Adam Audio

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 00:49

Ahoj,
Chci se zeptat. Má tady někdo zkušenosti s aktivními monitory od této značky? Padli mi do oka, konkrétně model A5x, který by byl pro mě asi nejvhodnější. Poslouchal bych z metrové vzdálenosti od PC a tak myslím že by měly stačit. Nakonec se stejně rozhodnu podle svých uší, ale zajímají mě vaše názory na tuto značku. Neví někdo kde by se daly reproduktory v okolí Plzně poslechnout?
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 6. 7. 2012 02:43

cf, 1.10. by mali byt dostupne adam F7 - 7" a o chlp lacnejsie nez a5x
ak ale nechces cakat, tak a5x, vo svojej cene bez konkurencie(s paskacom)
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 11:23

Vím o té F řadě. Alternativa k A5X je spíš F5 než F7 hlavně rozměrově. F7 je podobný A7X. Ještě tedy zvážím výběr mezi A5X a F5. Myslím, že větší midwoofer je určitě jakoby lepší, ale při mém poslechu z metrové vzdálenosti ne úplně nutný. Je má úvaha správná? A taky se mi nechce platit za větší verzi monitorů přes 20k.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 6. 7. 2012 12:42

ak je ten 1m od predku bedni, tak 7" budu vpohode
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 13:08

V tuhle chvíli přemýšlým tedy buď A5X, nebo F7. A7X jsou pro mě drahé a ostatní typy jsem vyloučil. Oba modely jsou prakticky stejně drahé. Které na tom budou asi zvukově lépe? Co myslíš? Budou A5X lepší, přesto že mají menší midwoofer? Jinak parametrově jsou na tom řekl bych obdobně. Rozdíl výkonu pro mě není podstatný. Blbé je že F7 budou až v říjnu nejdřív. :-\ Četl jsem nějaké názory, že A5X hrají ve skutečnosti jako větší repro. + pro A5X je taky celých 5 let záruka. :-)
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 6. 7. 2012 13:36

tak ako pises,+ u a5x moznost regulovat hlasitost na jednej bedni
F7 su osekane, ale nemali by byt po zvukovej stranke horsie
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 14:22

Možná by přece jen byly asi pro mne vhodnější F7 hlavně cenově. Je to docela rozdíl v ceně. Zapůjčím si ale asi na domů ty A5X a když budu spokojený, tak si je nechám. Jinak, nikde nemohu najít co všechno je v obsahu balení.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 6. 7. 2012 15:13

Lyra se sluchátkama mě zatim ještě nepřesvědčila, ale s aktivama jo já myslim, že se ti to bude moc líbit reálný hlasy, reálný nástroje..! A tyhle ty Adamy řady F/A by měli být o dost lepší než s těma co jsem to testoval já. Se sluchátkama mi to připadá hodně analogový bez jiskry nic pro mě zatim, s aktivama akorát.
S Adamama zkušenosti bohužel, ale nemám. Pořádně jsem slyšel jen starší model těch S4X a to byla paráda, ale to je taky trošku jiná třída. A5X jsme poslouchali chvilku v Praze v prodejně a hrálo to příjemně.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 22:18

To rád slyším, že aktivy hrajou na Lyře dobře. Nemám s repro žádnou větší zkušenost a tohle by byly mé první slušné bedny. Aspoň se konečně budu moci zbavit těch Geniusů. :-) Nečekám že ty Adamy přehrají má sluchátka, to fakt ne, ale jistá očekávání mám.
hmpf: Jáké monitory si na Lyře hůře než Adamy? Sluchátka znějí na Lyře analogově a bez jiskry? No tedy u mě je to řekl bych přesně naopak. A nebudou aktivy hrát podobně jako sluchátka, když (cituji slova výrobce) zesilovací část v Lyře je jen jedna a využívá se jak pro aktivní repro tak pro sluchátka?
Naposledy upravil Audiofiller dne 6. 7. 2012 22:25, celkově upraveno 1
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Odar 6. 7. 2012 22:21

V detailnosti HD 800 prehraju tazko. Ale je to uplne ine pocuvanie. Ja som po kupe slusnych bedni K701 na hlavu nedal. Bolo mi ich luto, ale sli prec - nema zmysel, aby mi cosi lezalo v polici len preto, ze su to vyborne sluchadla (myslim pomer cena / vykon / hodnota).
Odar
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bína 6. 7. 2012 22:23

Mám a3x, naprostá spokojenost, nějaký hifistický krámy od Tannoye či Dynaudia se na to nechytají
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 22:31

Odar: To je mi jasné. Možná nakonec dopadnu jako ty a zbavím se pak těch sluchátek. ;-) ikdyž doufám že se to nestane.
Bína: A3X jsou z AX řady nejmenší. Přestože ti hrají pěkně, nemáš někdy pocit že by mohly mít více basu, nebo větší hloubku basu? Přeci jen mají 4.5 palcovej reprák.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 6. 7. 2012 22:33

Toto ma celkom zaujalo, keď hovoríte o porovnávaní slúchadiel s repro. Hlavne keď Odar spomenul, že po kúpení repro šli K701 z domu. Audiofiller, keď potom budeš mať tie Adamy doma, tak potom napíš ako to dopadne a čo budeš počúvať častejšie. Ja síce nemám high-end slúchadlá, ale myslím že hrajú super. Ale je pravda že z 90% si hudbu vychutnávam na repro. Ten zvuk je z nich (neviem ako to opísať) krajší, čistejší, príjemnejší, bohatší, plnší, muzikálnejší? No jednoducho si ju viac vychutnám, keď mi hrá z repro. Mám Wharfy a tie majú veľmi príjemné podanie výšok a tá hudba sa z nich len tak nesie.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Audiofiller 6. 7. 2012 22:40

Taky jsem zvědavý jak to pak u mě bude s poslechem. Co bude častější. Na začátku určitě repro a pak snad sluchátka. Nekupoval jsem je pro nic za nic a nechci se jich zbavovat. ;-]
Ale abych nepředbíhal, ještě je nemám a k poslechu se dostanu tak za 2 týdny, pak uvidím.
Audiofiller
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 6. 7. 2012 23:23

Audiofiller píše:A3X jsou z AX řady nejmenší. Přestože ti hrají pěkně, nemáš někdy pocit že by mohly mít více basu, nebo větší hloubku basu? Přeci jen mají 4.5 palcovej reprák.

trochu blby dotaz, mozno keby mal bina ath-ad700, ale s jh16 urcite :mrgreen: , to by mohol ale napisat aj o a7x
f7 maju sirku 225mm, to je na vzdialenost 1m vpohode(0,8m by som bral ako uplne minimum aby to hralo priestor)
sice kazda v inej akustike, ale pre predstavu:
http://0dbpl.files.wordpress.com/2010/0 ... .jpg?w=592
http://img689.imageshack.us/img689/9942/adama7x.png
LG OLED42C21

Andrejsvk
Pokročilý

Další stránka