Mackie MR8 MKII

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod akburt 14. 3. 2013 14:08

Hezký den přeji,
stojím před rozhodnutím a jako vždy je to o penězích.Rád bych se rozumně ozvučil a jako zdroj předpokládám PC.Mám dilema zda klasický zesík a regálovky k tomu,nebo aktivní bedny.Samozřejmě jsem pročetl toto i jiná fora,ale jasněji o moc víc nemám.Já osobně jsem si dal limit cca 500E na bedny(+ zesík ve variantě HIFI).A z toho mi vylezly bedny od Mackie MR8 MKII.Jako DAC počítám NFB 15.32,které do tohoto limitu nepočítám.No a teď Otázka na Vás.Je to dobré řešení na poslech v cca 20m2,nebo mám jít cestou bazaru a zesík plus regálovky.Poslouchám klasiku a hlavně hudbu svého mládí 70-80 léta.
Pokud mi doporučíte bazarovky,prosím o nějaký návrh výběru,ať se mám čeho chytit.Za rady samozřejmě předem děkuji nejen za sebe,ale i ostatní kolegy na foru.
Cau V.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kofola01 14. 3. 2013 14:13

já bych teda do 20m2 už dal spíš sloupy
kofola01
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod akburt 14. 3. 2013 14:52

To sice zní rozumně,ale bojuji s místem a sloupy si nárokují prostor a také vypadají mohutně.Proto jsem volil ty velké Mackie.....ale jasně,je to názor a děkuji za něj.Mám ale obavu,abych se vešel do limitu...i když limity jsou od toho,aby se překonávaly.Šetřte pls mou kapsu......
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vozka 3. 4. 2013 23:36

Mackie mají basreflex zezadu a jsou trošku basovější, takže jsou na místo trochu náročné taky, je potřeba dát je dále ode zdi a od rohů, jinak ti při vyšších hlasitostech budou dunět. Mám je, kvalitou tě za tuhle cenu nezklamou, hlasitostně to utáhnou s přehledem, ale používám je jako nearfieldy, takže ti neumím říct jak moc budou náročné na umístění při tvém použití.
Vozka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andrejsvk 4. 4. 2013 09:55

Mackie MR ma nejak moc nenadchli
adam f7 je podla mna lepsia volba http://www.thomann.de/cz/adam_f7.htm
a zober NFB-11.32
Topping E50 + Focal Alpha 65
LG OLED42C21

ignore list : Petulda, Peny, bacil2, platprd
Andrejsvk
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vozka 4. 4. 2013 17:47

Ale vyjdou o 3k dráž, to už u mě bylo nad limit.
Chtěl jsem 8" woofer kvůli subbase, takže konkurence v té ceně byly KRKy a Yamahy a tam Mackie samozřejmě vyhrávají.
Vozka
Kolemjdoucí