Set 5.0 (1) regalove repro + AVR do 15k

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jan.nejman 22. 3. 2013 11:48

Ahoj,
je tu spousta příspěvků na toto téma, ale žádné z nich přesně nepasovalo na to s čím bych potřeboval pomoct. V současné době mám PC propojené s 3D TV a rád bych do tohoto spoje
vložil AVR a nějaké dobré ozvučení, ale jsem v tomto směru naprostý amatér.
Problém mám primárně s místem - místnost 6 x 3.5m.

Na jedné dlouhé stěny sedačka, po stranách je místo, ale se sedačkou dopředu hýbnout nemůžu.
Na druhé dlouhé stěně je TV na zdi. Všude pod TV jsou nízké šuplíky, cca 35 cm na výšku.
Přední repro nemůžu dát na podlahu, protože není kam. Představoval bych si nějaké nízké (na výšku) repro, protože metrový sloupy tam nemám kam dát. Napadá vás nějaký tip na repro?
Pokud by byl woofer, je možné ho umístit vedle sedačky?

Co se týče AVR, zatím mám kandidáty v tomto pořadí Onkyo TX-NR414, Onkyo TX-SR313, Onkyo TX-SR578. Ten poslední je 7.1 a to asi nijak nevyužiji, stejně nemám místo kam to dát. Na Onkyu netrvám, ale přišlo mi, že má zajímavé funkce. Jinak použití vídím na 90% filmy, 10% hudba. Od AVR potřebuji podporu pro 3D, ideálně HDMI standby, podpora pro HDMI ARC, pokud by dobře fungoval, tak HDMI CEC, samozřejmostí je podpora HD kodeků, pak FM tuner s RDS.

Přikládám ještě foto, když byl obývák rozestavěný, aktuální foto nemám teďka u sebe. Z obrázku je ale patrné, kde je ten problém s místem. Zadní repro byste doporučili dát spíše na zem nebo na stěnu, když není možné je umístit za sedačku? A naklonili byste repro na posluchače, nebo raději nechali kolmo ke stěně? Přijde mi to naklonění lepší (když už to nebude přímo za mnou), ikdyž to nevypadá moc pěkně.

Pro repro zatím, které jsem viděl, by šlo Jamo A 102 HCS6, Jamo A 101 HCS5, Yamaha NS-P40,
Jamo A 200 HCS5, a pak Klipsch HD Theater 300, Canton Movie 80 CX ... víc jsem zatím nenašel, neslyšel jsem žádný z nich. Rozpočet mám tak do 15kKč (repro + AVR), možná ještě tak 20k, ale víc už určitě ne, zas takový fajnšmekr nejsem, a rozdíl bych už stejně težko poznával.

Předem všem děkuji za každý tip.

Honza
Přílohy
P4070022.jpg
pohled na přední stěnu (vlevo už jsou hnedka dveře)
P4080042.jpg
pohled na druhou stěnu, kde budou zadní repro
Naposledy upravil jan.nejman dne 22. 3. 2013 14:31, celkově upraveno 1
jan.nejman
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 22. 3. 2013 13:10

Ja ti neviem, za 15k avr+5.0 repro to bude ozaj len núdzové riešenie a skôr či neskôr začneš rozmýšľať nad niečim iným.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenda.miky 22. 3. 2013 14:12

Kolega má pravdu,rozpočet je opravdu dost nízký.Na tvém místě doporučuji raději něco došetřit,nebo se podívat po něčem z bazaru.
I když na druhou stranu,při pohledu na tu plovoučku musím konstatovat,že budeš mít nejspíš i problém s akustikou,ale tady nechci býti špatným prorokem.
Zdenda.miky
Junior

Odeslat příspěvekod jan.nejman 22. 3. 2013 14:27

Ahoj,
opravdu nepotřebuji nic excelentního. S nadsázkou potřebuji něco co hraje lépe než repráky v TV a rád bych měl i efekty z 5 kanálového zvuku. Hudbu zas až tak neposlouchám, ale rádio v AV receiveru bych určitě využil.

Díky,
Honza
jan.nejman
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenda.miky 22. 3. 2013 14:50

Ono jde e to,že za těch nějakých 15kkč to ani nějak excelentní být nemůže.Tady by ti nejspíš daleko lépe splnily službu nějaké ty bazarové kousky.A zas na druhou stranu,pokud na tom chceš poslouchat i něco z éteru,tak je to snad jedno co koupíš,při dnešní (ne)kvalitě našich rádi (ber s nadsázkou)
Zdenda.miky
Junior

Odeslat příspěvekod krovak_cze 22. 3. 2013 14:53

na ty radia pozor, od novyho roku je to znatelne lepsi :)
krovak_cze
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jan.nejman 22. 3. 2013 15:00

Ahoj,
no asi mi je jedno i kdyby to mělo být z bazaru, jaké konkrétně repro byste tedy doporučili?
A AVR taky z bazaru? Ten mi přijde lepší koupit nový. Pokud nový jaký byste tedy doporučili?
Poprosil bych pokud možno konkrétní odpovědi. Odpověď za tolik peněz nic pořádnýho mít nebudeš je sice hezká, ale moc mi nepomůže. :'( Bazaru se teda trochu bojím, protože si nejsem jistý, zda-li bych poznal, že tomu něco je. Pokud nebude nic dostupného z nového zboží, tak nemám zásadní problém to z bazaru vzít.

Přdem díky,
Honza
jan.nejman
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 22. 3. 2013 15:37

A nebylo by možné odsunout ty větší skříňky od šuplíků a do mezery postavit přední sloupy. Pořídit nějakou 5.0 sestavu beden, např. z řady Heco Victa. Na subwoofer se vykašlat, v tom rozpočtu na něj stejně pořádně nejsou peníze. A jako AVR pořídit třeba Pioneer VSX-527. Za 15 tis. to sice nebude, ale do 20 by se to vejít mělo.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dup82 22. 3. 2013 15:50

ono pokud bys vazne chtěl něco jen na Film a na radio a nechtel do toho vrazit vic tak teoreticky koupit třeba http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=1718 a jako repro tam vybrat pouzite ELAC - Cinema 2 ESP http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=675
nebo kouknout po bazarech jako je http://www.hifionline.cz/hifibazar/
dup82
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Krásný starý stroj 23. 3. 2013 00:03

Audio-Yamaha MCS1330b,walkman Panasonic,iRiver T9,Sen HD239,
sub Velodyne,DAC box S usb Project,
Video-Panasonic TX-L47DT50,BDT-220,sat MASCOM MC5300,Topfield 7700,
Pc-HP ProBook4520s
Historia magistra vitae
Krásný starý stroj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jan.nejman 23. 3. 2013 13:14

Ten Harman Kardon vypadá dobře, jen jsem myslel, že to bude levnější. Ten woofer má v sobě vlatní zesilovač nebo to předpokládá zesílení na AVR? Pokud má vlastní zesilovač, nidke v popisu jsem neviděl, jestli se umí sám zapnout-vypnout podle signálu. Nechtěl bych pokaždý zapínat ještě další bedničku. Jaký AVR se k tomu hodí? To ONKYO co jsem psal nebo něco jiného?

Jinak ty satelity jsou přesně co hledám, to omezení místa mne dost limituje. Koukal jsem se,
jestli by nešlo ještě pohnout nábytkem, a dát sloupové repro, ale fakt to nepůjde. Ono to na fotce ještě vidět není, ale v pravo se se skříní dá už pohnout max. o 10 cm. Vlevo vůbec.

A co vzít Magnat Monitor Supreme 100, dát to jednou vpředu, jednou vzadu a dokoupit ještě nějaký středový, a na subwoofer se vykašlat? Ještě jedna laická otázka, msylíte, že je velký problém kdybych v případě sloupových repro je umístil jako zadní a zadní umístil dopředu, tj. prohodil předek a zadek... Vzadu vedle sedačky nemám problém ty sloupy umístit, a ve předu by holt byly ty malý? Má to nějaký zásadní vliv?

Díky,
Honza
jan.nejman
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 23. 3. 2013 16:35

A čo tak MAGNAT Supreme 200 set + PIONEER VSX-322 ? Dokopy cca 13000 CZK a možno by to hralo k filmom aj celkom fajn. Alebo ak chceš aj stĺpové repro (stĺpy vpredu, regálovky vzadu) tak je tu ešte možnosť kúpiť MAGNAT Supreme 800 set (o 1000 CZK drahší set).
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tapdancer 24. 3. 2013 11:54

Já bych doporučoval http://www.hifibazar.cz/ -na kino slušný AVR, s ARC, a http://www.mall.cz/sestavy-reproduktoru ... don-hkts-9
popř.
http://www.mall.cz/sestavy-reproduktoru ... heater-300
Slyšel jsem jen toho Klipsche i Harmana ale Klipsch má určitě lépe kontrolované basy, Harman takové rozplizlejší, dunivější (ale jestli to chceš na kino, tak ti to může být ve výsledku jedno :)
tapdancer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jan.nejman 24. 3. 2013 12:38

Ahoj,
děkuji za odpovědi, teďka už mám na výběr z x typů, jen teda nevím jaký vzít. :-)
Který si tedy z následujících myslíte, že bude nejlepší?

1. Magnat Supreme Monitor 200 set (8Kč bez subu, 13kKč se subem)
2. Klipsch HD Theater 300 (cca 10kKč vč. subu)
3. HARMAN/KARDON HKTS 9 (8kKč vč. subu)

Všechny asi splňují vše co potřebuji. Osobně mi přijdou nejlepší ty magnat supreme, ale rád si nechám poradit.

Všem ještě jednou díky za odpovědi,
Honza
jan.nejman
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 24. 3. 2013 12:56

Ja si myslím, že najlepší dojem na seba aj pre iných spravíš Magnat setom. Plastové malé domáce kino má kde kto, osobne by som šiel do Magnat setu, kde by nebol problém časom dokúpiť subwoofer.
Trymore
Mírně pokročilý

Další stránka