Třeba zrovna tobě bude ta odchylka subjektivně vyhovovat
Já sem nic takového neřekl, to mi tady tvrdíš ty, že by bedny měli být rovné, a pak mi tu jako příklad rovné bedny postneš nějaké měření, které vůbec nevím z čeho vychází. Kde je navíc nejvyšší hlasitost kolem 150 dB, kde si mi tvrdil, že nemá největší výkmit ani pidiregálovka.
to se neměří v přímém poli třeba na stereophile pro srandu králíkům, ale aby ta měření byla porovnatelná, Pokud budeš srovnávat měření, jako ta tvoje, kde si to každý měří za jiných subjektivně daných podmínek, tak nemůžeš srovnávat nikdy a nic. Respektive můžeš, ale pokud srovnání nevychází ze stejných podmínek, tak je to k ničemu. Stejně jako to zkresluješ, když aplikuješ jakékoli odečet a neuvádíš původní hodnotu.
Chápeš tu logiku ne? Když fyziologie přidá právě tolik co tvým uším na citlivosti chybí tak výsledek je nula, tj rovina.
nechápu, buď si to špatně vysvětlil nebo je to nesmysl, copak když přede mnou hraje někdo zpívá, hraje na housle nebo na kytaru, tak mi něco někde přídává a ubírá? Nikoliv, takže se poďme bavit o tom co je ideál, ty tvrdíš že rovina, já myslím že asi těžko, protože pokud si zajdeš do opery, tak ti nikdo žádnou fyziologii přidávat nebude.
další problém je ten, že vůbec nevím z čeho vychází ta fyziologická regulace hlasitosti. Pokud budu vycházet z toho, že z průměru a sluch má normální rozdělení. Tak bude stejně vhodná jenom pro řekněme 70 % populace. A co ten zbytek? ten má smůlu?
To je asi jako by si tvrdil, že každý člověk musí nosit stejné brýle, což by asi nefungovalo. Takže fyziologická regulace hlasitosti asi může fungovat, ale jenom za předpokladu, že se nacházíš v 70 % ideální populace, nebo ti byla vytvořena na míru, dle předchozího měření sluchu.
pokud do toho doplním, že například dvě hypoteticky totožné kapely stejného žánru přikládají na nahrávkách jiný důraz stejným nástrojům, tak dostaneš takových proměnných, že pokud je tvým cílem při reprodukci "věrnost zdroje", tak to nemáš vůbec žádnou šanci jednou univerzální bednou zachytit. A bedny hrbolem asi nebudou tak shnilé, jak mi tvrdíš, když se používají u studiových monitorů, které bere spousta lidí, jako vzor správné bedny.
Pokud použiju tvé přirovnání, tak je to asi jako, když by se pěstitel cpal shnilým ovocem, což dazajista nedělá.
fyziologická regulace hlasitosti je podle mého názoru ještě větší podvod na posluchače, než nějaký hrbol na 50 Hz. Protože jestliže šeptám, tak slyším šepot a ne že mi někdo zvýrazňuej nějaká pásma, abych to pak vnímal jako řeč. Stejně jako pochybuju že tvůrci hudebních nástrojů používali fyziologickou regulaci hlasitosti, takže s ní pak ve finále posloucháš něco, co nikdy žádný tvůrce houslí nebo kontrabasu neslyšel a u toho by se dost pravděpodobně dalo uvažovat o referenčním uchu. Protože on při vývoji poslouchal uchem na 40 Hz mínus několik desítek decibel a ty máš rovinu.
čili aplikuješ, tvými slovy řečeno WOW efekt a tvrdíš mi tady, že to je to co mám slyšet, ačkoli v době tvroby kontrabasu žádné reprosoustavy neexistovaly, natož fyziologická korekce hlasitosti.