Adam Audio

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Audiofiller 8. 8. 2012 20:43

Pár mých poznatků k A5X:
Z těch multimediálních repro k PC, které jsem slyšel jsou jasně nejlepší :-)) , to je asi jasné. Jinak bohužel nemám možnost adekvátně s čím srovnat.
Z jejich podání je jasně patrná čistota a transparentnost zvuku, kterou jsem u repro ještě neslyšel. Znějí mi na Lyře dost vyrovnaně asi jako dost studiovek ;-] Musely se tedy rozehrát. Na začátku hrály dost nepřehledně a zvuk byl takový slitý. Samozřejmě teď už je to lepší, separace nástrojů je dobrá, ikdyž ze sluchátek jsem zvyklý na lepší. U některých kvalitních nahrávek je slušně slyšet dynamika. Basu jsem se trochu obával, ale nemám si na co stěžovat, neduní, nebručí, hraje solidně a nezkresleně i při vyšších hlasitostech. Kvůli tomu že bas nejde tak hluboko jako u HD 800, tak nemá tak přesnou a čitelnou konturu hl. v hodně nízkých tónech na což jsem tak hodně navyklý. Naopak, co mě příjemně překvapilo jsou pěkné detaily, které lze v hudbě najít i s použitím repráků :-)) Páskový X-ART měnič hezky cinká, asi díky tomu ty detaily. Dále se mi líbí jak znějí bicí v rockový a metalový hudbě - úžasně plasticky a řekl bych že docela reálně, tak nějak by asi měli znít. Další věcí jsou vokály. Když si pustím něco kde se dobře zpívá (třeba skladby "Lay it down" od Aerosmith, nebo "La mer" od James Labrie) vokály pěkně vylezou ven a znějí krásně něžně :-]
Celkově hrají A5X-ky neutrálně, energicky a dostatečně detailně což mi vyhovuje, nic nevyčnívá a neschází.
Jejich přednes mě úplně neposadil na zadek, ale splnil má očekávání. Jsem spokojený. :-)
Audiofiller
Mírně pokročilý

Předchozí stránka