od DinosaurJr 27. 5. 2013 08:29
No mě by spíše zajímalo, jak při uložení do zdi bude posléze možná finalizace jejich nasměrování na posluchače např. natáčení +/- 10° ? O jiném umístění už ani nemluvě. Např. se hodí možnost posunout repro nahoru/dolů pro nasměrování výškáčů do výše uší nebo zmenšit vzájemnou vzdálenost repro pro "zhutnění" stereo báze. Ptám se proto, že třeba v obýváku posuneš sedačku o 0,5 m dopředu/dozadu nebo bude potřeba změnit rozmístění nábytku nebo časem (5-10 let) jiné repro, pak si třeba vyměníš TV za plátno a projektor...
Takže jde to, ale chce to mít kompletní PLÁN a všechno poměrně pečlivě promyšleno dopředu a nejlépe se obrátit na nejbližší audio STUDIO s letitými zkušenostmi z instalací.
DOPO: u TV mám malý obyčejný 2p repráčky na mluvené slovo, a za asi jednu z NEJ výhod považuji, že s nima můžu manipulovat. Chvíli mi to trvalo než jsem je správně umístil a nasměroval, protože napoprvé to bylo jen "přijatelné", ačkoliv teoreticky to mělo velmi dobré předpoklady, ale malými změnami to šlo podstatně zlepšit. V obýváku také hodně záleží na rozmístění ostatního nábytku a celkovém dozvuku, který má zásadní vliv na sound. Podle toho si také vybrat reprobedny s ohledem na basy. O laborování s nastavením STEREO aparatury do osy a pro jednoho posluchače tak, aby se bedny ztratily v prostoru, to je ještě náročnější - o tom ani nemluvě. A stále se bavím regálofkách za podobné náklady.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>