Ahoj,
je tu spousta příspěvků na toto téma, ale žádné z nich přesně nepasovalo na to s čím bych potřeboval pomoct. V současné době mám PC propojené s 3D TV a rád bych do tohoto spoje
vložil AVR a nějaké dobré ozvučení, ale jsem v tomto směru naprostý amatér.
Problém mám primárně s místem - místnost 6 x 3.5m.
Na jedné dlouhé stěny sedačka, po stranách je místo, ale se sedačkou dopředu hýbnout nemůžu.
Na druhé dlouhé stěně je TV na zdi. Všude pod TV jsou nízké šuplíky, cca 35 cm na výšku.
Přední repro nemůžu dát na podlahu, protože není kam. Představoval bych si nějaké nízké (na výšku) repro, protože metrový sloupy tam nemám kam dát. Napadá vás nějaký tip na repro?
Pokud by byl woofer, je možné ho umístit vedle sedačky?
Co se týče AVR, zatím mám kandidáty v tomto pořadí Onkyo TX-NR414, Onkyo TX-SR313, Onkyo TX-SR578. Ten poslední je 7.1 a to asi nijak nevyužiji, stejně nemám místo kam to dát. Na Onkyu netrvám, ale přišlo mi, že má zajímavé funkce. Jinak použití vídím na 90% filmy, 10% hudba. Od AVR potřebuji podporu pro 3D, ideálně HDMI standby, podpora pro HDMI ARC, pokud by dobře fungoval, tak HDMI CEC, samozřejmostí je podpora HD kodeků, pak FM tuner s RDS.
Přikládám ještě foto, když byl obývák rozestavěný, aktuální foto nemám teďka u sebe. Z obrázku je ale patrné, kde je ten problém s místem. Zadní repro byste doporučili dát spíše na zem nebo na stěnu, když není možné je umístit za sedačku? A naklonili byste repro na posluchače, nebo raději nechali kolmo ke stěně? Přijde mi to naklonění lepší (když už to nebude přímo za mnou), ikdyž to nevypadá moc pěkně.
Pro repro zatím, které jsem viděl, by šlo Jamo A 102 HCS6, Jamo A 101 HCS5, Yamaha NS-P40,
Jamo A 200 HCS5, a pak Klipsch HD Theater 300, Canton Movie 80 CX ... víc jsem zatím nenašel, neslyšel jsem žádný z nich. Rozpočet mám tak do 15kKč (repro + AVR), možná ještě tak 20k, ale víc už určitě ne, zas takový fajnšmekr nejsem, a rozdíl bych už stejně težko poznával.
Předem všem děkuji za každý tip.
Honza