Nové repro nebo využít Genius SW-HF 5.1 6000

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mdop 26. 2. 2012 01:41

Mám obyčejné repráky Genius SW-HF 5.1 6000, které mi na přehrávání zvuku u filmu/her dostačují (až na brum z sw a neustále podsvícený displej). Kvůli herním konzolím a zařízením bez analogového 5.1 výstupu však přemýšlím o pořízení av receiveru. Asi vyberu něco jako Pioneer VSX-S300/VSX-S500.

Zajímalo by mě, jak moc velká prasárna by byla připojit k nějakému receiveru za 7-12k tyto obyč repro nebo je nutnost něco jako HARMAN/KARDON HKTS 30 nebo Klipsch HD Theater 500 (satelity do menšího pokoje).
Naposledy upravil mdop dne 26. 2. 2012 13:19, celkově upraveno 1
mdop
Junior

Odeslat příspěvekod Martin2133 26. 2. 2012 12:58

Sice nejsem odborník, vlastně uplnej začátečník, mám teprve svuj první receiver, ale obávám se aby si receiver nepoškodil nebo repro. Je tam nutný dodržet odpor přičemž bych tipoval že tento receiver je tak pro 6 ohm a více a ty geniusy budou teoreticky jen 4 ohm, ale nejsem si jist. Každopádně bych to raději neriskoval je lepší si koupit ten receiver a ktomu to repro navíc jestli si koupíš Harman místo Genius tak ten zvuk bude jinde ... naprosto jinde řekl bych.
JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mdop 26. 2. 2012 13:37

Genius má 4-8 ohm a receiver 4 ohm, takže v tom by snad problém být neměl. Je fakt, že když slyším jiné kapesní přehrávače, nekoupil bych si nic jiného než Cowon a kvalitní in ear monitory. Domů asi tedy taky koupím konečně něco pořádného.
mdop
Junior

Odeslat příspěvekod hexxisek 26. 2. 2012 14:23

na slim receiver bych se vykvajznul a na repro typu kelímky taky...co klasické low end avrko a k tomu nějaké low end regálové repro? =)
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mdop 26. 2. 2012 14:38

Asi to vyřeším něčím jako ONKYO HT-S5405/HT-S6405. Za tu cenu mi přijdou tyto hotové systémy rozumné, navíc to má aktivní sw a kalibrační mikrofon, což mi přijde do místnosti s ne úplně ideálními místy pro rozmístění reproduktorů ideální.
mdop
Junior

Odeslat příspěvekod Martin2133 26. 2. 2012 15:14

No tak v tom případě když je to tak tak by ty geniusy fungovaly s receiverem ale je fakt, že když už bych takový receiver měl např od Onkya tak nevím jestli bych chtěl kazit takovýto potenciál receiveru reproduktorama od Geniusu. Nedávno jsem řešil problém, měl jsem PC reproduktory od Creative a to g500 5.1 a chtěl jsem jednak si přilepšit zvukově, ale taky jsem chtěl receiver kvuli žalostné možnosti připojení creativů (neustálé přepojování kabelů z bluray do počítače a z počítače do TV atd). Po mnoha názorů lidí a odborníků mi vyšlo to že Onkyo HT-5405 nebrat a jít do receiveru s například Quantum Quintas nebo Magnat Supreme atd což by mě vyšlo tak na 14 tisíc cca, pak se mi ale dostala nabídka ke koupi Onkyo HT-5305 což je receiver + 5 repro a aktivní subwoofer a jsem naprosto spokojený, koupil jsem ho za 5 tisíc s roční zárukou tzn. o polovic levněji a opravdu si nemohu stěžovat. Jsem takový ten náročný uživatel se sklonem skrblení :-D takže se snažim z daný cenový kategorie vymáčknout co nejvíce :-D jsem opravdu spokojený, je to starší verze než 5405, ale paráda, navíc jsem receiver zkoušel propojit u kámoše s Magnat supreme 800 a hrálo to krásně, tudíž když bych pak chtěl vyměnit repro, není problém, v mém případě bych ale spíše investoval do Harman/Kardon z důvodu místa. Takže myslím že tím Onkyo HT-5405 bys chybu neudělal. Nebo pokud chceš ještě více kompaktnosti tak se podívej na Onkyo 22HDX 2.1 který se dá rozšířit na 5.1. Je to muj první receiver a šlo mi o to to nejdřív zkusit postupně i s vzhledem na finance. Proč nabízet někomu s Felicií jako já Passata v plný palbě když můžu mít Oktávu z druhé ruky a pak si ušetřit na Cadillaca že :-D
JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Akly 26. 2. 2012 16:34

Nejsem odborník, jen bych chtěl napsat, že něco podobného mám - na aukru jsem pořídil Yamahu HTR-6030 za pár peněz a k tomu připojil staré repro od Geniusu HF 5000 a 5005 do série - kupodivu to hraje dobře (relativní/subjektivní dojem) i bez suwooferu. K tomu, čemu to mám - ozvučení pc/filmy/hry pro mě plně dostačuje. Když má ovšem člověk peníze, proč si nedopřát i něco víc...
Akly
Kolemjdoucí