Canton + Denon

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod urraco2 6. 8. 2013 10:57

Zdravím,
chtěl bych se Vás zeptat na názor.
Rozhodl jsem se, že bych si pořídil audiosestavu, primárně pro poslech hudby, sekundárně i jako domácí kino. Obývák má cca 50m2, na zemi korek, částečně koberec. Rozpočet 50-80 tis. Kč plus minus. Poslouchám kromě dechovky úplně všechno, takže preferuji neutrální projev repra s menším důrazem na basový projev.

Vybral jsem si toto repro v sestavě 5+1 nebo dokonce 7+1:
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/katalog/280-ergo/
a k tomu tento A/V receiver:
http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... /?katID=23

1,jde podle Vás o dobrou kombinaci? Vím, že Canton a Denon je obecně dobré spojení, ale nepřesahuje jeden z prvků kvalitativně a výkonově výrazně ten druhý?

2,po pročítání zdějšího fóra jsem hodně zvyklaný, zda receiver nedoplnit o stereo zesilovač. Nejsem nijak náročný posluchač, ale jsem zároveň tak trochu maximalista a rád bych měl to nej...Mám jít do zesíku?Poznám rozdíl? Do jakého(Denon)?

3, a když už jsem zauvažoval nad zesilovačem, tak jsem si řekl, zda nevyměnit soustavu Canton Ergo 5+1(7+1) za Canton Vento http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/katalog/383-vento/
ale vzhledem k financím bych šel zatím asi jen do dvou sloupovek a pak by se vidělo. Dost možná by mě to stačilo a prostorový zvuk při sledování filmů by mně nechyběl. Váš názor? Srovnání těchto dvou řad? Má cenu inevstovat do soustavy 5+1(7+1)? Podotýkám, že mám rád basovou složku projevu a tak bych v obou verzích přikoupil asi subwoofer...nevím.

4,repro bych chtěl koupit na www.hifibazar.cz nebo na www.hifi-fabrik.de kde jsou ceny poloviční oproti ofic.české distribuci.

ps chci Canton a Denon, proto mi prosím nenavrhujte jiné značky

Děkuji za Vaše názory...František
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 6. 8. 2013 11:56

No ještě sem přilep půdorys místnosti s rozměry a podrobným rozmístěním nábytku, ten koberec, okna, dveře apod. Možná by to chtělo i trochu popsta funkci místnosti a další požadavky. A co budeš používat jako zdroje hudby a movie ? (Jen na okraj proč jen Canton a Denon a ne jiné ?)
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod urraco2 6. 8. 2013 21:02

Místnost je obývák spojený s jídelní částí a kuchyní, čili otevřený prostor, z jedné strany velké okno, téměř přes celou stěnu, jinak sedačka, stolek, nic zásadního. Řekl bych běžně zařízený, akorát je otevřený do té jídelní části. Poslechové křesílko plánuji na rozhraní těchto dvou prostor..
Jako zdroj videa mám Blue-Ray přehrávač Panasonic k televizi, na hudbu ještě rozjodnutý nejsem, provizorně asi tento přehrávač, ale vyhledově asi zase nějaký ten Denon.
Proč Denon a Canton? Nevím, není v tom žádná racionální argumentace, je to čiste věc osobní sympatie... :-) Vím, že existuje více, pravděpodobně uznávanějších značek, ale je to jak když někdo má rád BMW a nesnáší Mercedes a taky vlastně neví proč...
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radon 6. 8. 2013 21:24

jakmile někdo vážně plánuje poslech hudby a filmy má spíše jako doplněk, nebude asi AV receiver dobrá volba. Stále bude hlodat červíček pochybnosti, jestli by plnokrevný zesilovač nehrál líp, až přijde na řadu upgrade a to bude finančně nevýhodné.
Šel bych do samostatného zesilovače, časem subwooferu, později DAC.
U filmů bych vyzkoušel stereo (dobré audio z něj vyždímá hodně), pokud by nestačilo a chtěl bych 5.1, uvažoval bych o doplnění o nějaké levné domácí kino, dnes už jsou za hubičku a i ta levná jsou na filmy v pohodě (tedy z mého pohledu panelákové krysy, která to nemůže po 20 hod pořádně osolit :-D)
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 7. 8. 2013 08:32

Vzhledem k tomu, že jsem měl možnost porovnat mezi sebou cenově odpovídající si AVR a zesilovač (ten zesilovač byl dokonce o třídu výš, jak AVR), tak tě od AVR nebudu zrazovat, ale naopak. Pro kombinované použití multikanál/stereo je to dobrá volba. Kvalitativní poslechový rozdíl mezi AVR a zesilovačem je mnohem menší, než se zde zhusta prezentuje.

Doporučuji především uvážlivou volbu předních sloupů, to je základ. Pokud budou o dostatečné velikosti, je možné, že sub nebudeš vůbec potřebovat. Doplnit sestavu o multikanál můžeš později.

Pouze pokud by ses ale předem rozhodl jít cestou jen sterea, pak AVR nemá příliš smysl. Na to ti ale dají odpověď jen tvé uši.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 7. 8. 2013 10:11

Místnost je obývák spojený s jídelní částí a kuchyní, čili otevřený prostor
=> tj. bude mít vliv na zvuk, obdélník nebo nějaká lomení, rohy, hrany ? Jídelní stůl nebo zdeny "minibar" ? Co digestor, lednicka, mycka, (drtic odpadu, pracka), ktere se obcas zapinaji, ktere jsou jinde ?

z jedné strany velké okno, téměř přes celou stěnu
=> Z které ? proti repro nebo bokem ? A okno je až na zem nebo jen standard ? Tak jako tak bude potřeba na velkou plochu (odrazy) umístit závěsy z husté látky nebo je nechat zvlněné.
Co radiátory ?

jinak sedačka, stolek, nic zásadního.
=> sedačka rovna pro 2-3, prodlouzena rohofka, dalsi kreslo ? Stolek malý, veliký ? Kolik zbyde místa před ? Poslechová vzdálenost a 3uhelnik ? A budeš mít kam umístit případné surroundy aby se o ně nezakopávalo ? Kam přesně ? Nejaky dalsi nabytek nebo steny budou prevazne hole ?

Řekl bych běžně zařízený, akorát je otevřený do té jídelní části. Poslechové křesílko plánuji na rozhraní těchto dvou prostor..
Lepší jeden rychlý náčrt než sáhodlouhá diskuse, chtelo by to vice INFO... U takovéto vynakladane castky, je chytre si dopredu dobre rozmyslet koncept a dukladne naplanovat.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod urraco2 7. 8. 2013 16:30

to Radon:
to je právě to. Znám se a vím, že když nekoupím stereo, tak si budu pořád říkat "dobrý, ale mohlo být asi ještě lepší.."
Nápad koupit dobrý stereo a pak horší domácí kino není špatný ale zase, znám se a budu chtít stejnou řadu jako budou sloupy.. :-( mám to se sebou těžký.

to Denkez:
při pročítání tohoto fóra stále víc a víc mám pocit, že zesilovač a stereo je jediné řešení pro někoho, kdo si chce hudbu fakt vychutnat. Avšak obávám se, že pokud bych podstoupil test naslepo, tak bych dost možná rozdíl nepoznal a v takovém případě by byl Tvůj postoj správný. Takže opět dilema... :-(

to DinosaurJr: jak se večer dostanu domů, tak se pokusím něco načrtnout, každopádně díky za ochotu
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod urraco2 7. 8. 2013 21:25

přikládám jednoduchý náčrtek místnosti, snad se mi to podařilo přiložit. Jinak se omlouvám za primitivnost obrázku. Tam, kde je ta černá tlustá čára je TV, tam kde otazníky plánuji sloupy, tam kde křížek plánuji poslechové křesílko.
Přílohy
stereo.jpg
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Trymore 8. 8. 2013 02:19

Prečo to nebude lepšie takto?
Obrázek

Tie stĺpy nech sú naľavo a napravo od tehlovej steny, nie vo vnútri, čo nie je vhodné akusticky ani esteticky.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod urraco2 8. 8. 2013 06:17

Z obrázku to nevyplývá,ale jinak to nejde. Max.posouvat doleva doprava při pohledu na cih.stěnu zepředu (blíž k TV nebo dál od TV).
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hoža 8. 8. 2013 06:45

Já osobně bych sloupové repro dal do rohu, pokud by to byli chrastítka :-)) tak ty bych dal blíže k tv ale pořádný sloupy bych dal pěkně zeširoka :-] :-] :-]
Pioneer VSX-1021, Denon AVR-1912
hoža
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 8. 8. 2013 07:16

urraco2: Úvahy nad rozmístěním jednotlivých komponentů tě k jejich výběru neposunou ani o mm.

Pokud nemáš rozhodnuto, zda základem bude AVR nebo zesilovač, tak bych ti vřele doporučil návštěvu nějakého poslechového studia, abys mohl na vlastní uši zhodnotit, zda bys volbou AVR o něco podstatného přišel. Tam by ses mohl i nasměrovat ve výběru beden (předních sloupů) a tak se pohnout z místa.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod urraco2 8. 8. 2013 08:58

Problém je, že sehnat studio, kde jsou Cantony je docela problém, min. u nás na Jižní Moravě. Teď jsem ale našel inzerát na prodej Cantonů, tak pána zkusím zkontaktovat.
Doufal jsem, že zde na fóru bude mít někdo s Cantonama zkušenosti, pokud možno typu "měl jsem Canton Ergo a je to průměr, teď mám Vento a rozdíl je zásadní,navíc dle EISA vyhráli žebříček tuším pro rok 11/12..." Zdá se ale, že tato značka mnoho fanoušků nemá :-(
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radon 8. 8. 2013 11:16

možná bych do rozhodování AVR & AMP zahrnul ještě znovu ten zdroj hudby. S horším CD/BD přehrávačem nemusí být ten rozdíl mezi AVR a AMP znatelný a člověk si pak řekne co ti pitomci pořád mají s tím, že AMP hraje líp. Blbé je, že v tom řetězu přístrojů stačí jeden slabý článek a vše pak hraje na jeho úrovni (i kdyby zbytek sestavy stál milión).
Neznám ten BD player, nevím ani o jaký CD player Denon (DAC) by případně šlo, ale aby to mělo smysl a nebylo to jen vyhazování peněz do vzduchu, mělo by to být vše na stejné kvalitativní úrovni.
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Další stránka