Harman Kardon AVR70 + HKTS 5

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod joudá 21. 4. 2013 00:23

ono celé zdejší forum je obecně poměrně bohaté na mozky 8-D :arrow:

hlavní problém tkví v tom, že uživatel ThaleX, má nějakou averzi vůči vícekanálovému řešení ozvučení, tak se snaží všem vecpat, že vícekanálové řešení je nahovno.

já si třeba uplně to stejné myslím o sluchátkách, přesto nebudu jedince, kteří za sluchátka plus nějaké sluchátkové zesilovače utratí několik desítek tisíc považovat za idioty, ačkoli jsem bytostně přesvědčen, že sluchátka nedokážou zprostředkovat ani zlomek vjemu, co kvalitní reprosoustavy.

a samozřejmě sem taky řadu sluchátek na hlavně měl a absolutně mne to ničím neoslovilo.
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 4. 2013 01:15

NevimAVM píše:...abych věděl, že na filmy je prostorový zvuk nejlepší?

Znovu se tě ptám kde jsem psal že není? Ty neumíš číst? Takže pro blbce:

Ne - nemám averzi vůči multikanálovému zvuku.
Ne - netvrdím že na filmy je stereo lepší než multikanál.
Tvrdím že kvalitní stereo je lepší než špatný multikanál.
Kvalitní multikanál bude na filmy lepší než stejně kvalitní stereo (bude však několikanásobně dražší)
Nemyslím že by moc lidí odtud mělo alespoň průměrné stereo, natož stejně kvalitní multikanál.

NevimAVM - aby ti mozek byl k něčemu tak musíš mít dost informací kterými ho nakrmit. Bez toho to nefunguje jak je v tvém případě ukázkově vidět. Opět uvedu následující příklad. Pravda drobátko extrémní, ale je to dobrá demonstrace toho co říkám:

AVM - představ si že máš porovnat kvalitu filmového zážitku ve dvou místnostech. V obou místnostech bude blíže nespecifikované "zobrazovadlo" o kterém nám stačí pouze vědět že je velké a kvalitní, jelikož pro podstatu úvahy není zajímavé.
Zatím co první místnost bude akusticky upravena a vybavena velkými kvalitními bednami s adekvátním zesilovačem (např TYA I a nebo něco od BV audio abychom nechodili zbytečně přes moře).
Druhá místnost nebude akusticky nijak upravena a bude vybavena libovolným receiverem a bednami v celkové hodnotě např. těch 10000Kč co si navrhoval nebo to co máš doma. Ve které z těch místností bude možno očekávat lepší zážitek z filmu?

Teď jsem zvědavý jestli budeš mít tu odvahu a pokusíš vyřvat svou blbost do světa tím že řekneš že lepší to bude hrát v té druhé místnosti :-))
Přílohy
ante_supersonic_one_10.jpg
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod NevimAVM 21. 4. 2013 09:36

Trošku hloupý příklad, když chceš tohle porovnávat, musíš za stejné peníze a i tak bych raději šel do druhé místnosti, protože tam budu "uprostřed filmu", budu mít zvuk kolem sebe a když někdo máchne mečem, tak prostě uslyším máchnutí mečem u hlavy a ne něco někde zepředu od televize.

Spíš to mělo znít takhle:

1. místnost - stereo za 20tis
2. místnost - 5.1 kino za 20tis

Pokud jde člověku opravdu o film a zážitek s tím spojený, tak samozřejmě zvolí místnost č. 2 a vysere se na nesmysl typu č.1.

Samozřejmě, pokud bych si chtěl pustit hudbu, půjdu do místnosti č.1

Tohle mi začíná připomínat hádky typu "jsou lepší auta nebo motorky" ? Ani jedno, každé je zkrátka něco trochu jiného.. záleží, co člověk preferuje.
Naposledy upravil NevimAVM dne 21. 4. 2013 11:25, celkově upraveno 1
NevimAVM
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Trymore 21. 4. 2013 09:38

ThalesX píše:...Tvrdím že kvalitní stereo je lepší než špatný multikanál...

ThalesX píše:...Zatím co první místnost bude akusticky upravena a vybavena velkými kvalitními bednami s adekvátním zesilovačem (např TYA I a nebo něco od BV audio abychom nechodili zbytečně přes moře).
Druhá místnost nebude akusticky nijak upravena a bude vybavena libovolným receiverem a bednami v celkové hodnotě např. těch 10000Kč co si navrhoval nebo to co máš doma. Ve které z těch místností bude možno očekávat lepší zážitek z filmu?...

Už pletieš nezmysly :D porovnávaš stereo za státisíce s DK za 10k, trololo
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod joudá 21. 4. 2013 11:04

melezhladu to je česnačka :mrgreen:

a vítězí klan youdovců! :!: :twisted: 8-D :mrgreen:
Naposledy upravil joudá dne 21. 4. 2013 16:57, celkově upraveno 1
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 4. 2013 16:56

Ano, ty příklady co jsem uváděl jsou extrémní což jsem psal hned zpočátku, takže mi neříkáte nic nového. Stejný poměr však platí i v jiných cenových hladinách. Nemůžu přece za ty samé peníze očekávat stejnou kvalitu jako u sterea když místo dvou kanálů zesilovačů jich chci šest a totéž u beden. Jak to asi tak může dopadnout? Vzhledem k tomu že za 20KKč se nedá koupit nový opravdu slušný pár komerčních beden pak je jasné že za tu samou sumu komplet řešení bude naprostý průjem který já zcela odmítám poslouchat. Good luck ve světě salámů bez masa.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod joudá 21. 4. 2013 16:58

zkus používat interpunkci, (čárky) ty ty tvoje výplody připomínají salvu z kulometu :shock:
joudá
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Janeiro 21. 4. 2013 18:06

Promin Thalesi, technicky tomu rozumis skvele, ale tvuj posledni prispevek na me pusobi jako by si napsal: slusne auto do milionu se koupit neda a ja bych do takove sunky nikdy nesedl. Pohrdam vsemi kteri si vozi zadek v rachotine za mizernych 600 tisic
Janeiro
Junior

Odeslat příspěvekod NevimAVM 21. 4. 2013 18:40

Opravdu si úplně mimo.. řeknu to "tvou" řečí ... auto za 100tis v určité disciplíně porazí auto za 500tis .. ano, technicky na tom nebude třeba tak dobře... ale bude lehčí a bude mít větší zrychlení, takže na daný účel poslouží lépe, než luxusní těžká mrcha... chápeš ? asi ne ...

Ze sterea prostě nikdy pořádný kino zvuk nevykouzlíš, ať už je stereo sebekvalitnější ...
NevimAVM
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 4. 2013 20:09

Já nepotřebuju auto které dělá randál, smr.dí je v něm málo místa a má životnost na prd. Já potřebuju auto kde je spousta místa, má kvalitní zpracování, slušnou životnost, není hlučné a nebudu se v něm stydět odvézt slečnu na ples. Prostě auto pro dospělé lidi, ne pro frikulíny co chtějí ohromovat nějaké hloupé husy tím jak pálí pneumatiky. To ten tvůj krám nesplňuje. Fakt si těžce mimo. Kvalita něco stojí. Vždycky. Pamatuj si to. Když na to nemáš tak se pak nesnaž vymýšlet výmluvy že to ten tvůj levný multikanálový salám je OK nebo dokonce lepší. Není a nikdy nebude i kdyby ses na hlavu stavěl. To že se rozhodl vydat svojí cestou levného salámu je OK, je to tvoje volba a já jí nezpochybňuju když ti to tak vyhovuje. Jen jsem si dovolil zopakovat jasná fakta. Nebuď ale tak hloupej a nezpochybňuj tu mou cestu která je kvalitnější, ale také dražší.

Janeiro píše:Promin Thalesi, technicky tomu rozumis skvele, ale tvuj posledni prispevek na me pusobi jako by si napsal: slusne auto do milionu se koupit neda a ja bych do takove sunky nikdy nesedl. Pohrdam vsemi kteri si vozi zadek v rachotine za mizernych 600 tisic

Ne, jen říkám to že když potřebuju do rodiny pořídit auto a mám jen omezenou částku, která nedovoluje pořídit více kvalitních aut, tak se domnívám že je lépe se omezit a pořídit jedno kvalitní a bezpečné než dva a více šrotů, které mi způsobí mimo jiné i tu komplikaci, že se budu bát že se mi v tom rodina zabije kvůli špatnému technickému stavu. Koupím tedy raději jedno bezpečné a spolehlivé auto a až budu mít další prachy tak přikoupím druhé. Vy mi ale tvrdíte že je lepší koupit několik vraků, zavřít oči (v našem případě uši) a dělat že nevidím jak to blbě jede a jak je to nebezpečné s tím, že když to rodina přežije tak se to za pár let vymění za o něco menší šrot. Pro mě je prostě důležitá kvalita, bezpečnost, spolehlivost, dlouhá životnost atd. kdežto pro vás jen aby toho bylo hodně a hned. Ostatní je nezajímavé. Už mi rozumíš? Nevnucuiju nikomu že to má dělat jako já kdežto vy mě ano. To je obrovský rozdíl.

--------
Admini co máte za problém se slovem smr.dí že je cenzurováno?
Naposledy upravil ThalesX dne 21. 4. 2013 20:30, celkově upraveno 1
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Trymore 21. 4. 2013 20:26

Tvoje staré repro z múzea prirovnávaš kvalitnému autu? Chlape, vylez z jaskyne, doba pokročila :)
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 4. 2013 20:30

Které moje staré repro?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Breby 21. 4. 2013 20:42

kuci nekdo ma usi jak netopyr tak chce to nej, kdo je ma zhuntovany od masiny staci mu neco jineho .o)) kazdy ma jiny priority
pokud stejne koukate na filmy v mistnosti 3,6x3,7 m nesymetricke, neodzvucene a jeste v panelaku, tak je jedno jestli nekdo ma DK za 10k nebo za 100k .o)) mam domaci kino od unora, nejvetsi hlasitost bylo -10 kdyz jsem byl doma sam a postel jsem si koncert z blu-ray.
Jinak nedavno jsem koukal na Constantine v DTS HD a bylo to žuzo, s maldym koukal na Legendarni partu a zazitek byl suprovy, kdyz zaporak mluvi za tvymi zady a schovava se tam .o))

mam DK Yamaha YHT-398 pro predstavu, subwoofer mam v rohu a predni repro jsou od sebe 1,3m a zadni repro 2,6m .o)) a vychutnam si film
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod NevimAVM 21. 4. 2013 21:14

Já ho spíš docela lituju, ten člověk musí mít repro za xxx tisíc, aby si zvuk užil a jestli čumí na filmy ve stereu .. no potěš :-D
NevimAVM
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod joudá 22. 4. 2013 00:40

ThalesX píše:Ne, jen říkám to že když potřebuju do rodiny pořídit auto a mám jen omezenou částku, která nedovoluje pořídit více kvalitních aut, tak se domnívám že je lépe se omezit a pořídit jedno kvalitní a bezpečné než dva a více šrotů, které mi způsobí mimo jiné i tu komplikaci, že se budu bát že se mi v tom rodina zabije kvůli špatnému technickému stavu. Koupím tedy raději jedno bezpečné a spolehlivé auto a až budu mít další prachy tak přikoupím druhé.

haló pane, vy pořád ve své stereofílii zapomínáte, že domácí kino se nesestává se tří spojených stereo systémů. to není 3x stereo, to je jedno domácí kino - jeden celek, chápeme? žádná tři auta, ale jeden VW transporter pro rodinu s pěti dětmi, která se do vašeho lamborghini gallardo prostě nenaskládá, ačkoli je jistě ve všech měřitelných parametrech kvalitnější :lol:
joudá
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka