POROVNÁNÍ TVM ARS-225-03/8 vs. AQ 712 vs. AQ 311

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hans1983 26. 2. 2013 09:52

Tak v tom případě to ponechám v originálním stavu. Díky
zesilovač JVC AX-1100, CD Technics SL-PG440A, gramofon JVC L-AX3, přenoska Nagaoka MP-110, DVD+VRC Daewoo DF-7100, repro Monitor Audio 14 Gold, phono Audio-technica ATH-T500,Panasonic SA-HT850 homecinema 5.1 systém
Hans1983
Junior

Odeslat příspěvekod nakata 21. 6. 2013 10:31

ThalesX píše:Ano, stačí odšroubovat basák, ale za kterým z nich to ti nepovím. Demontáž basáku nenese žádné riziko pokud si nevezmeš do hlavy že při zpětném zašroubování strhneš závit za každou cenu. Též bych uvítal přesné rozměry skeletu a bassreflexu. Snažím se dokumentovat výrobu nejen Tesly, ale i výrobců které používali Tesla a později TVM reproduktory. Bohužel výrobky AQ osazené těmito reproduktory kvalitou zrovna nevynikaly. Alespoň ne ty, které se mi dostaly do rukou. Jestli byla kvalita vyšší u řad které nebyly osazené reproduktory TVM nevím, ty jsem neměl v ruce, ale měl jsem možnost prozkoumat provedení jednoho jejich Subwooferu osazeného reproduktorem Eminence. Bohužel jsem opět nabyl dojmu že si výrobce dělá legraci. Dělám to velmi nerad protože bych českého výrobce rád pochválil a podpořil, ale nejde to. Naděje však umírá jako poslední.

Jen jako ukázka přikládám fotky výhybky z jiných AQ třípásmovek. Omlouvám se za mizernou kvalitu, bylo to foceno fakt narychlo a ve špatných podmínkách, nicméně přesné schema jsem vykreslil.

Tak jsem po precteni tehle diskuze rozebral svoji AQ311 a vypada to ze tam jsou jak lepsi repraky Obrázek,
tak lepsi vyhybka ? Obrázek
Je tomu tak ?

-- 21. 6. 2013 11:32 --

PS, je to za tim spodnim reprakem, vcelku mne prekvapiloi, ze nejsou prilepeny a drzej jenna 4 sroubkach :)

-- 21. 6. 2013 11:45 --

Dase prosim nejak porovnat, jak si stoji ty AQ 311 ve srovnani s tema sloupovyma repro z tehle sady?
http://www.alza.cz/magnat-monitor-1000- ... 393613.htm

premyslim, ze si necham ty AQ311 k tomu koupim tuhle sadu
http://www.alza.cz/magnat-monitor-200-e ... 393635.htm
z ni si vezmu jinam Monitor Supreme 200 a nechat ten stredak a ty 100 ky v 5+1 s tim AQ311..
nakata
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ThalesX 22. 6. 2013 01:57

Díky za fotky. Jsou tam lepší kondenzátory ve výhybce (nicméně jejich kontrola by neuškodila), basák je pořád ten samý. Basová cívka je jádrová, vinutí není vidět ale zřejmě bude mít menší stejnosměrný odpor (což je dobře). Špatné je že jádro je feritové a tudíž se při větších zpracovávaných výkonech bude pravděpodobně přesycovat a tudíž zkreslovat. To že reproduktory jsou jen přišroubované je zcela OK pokud je pod nimi těsnění. Naopak lepené reproduktory jsou zhovadilost.

Ty Magnaty jsem neslyšel, ale domnívám se že výraz "lepší" bych pro ně nepoužil. Spíš výraz "jiné". Domnívám se že budou také ojebané, jen jiným způsobem. Takto na dálku bych měl přeci jen asi větší důvěru v ty AQ, ale je to jen nepodložený předpoklad (tipuju že Magnaty budou mít více basů, ale budou více rozpatlané). Rozhodnout se musíš sám.

Nelíbí se mi představa předních beden od jednoho výrobce a zadků od jiného. Zvuk bude dosti odlišný, což by mohlo působit rušivě.
ThalesX
VIP uživatel

Předchozí stránka