tak dnes jsem rozebral a je tam presne toto vse propojeno jedním kabelem u repra jsou odpory a na dne se valí jakýsi pokus o tlumení nejakou vatou zmuchlanou do koule o rozmeru 50x20 cm bi amp nebo jak to je presne není mozný je vzadu jen jeden set koliku k pripojení ale do garaže luxus kdyz pustím flexu tak je to posluchatelne :-D :mrgreen:
konik35
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozanozdra 4. 11. 2013 00:52

je to dobrý v zimě na topení
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2013 14:11

To ne - blbě to hoří.

Ani u výškáče není kondenzátor? Nafoť to všechno pěkně :o)
ThalesX
VIP uživatel

Další stránka