Reprosoustava MAGNAT VECTOR 77-Vaše zkušenosti??

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod joudá 18. 3. 2013 17:09

jo tak, no tak to jsme si nerozuměli
pokud dekoduješ v avr, tak je na tvojí sestavě uplně jedno co je zdroj.
já s tebou nesouhlasím, podle mne jsou brzda ty bedny, ale ověřeno to nemám.

ono zesilovač dělá hodně, ale vždy nejvíc dělá koncový článek, tj, nejvíc ze zvuku ti dělají bedny, potom zesilovač, a až nakonec dekodér. Zesilovač a CDP ještě víc spíš určují charakter zvuku a bedny dělají zvuk.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hexxisek 18. 3. 2013 17:18

to s tou prioritou bedna x zesilovač nemusí být uplně pravda :) můžeš mit sebelepší bedny a když k nim neni dostatečně silnej zesilovač tak to bude hrát jak mrtvola...skoro bych to viděl naopak
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 18. 3. 2013 17:34

áááá do pr... :hm ty bedny jsem před tejdnem koupil,na to,že je prodám to nevypadá.Pojedu vždycky na AVR,jen koupím vyšší,ale co když dokoupím jen DVDP a cd budu pouštět na něm.Polepším si zvukově,třeba v Onkyu AVR+DVDP ? :hm
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod joudá 18. 3. 2013 18:29

hexxisek píše:to s tou prioritou bedna x zesilovač nemusí být uplně pravda :) můžeš mit sebelepší bedny a když k nim neni dostatečně silnej zesilovač tak to bude hrát jak mrtvola...skoro bych to viděl naopak

není to tak, záleží taky hodně na bednách (některé jsou na zesilovač náročnější jiné nikoli). Měl sem možnost poslouchat mission 783 na nějakým technicsu střední nižší třídy a hrály víc než slušně.

prostě zesilovač dělá hodně, ale bedny mnohem víc.

-- 18. 3. 2013 18:32 --

karlos4_2010 píše:áááá do pr... :hm ty bedny jsem před tejdnem koupil,na to,že je prodám to nevypadá.Pojedu vždycky na AVR,jen koupím vyšší,ale co když dokoupím jen DVDP a cd budu pouštět na něm.Polepším si zvukově,třeba v Onkyu AVR+DVDP ? :hm

DVDP k ničemu nepotřebješ nech si ten blu ray, dekoduj v avr a prachy vraž do nějakého slušného avr.

tamto onkyo http://hifibazar.cz/detail.asp?id=1680 dle mého názoru nebude vůbec špatné (na tvé poměry). Budeš mít ještě rezervu na o dost lepší bedny.

navíc tam máš předzesilovač pro gramec, což je tak ušetřených 3 tisíc za samostatnej předzes. avrka dneska moc předzes pro gramec nemívaj. Další super věc je, že tam můžeš až budeš mít nějaký lepší bedny využít bi amp, i když ten avr má i tak kurevský výkon.

Onkyo TX-SR876 dokáže poskytnout vysoce výkonný zvuk pro domácí kino. Zvukové vlastnosti neposkytují tak maximální detail jako některé cenově srovnatelné receivery, které jsem měl možnost slyšet, nicméně jsou také velmi zajímavé. Celkově je však nabízen za velmi zajímavou cenu 2099 kanadských dolarů.

-- 18. 3. 2013 18:45 --

ale já bych do něj stejně nešel, ve střední třídě podle mne dominuje NAD, a ty na to nespěcháš, tak bych si počkal na nějakýho nada.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 18. 3. 2013 18:55

dííííík,dobrá,když si ten Sony BRDP -BDP-S 300 nechám,dál mám gramec Sony PS-X 55...nebylo by lepší koupit AVR od Sony? a vůbec nebylo by lepší ten BRP prodat...mám ho už okoukanej jak toho Technicse a vzít celý Onkyo?
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod joudá 18. 3. 2013 19:21

sony nic nevyrábí, jejich nejdražší avr stojí asi 12 tisíc.

ne, vzhledem k tomu, že to tam posíláš digitálně, je jakákoli změna transportu vyhazování peněz z okna.

já mám rád dobrý repráky, tobě bych do budoucna doporučil nějaký sloupky s katalogovkou kolem 30 k, něco jako kef Q5/iQ7, mission 782, bw 603, wharfedale pacific 30 a tak dále.

tyhle bedýnky se dají sehnat okolo 10-12 tisíc a budeš mít na stereo vystaráno.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 18. 3. 2013 19:29

tak že tvoje sumárum pohled je...nechat si Sony BRDP i ten Sony gramec,koupit dost dobrej AVR třeba Nad a lepší bedny?
Ale,že jsem z toho ONKYO TX-SR876 AV receiver za tu cenu podělanej.... :shock:
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod joudá 18. 3. 2013 20:03

gramec nevim, gramofon sem nikdy neměl.
já být digitální maniak 8-P

ostatně si myslím, že bych věkem mohl být klidně tvůj syn :-D

jinak sem vykoumal proč mají vinyly někdy lepší zvuk než CD ačkoli jsou objektivně horší.
Problém je v dynamice, totožné nahrávky mají v masteru pro CD dynamiku třeba 5 a v masteru pro vinyl 12 dB, čili vinyl je v současné době lepší jenom proto, protože se na něm nedějí orgine ve smyslu komprimace (ořezu) dynamiky.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 18. 3. 2013 20:14

ten přídavek o synovi o kvalitě a názorech na zvuk nerozhoduje. :-D Kdybys prožil s nahráváním co já,byl bys mile překvapenej co všechno se dalo prožít. 8-)
Když vynecháš ten gramec je to tvůj názor kam mám směřovat?? :hm
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod karlos4_2010 18. 3. 2013 21:41

Doporučil by jsi mi tento NAD ? Je na Hifibazaru pořizovačka 59..nyní 14,5 k.??????? :hm http://nadelectronics.com/products/av-r ... d-Receiver
ale nevím jak si poradí s mojim gramcem :hm
karlos4_2010
Junior

Odeslat příspěvekod Janeiro 18. 3. 2013 23:55

Obcas se clovek musi pousmat, jak " ne zcela presne" informace tady podavaji lide, kteri jinak vypadaji, ze vi o cem mluvi. Doporucil bych Joudá, aby si do vyhledavace na Seznamu do Zbozi zadal AV Receiver Sony a zadal si seradit od nejdrazsiho. Vykoukne na nej receiver za 60 tisic, coz je v lehkem rozporu s uvadenou informaci, ze Sony nedela drazsi AVR nez 12 tisic. Pak stoji take mrknout na hodnoceni a testy av receiveru Sony na netu, napr. zde:http://www.whathifi.com/search/apachesolr_search/?filters=tid%3A379%20type%3Ahcmproduct%20tid%3A782&solrsort=created%20desc
Janeiro
Junior

Odeslat příspěvekod joudá 19. 3. 2013 07:33

oukej tak sony dělá receivery za 50k, ale v žádném studiu je neprodávají, proč asi? protože by si to při přímém srovnání s nějakou normální značkou nikdo nekoupil. Protože to nehraje.

koukat na recenze na netu nestojí za nic, najdi mi prosím nějakou recenzi, kde byl AVR za 30k+ hodnocen negativně, rád si počtu.

k tý 773
musel by sis koupit externí předzesilovač pro gramofon, něco jako tohle
http://www.hifionline.cz/gramofonni-zesilovace/
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Janeiro 19. 3. 2013 08:31

Mozna mas pravdu, ale jde o princip. O necem, co jsi neslysel tvrdis ze to nehraje. Takze v tom citim trochu predsudky. Je par oblibenych znacek, o kterych vsichni pisou ze jsou OK a ostatni jsou v hifi svete skoro zakazane.
Ze recenze nemusi byt objektivni to beru, i tady vladne komerce a vse se da zaplatit. Ale kdyz nekde, kde se zabyvaji porovnavanim a testovanim znacek napisou, ze neco je nejlepsi AVR ve sve cenove tride ( http://www.whathifi.com/review/sony-str-da5400es ). Pak jim budu verit o neco vic, nez nekomu, kdo ho nikdy neslysel
Janeiro
Junior

Odeslat příspěvekod joudá 19. 3. 2013 09:18

tam je trochu problém, že avr se často hodnotí pouze v režimu 5.1 a jak to hraje stereo, tam není ani zmínka.

jinak samozřejmě souhlasím, že mám vůči Sony předsudky, stejně jako vůči romům nebo italským autům, což je myslím poměrně běžné. :-)
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Janeiro 19. 3. 2013 13:59

No pokud se hodnoti jen poslech 5.1, tak je to samozrejme recenze na nic. Kdyby si ale cetl tu recenzi jejiz odkaz jsem posilal, docetl by ses v poslednim odstavci, ze tento receiver se pri poslechu hudby z CD vyrovna plne odpovidajicim stereo zesilovacum. A kdyz si tak vzpominam, naprosta vetsina serioznich recenzi hodnoti jak filmovy zvuk tak ve stereu.
Uz aby si ho nekdo koupil a napsal konecne nazor na to jak hraje....
Janeiro
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka