Canton + Denon

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 13. 8. 2013 13:39

http://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/r ... gooqG3Vf8s
Ale možná by stálo za to poslechnout si Kef R 700 http://www.studiospalicek.cz/kef-r700
Slyšel jsem pouze Kef R 300 a hrály skvěle, takže lze předpokládat, že R 700 na tom budou ještě lépe. Něco o R 500 http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -r500.html. A R 900 http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... -r900.html
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 13. 8. 2013 18:15

uz minule som chcel zareagovat na nejake odporucania ohladne KEF R 700, takze 700-ky som pocul dva krat, cca. po hodke na dvoch akusticky odlisnych miestach jedneho nemenovaneho studia, najprv s CA 651, potom s PRIMARE i 32. cim zacat ?, asi tym ze ten prvy krat to bola priam zvukova pohroma, neskutocne prebasovany, zahuhlany, nevyrazny, mrtvy zvuk. po vymene silica /i 32-ka je rychlejsia, dynamickejsia nejde tak hlboko a lepsie kontroluje basy ako 651-ka/ doslo k istemu zlepseniu, ale aj tak to nebola ziadna slava, na to ako su tie bedne ohodnotene v nemeckom AUDIU /myslim,ze dostali voci cene najviac bodov zo vsetkych doteraz testovanych bedni-opravte ma ked sa mylim/ hraju vyslovene mizerne /podla mna !!!/. co mi na ich zvuku najviac vadilo ?, urcite hlavne nevyrazne, neperlive, nezaujimave vysky /kak DYNAUDIO/ a prezentné, ale nie az zas tak kvalitné basy a tolko vychvalovana priestorovost, lokalizacia, detaily, neviem mozno som na take nuansy prilis maly odbornik, alebo prilis velky amater ...
budete sa mi mozno smiat, ale male LS 50-ky mi prisli lepsie, teda vlastne výborné, zial 1000 eur za krabicu od topanok /zenskych :-) /, sa mi zda marketingovo-imageova zalezitost.
Naposledy upravil starší dne 13. 8. 2013 19:40, celkově upraveno 1
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hexxisek 13. 8. 2013 18:34

R700 nevím, ale R300 docela sklízí samou chválu a na R900 jsem take četl pouze kladne ohlasy, tím nechci ale nijak utocit na tvuj dojem, R700 jsem na vlastní uši neslyšel a propo každý můžeme mít i odlišný vkus. Něco pravdy na tom určitě bude :) Určitě je divné, že za ty peníze te ani trochu nenadchly.
Ja bych v těchto hladinách koukal vyloženě asi jenom po AC M-102, s těma jsem byl u nás ve studiu maximálně spokojen, hrali na Vincentech a ten poslech byla radost sama o sobě.
Macbook Pro 13" 2011 early / iPhone 5S / Harman Kardon AVR 100 + QLN Qubic 2 / Optoma HD131xe - 90" úhlopříčka / Beats Solo 2
hexxisek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 13. 8. 2013 19:44

hexík, pocul som len M-103 a urcite na nich nieco bude /asi stredove pasmo/, ale basy a hlavne jemne /pre mna prilis/ vysky ma ku kupe nepresvedcili.
tusim ma AURUM CANTUS nejake nove modely : http://www.winneraudio.com/aurumcantus/ ... rhyme5.htm
http://www.winneraudio.com/aurumcantus/ ... oddes2.htm
Naposledy upravil starší dne 13. 8. 2013 20:10, celkově upraveno 1
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 13. 8. 2013 19:47

K těm Kefům. Všude píšou, že potřebují hodně volného prostoru. R 300 co jsem slyšel, tak byly cca. 80 cm od zadní stěny a s CA 851a to hrálo skvěle. Primare I-32 je určitě kvalitní integráč, ale CA 651a není podle mě adekvátní k takovýmto bednám. Ale je možné, že ty sloupy R 500/700/900 vážně nejsou tak výborné, jak se píše ... :hm.
Podobné zklamání jsem zažil s BW 804N a BW 801N. Nejhorší to bylo s Rotelem RC-1090 + RB 1090 ... :-S Také nemám rád přebasováno a poslech BW 801N + Rotel byl v tomto ohledu příšerný.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 13. 8. 2013 20:34

presne tak, kazdy mame svoje posluchove skusenosti, nadsenia a sklamania zo zvuku a co sa paci jednemu nemusi sa druhemu, no medzi profi recenzentami by mala panovat aka taka zhoda ... - HOFFI, HEXÍK, atd. tym som nemyslel nas ... :shock: :D

asi pred 10-timi rokmi /+ -/ som navstivil jedno menovane studio v Blave /BISAUDIO/ a co cert nechcel, zrovna chalani vybalili a zapojili fungl nove B&W NAUTILUS 802, krmene INTOSHOM alebo CLASSE a vysledok ?, vysky, stredy, detaily, atd. O.K., ale basy duneli jak plastovy sub v TESCU, aj ten chalanisko z BISU to uznal a povedal, ze sa basy postupne zlepsia, takze nieco na tom zahorovani hlavne basakov urcite bude, preto mozno to sklamanie z tych KEFOV resp. rozporuplne pocity z CANTONOV.
http://www.bowers-wilkins.com/Downloads ... _sheet.pdf
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 14. 8. 2013 00:29

Ono také, co se jednomu nelíbí, z toho může být druhý nadšený ... Ty 804ky a 801ky s tím Rotelem jsem slyšel u kamaráda. Pro něho taktéž zklamání. Přitom prý s Usherama (nevím model) ten Rotel hrál jak z partesu. Ovšem s Calderama od AP, které si poté pořídil to také nebylo ono, ale rozhodně to nebyl takový prů..., jako s těma Nautilama. Nicméně pražák, který od něho ty 801ky + Rotel kupoval byl nadšenej a platil hotově. Naštěstí pro kamaráda byl asi pěkně zazobanej, potřeboval si zvednout imidž, ale podle mě taky pěkně hluchej :lol:. Neumím popsat zvuk, prostě se mi to líbí nebo ne. Do technických záležitostí se také nebudu pouštět, protože to mi jde ještě hůře ... Řeknu jak jsem to slyšel. 801ky si přidaly basy, Rotel si přidal basy + výšky ... :-S. A to už ty 801ky měly určitě něco nahráno.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 14. 8. 2013 03:24

hm, asi pred siestimi, siedmimi ? rokmi som bol na HIGH-ENDE v Blave a v jednej miestnosti malo BISAUDIO tie 801-ky, krmene tusim s CLASSE, hral tam nejaky jazz a prve co ma okamzite napadlo ked som sa usadil /do prvej rady skoro do stredu :-) / bolo, ze ako môzu tak velke bedne s tak obrovskym basakom /380 mm/ tak slabo basovat, teraz mi to pride komicke, ale oni proste iba hrali neutralne, kolko basov bolo v nahravke tolko tam BOWERY dali, nic nepridavali, je to samozrejme trochu relativne s tym pridavanim a uberanim, ale v zasade to plati.
http://www.bowers-wilkins.com/Downloads ... _sheet.pdf
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 14. 8. 2013 10:02

Jak je vidět, tak jedny bedny a dva zcela rozdílné názory (zkušenosti). A pak si někomu věř ... , hlavně těm profi recenzím :-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 14. 8. 2013 11:07

starší píše:...ako môzu tak velke bedne s tak obrovskym basakom /380 mm/ tak slabo basovat...

Pokud jsi nevěděl, jak případně byly nastavené korekce nebo loudnees na daném zesilovači ve srovnání s jinými poslechovými testy a zkouškami, na který jsi zvyklý, a neslyšel jsi shodnou nahrávku na jiných konfiguracích, abys o ní měl jakous takous objektivní představu, tak tvé hodnocení, při vší úctě, o ničem nevypovídá.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 14. 8. 2013 13:47

Denkez, denkez, ako ti co najslusnejsie odpovedat ? :hm , takze asi takto, v 99,9 %-tach hifi a high-end studii maju korekcie /pokial ich zosilnovac vôbec ma/ vzdy vypnute /rezim direct/, okrem toho si to vzdy skontrolujem najmä ked vidim silic s "čudlíky" a co si pamätam tak na tuto zasadu som zabudol za posledne roky len raz /toť nedavno v ketose, pisal som tu o tom/, okrem toho pouzivat pri predvadzani aparatury korekcie ci dokonca loudnes v drahsej cenovej kategorii /vlastne drahsia cenova ich ani nemava,vynimky potvrdzuju pravidlo INTOSH,ACCUPHASE/ by sa rovnalo skoro samovražde predajcu ...
takze do hry vstupuje hlavne akustika jednotlivych studii resp.priestorov kde clovek pocuva, rozohranie bedni, povedzme ze ciastocne kable a snad aj momentalne psychicke rozpolozenie samotneho posluchaca.
hudbu si nosim svoju napocuvanu /ako väcsina serioznych hifistov/, ale mas pravdu niekedy hlavne na HIGH-END vystavach sa skôr otraveny zdvihnem a necakam.
P.S. svoje posluchove skusenosti a nazory nikomu nevnucujem, ale iste potesi ked sa clovek s clovekom obcas na niecom zhodne ...
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 14. 8. 2013 14:51

starší, starší, jak mohu vědět, že ty patříš do skupiny, která považuje jakékoliv korekce za svatokrádež a předmětný "nějaký jazz" jsi měl natolik naposlouchaný, že jsi mohl bez problémů určit, že dotyčná bedna hrála právě tak, jak měla?

Jinak mohu tě ujistit, že kromě vyznavačů náboženství "rovného průběhu" existuje i skupina hifistů s realističtějšími názory. Jeden příklad za všechny, sice notně starý, stále ale platný: http://servisdok.sweb.cz/moskala.pdf

PS. Tuším, že my dva nemáme zapotřebí se o této problematice "přetahovat".
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod urraco2 14. 8. 2013 14:59

Moc Vám děkuji za Vaše poznatky a názory, ale není to tady už trošku offtopic? :-)
urraco2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 14. 8. 2013 16:07

Každopádně, věřit můžeš pouze svým uším ... :-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 14. 8. 2013 16:42

No zrovna toto tvrzení - Věřím jen svým uším, mi přijde minimálně kontroverzní. Sluch stejně podobně jako zrak lze vcelku dobře ošálit, viz. např. různé optické klamy, disporporce ve vzdálenosti, odhad výšky a velikost pohybujícího se (letícího) předmětu a jeho směru. Podobné je to se zvukem a především se zvukem v místnosti, kdy na něj působí dost vlivů. Např. zda se jedná o poslech ráno, kdy se sluch probouzí, přes den, kdy je nejvíce bdělý (v nejlepší kondici) anebo navečer a pak třeba "noční poslech", kdy je v okolí klid (bez dopravy), odrazy zvuku v místnosti o stěny či hladké plochy a naopak jeho pohlcení v členitém nábytku, poslech v rovnost. 3uhelníku a ve správné výšce výškáčů pro uši, vhodné umístění repro v prostoru, pokrytí podlahy, stop (námět na horor) a taky kdo co slyší a jak vnímá, no a o posluchačově náladě ani nemluvě. :hm :nenapadne
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka