jake repro kabely

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 13. 3. 2013 21:06

Rád bych se zeptal na jaké sestavě jsi zkoušel srovnat kabely ?

((To Thales: je to z jen přerušená diskuse z Reprpománie, pokud se to nedá poslechnout, tak to příliš nikam nevede. Jeden slyší, druhý neslyší, tvrzení proti tvrzení. ))
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 13. 3. 2013 22:12

Jak jsem psal byl jsem na té kabelové poslechové session, nebyla to tedy sestava ani má, ani žádného mého známého. Pořádala to jakási "kabelová" firma před dvěma lety tady v Praze. Z hlavy si přesné vybavení nepamatuju, ale dělal jsem si poznámky takže by se to teoreticky dalo dohledat. tedy pokud to nedopadne jako s milionem jiných věcí které jsem si poznamenal ale dohledatelné nejsou (např. včera jsem hledal schema jedné výhybky co jsem si obkreslil, vím přesně na jakém byla papíře ale nenašel jsem ani po dvou hodinách).
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kofola01 14. 3. 2013 00:03

mono, přímé pole NAD T772 + BW CM9
kofola01
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kofola01 14. 3. 2013 02:57

ono objektivně cenotvorba v hifi je celkem sranda někdy

jako demonstrace by se dalo uvíst například toho
http://www.hifionline.cz/hifi-stolky-st ... base-wood/

tohle mi udělá jakýkoli truhlář za pár stovek.

-- 14. 3. 2013 04:05 --

ono objektivně cenotvorba v hifi je celkem sranda někdy

jako demonstrace by se dalo uvíst například toho
http://www.hifionline.cz/hifi-stolky-st ... base-wood/

tohle mi udělá jakýkoli truhlář za pár stovek.

nebo tohle
http://www.hifionline.cz/hifi-prislusen ... -hroty-m8/

u toho si mornální člověk ťuká na hlavu.
kofola01
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod šeďour 14. 3. 2013 17:28

ThalesX-> připadáš mi jako člověk s rozumným přístupem, jen asi bez výraznějších zkušeností s poslechem aparátu s vyšším rozlišením.Tím se tě nechci nijak dotknout, jen se ti snažím nabídnout případný poslech a porovnání různých druhů kabelů a jejich vlivu na zvuk.
Ať už značkové kabely, nebo čistě DIY řešení.
Křížová čtyřka je sice zvukově výrazně lepší, než běžné řešení s propojením pomocí reproduktorové dvoulinky, ale není to až takový zázrak, aby ho nemohly zvukově překonat jiné druhy kabelů.
A klidně i levnější, než zmiňovaná čtyřka v silikonové gumě (kabel v PVC jsi doufám nemyslel :pozor to je hodně velký propadák !).

Moje případná další reakce bude poněkud pomalejší, vzhledem k mému "poslednímu varování" před odstřelením :hmm:
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 14. 3. 2013 20:26

Máš pravdu, doma žádný highend nemám (Seas/Monacor), ale to neznamená že sedím jen doma na zadku. Ale i kdyby ano tak každý technická záležitost musí být nějak doměřitelná a zdůvodnitelná a povětšinou tomu tak i je. Klidně bych tvou nabídku na srovnávací poslech přijal, s tím nemám problém za předpokladu že to bude dobře připravené a smysluplné. Ostatně celá věda stojí na tom že se prokazuje předem negativní přístup k něčemu. Vůle z mé strany tu tedy je. Jenže pak si tu přečtu o PVC, čímž si mě ovšem zase rozsekal. To fakt nebudu komentovat protože to tady asi nedořešíme, ale zato jsem pro to ochoten udělat něco jiného. Byl by si ochoten se účastnit slepého testu? Ty by si poslouchal na své, jistě dobře naposlouchané aparatuře a já osobně bych ti prohazoval kabely. Samozřejmě bys nevěděl co jsem tam zrovna dal protože bys měl zavázané oči. Já bych si pak zapisoval kolikrát ses trefil, ideálně pod dohledem třetí osoby aby mě nikdo nemohl nařknout z podvádění. Někdo z nás dvou tu pak bude za blba. Vzhledem k tomu jak si věříš tak jistě nepředpokládáš že bys to byl ty takže nemáš co ztratit. Svolil bys k takovému testu? Mimochodem odkud si?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dup82 14. 3. 2013 21:04

ja se dobrovolne hlasim jako ten treti!Aspon bych v tom mnel uz konecne jasno :-)
dup82
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 14. 3. 2013 21:40

To vypadá na pěkný letní HiFi výlet ;o) O létě mluvím proto že momentálně jsem mimo provoz kvůli operacím. Tak pokud bude mít Šeďour čas, chuť a nedostane do té doby ban tak už se těším.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dup82 14. 3. 2013 21:56

bylo by to super
dup82
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kofola01 15. 3. 2013 02:06

přepojování je nesmysl, jediný způsob jak to spolehlivě ověřit je zapojit jeden kanál jedním kabelem a druhý kanál jiným kabelem a vytvořit ze sterea mono, který se do toho poustí.

Já sem to takhle zkoušel a neslyšel jsem žádný rozdíl.
kofola01
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kofola01 15. 3. 2013 03:14

Jinak pro legraci, moje zkušenost.

Jenom tak z nudy sem si koupil reprokabely asi za 700 kč metr (řikám si stejně žádnej rozdíl neuslyšim, ale tak co), tak mi přišli, sem to zapojil a najedou uplné ohromení, ty výšky křišťálově čisté a mohutné basy.

Tak volám honem jednomu kamarádovi a říkám tyvole ty kabely no to je nářez. A von se mi nezdá vole, zkus je zapojit jednu bednu starym kabelem a jednu novym, tak sem to udělal a pořád se mi zdálo, že ten nový kabel je mnohem dynamičtější. Tak říkám poslední pokus poslal sem to do mono a postavil ty repráky napřímo a najednou houno :-D čumim a řikám, tyvole, vždyk obě ty bedny hrají uplně stejně :-) a přitom mám v jedné kabel za 7 stovek metr a v druhý za asi kilo metr.

Tak sem ty drahý kabely uložil do skříně a jedu na těch starých :-).
kofola01
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dup82 15. 3. 2013 08:23

reknu to takhle dle meho to co tvrdis je logicky naprosta kravina zapojovat jeden kanal tim kabelem a druhej tim.Protoze nemuzes porovnavat odlisne signaly v levem repro je jinej nez v pravem.Dale dynamika a prostorovost se ziskava diky stereu takze i kdyby si tahnul stejnej signal do obou repro tak ten test taky nebude to prave orechove.
dup82
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod šeďour 15. 3. 2013 09:06

Skoro to začíná připomínat debatu, kterou jsem tady vedl před časem s Dodínem, o tom, jestli je slyšet nebo není, když je z praktických důvodů jedna větev přívodního kabelu k reprosoustavám kratší.
Hádejte jak to dopadlo ?

Bavím se tady o materiálu dielektrika, o konstrukci reprokabelu, a o technickym zdůvodnění na práci zesilovače a návazně i na výsledný zvuk.
Nebavím se o jeho dýlce, nebo nedej bože ceně !

Provýst nějakej test...proč ne a v létě to určitě bude lepší, než v týhle hnusný zimě.
Nejsem nějakej začátečník, abych byl nadšenej z kusu drátu a po čase ztratil jistotu, co že to vlastně poslouchám.Buď ten rozdíl slyšet je a je relativně výraznej, nebo jsou to jen nuance a pak pro mě ztrácej smysl.
Viz. moje vlákno o testování síťovejch kabelů (i když jsem tam smazal obrázky).
Taky jsem tam myslím neřešil ptákovinky.

Ale na tom, že křížová čtyřka v PVC nemá žádnej smysl trvám :pozor
Vyzkoušej silikon (CSSS) a bude to zvukovej posun...to mi věř !
Doma: Ultimativní audio miniPC, DAC + zesilovač HEGEL, třípásma LSM (geniálně navrhl Kocour)
Sluchátka: AKG K812, AKG K701,Beyer 770, 990, planární SDR wood.DAC + zes. TEAC
Na ven: FiiO X5, Trinity Delta II, Oriveti Primacy, FiiO X1, Sony MH1, atd.
šeďour
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kofola01 15. 3. 2013 09:16

to by ses možná divil, jak dynamicky a prostorově může znít mono.
při mono je v pravem i levém signalu to samé.

Dynamika (výkmit hlasitosti) nemá se sterem co dělat.
kofola01
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod dup82 15. 3. 2013 09:43

rikam ze si nejsem jist,ale stale nechapu jak muze hrat prostorove jeden reproduktor,bohuzel jsem nemnel tu moznost to otestovat,ale z logiky mi to prijde docela kravina,prijde mi to jako bych rekl ze k presne urceni letadla mi staci jen 2 souradnice coz je nesmysl
dup82
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka