reproduktory okolo 1500kč

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BiGSh0cK 3. 2. 2012 20:33

ajaj, no musel bych je mít uplně u zdi tady už bych žádnej prostor navíc nevykouzlil

pro představu...tady žiju :-) : http://imageshack.us/photo/my-images/9/p1030909t.jpg/
BiGSh0cK
Junior

Odeslat příspěvekod player 3. 2. 2012 22:24

Kdyz ten stul odsunes 10cm od zdi, coz jedine prospeje tomu nepekne polozenemu prodluzovaku na nem;), tak je tam klidne muzes postavit. Maji sice bassreflex dozadu, ale 10cm jim musi stacit, pripadne se basy daji korekcema vyrazne potlacit, navic si chtel hodne kravalu za malo penez, o hifi kvalite reprodukce rec nebyla, ne? ;)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BiGSh0cK 3. 2. 2012 23:04

na noc tu zásuvku vypínám takže jí chci nahoře, to kvůli monitoru který má blikající diodu když je vypnutý a taky kvůli tomu že trochu píská (to je slyšet jen v noci), navíc mam rád uplnou tmu :-)...ale stůl by snad posunout šel, ale tim si zmenšim prostor o dalších 10cm (teď tam mam od postele ke stolu místo přesně na jeden krok když odsunu židli)...ale nic jinýho mi asi nezbývá...jinak doufám že budou hrát líp než stolní repráčky za 300kč (čekal bych rozdíl podobnej aspoň tak jako mezi peckama za 300kč a mýma AKG K99)
BiGSh0cK
Junior

Odeslat příspěvekod BiGSh0cK 7. 2. 2012 20:09

tak už je mám doma, design je fakt povedenej krásně mi ladí s ostatním PC vybavením, ale to je tak všechno...kvalita zvuku mi přijde stejná jako u těch logitechů, ne-li horší, ale nemůžu porovnat přímo (jasně že to nebude jak ze studia, ale na to jaký to jsou bedny jsem čekal lepší ve srovnání s těma malýma repráčkama)...navíc mají dost malý výkon, když chci poslouchat hlasitou hudbu, vytáhnu hlasitost naplno na reprácích, na PC i ve winampu tak to stačí, ale když si chci pustit nějakej backing track z www.guitarbackingtrack.com , tak bych snesl i větší hlasitost...no rozhodně ty logitechy uměli mnohonásobně víc řvát...četl jsem že tyto repráky mají dobrý výkon, tak co může být špatně?...taky jsem zkoušel jak se bude zvuk měnit když je přisunu ke zdi, a nezdá se mi že by tam byl nějaký rozdíl :-)

jinak poslouchám rock,metal,punk a vlastně všechno kde je elektrická kytara se zkreslenym zvukem :-)...ale to by snad mělo být jedno :-)
BiGSh0cK
Junior

Odeslat příspěvekod radon 8. 2. 2012 11:14

trocha teorie:
- nízké frekvence (basy) umí zahrát jen repro o velkém průměru
- změna zvuku závislá na odstupu od zdi se týká hlavně nízkých frekvencí
- repra Genius nemají velý průměr, basy budou spíše naznačovat
- odstup od zdi tedy jejich zvuk moc neovlivní
- repra Logitech byly sice malé, ale pod stolem jim pomáhal 13cm basák podpořený velkou ozvučnicí (skříní), bassreflexovým otvorem a 25W zesilovačem. Zatímco u dospělých reprosoustav jde do takového basáku jen omezené frekvenční pásmo (třeba 15-50Hz), u těchto počítačových bedýnek do nich pustí výrobce i mnohem vyšší frekvence, takže se ve zvuku toho 13cm repra objeví třeba i řečové pásmo.

Ale teorie je jedna věc, to proč to skutečně hraje nevýrazně druhá. Nemusí odpovídat parametry o udávaném výkonu nebo máš nějaký problém u sebe (nastavení audia v ovládacích panelech, bídná zvuková karta apod.). Každopádně fyziku neoklameš - malé levné repro s malým trafem v malé nezatlumené skříni = malý nedůrazný slitý zvuk
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod player 8. 2. 2012 14:18

Ja s vykonem problem nemam, ale to bude tim, ze je nemam na koncertovani. Pokud i pri maximalni hlasitosti nedochazi k prebuzeni zvuku, tak maji na vic, nez do nich poustis, takze by to chtelo lepsi soft, nebo spis zvukovku. Ted jsem je zkusil dat experimentalne na maximum a nezda se mi, ze by dochazelo k prebuzeni, takze u meho PC vykon RELATIVNE taky zadna diskoteka ;) Kdyz jsem je pritahl prvne domu, tak jsem je porovnaval se svejma regalovkama B&W a napichul jsem je na sluchatkovy vystup u AV receiveru a tam nebyl vubec zadny problem je prebudit a hraly vyrazne hlasiteji nez u meho PC.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod radon 8. 2. 2012 22:33

no to, že ze sluchátkového výstupu hrají hlasitěji než z běžného AUX výstupu není až tak překvapivé :-) ... z výstupu na repro by mohly hrát ještě hlasitěji ... chvilku.
To je zvláštní, jak ty počítače všechno změnily, za mého mládí by mně tatík přerazil obě ruce, kdybych připojil zasilovač na sluchátkový výstup CD přehrávače, ale dnes už to je normálka ...
No nic, souhlas, kvalitní zvuková karta s výkonnějším sluchátkovým výstupem ty geniusy fakt rozehraje. Jestli s tím výrobce počítal, tak i na delší čas ;-)
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Předchozí stránka