uz minule som chcel zareagovat na nejake odporucania ohladne KEF R 700, takze 700-ky som pocul dva krat, cca. po hodke na dvoch akusticky odlisnych miestach jedneho nemenovaneho studia, najprv s CA 651, potom s PRIMARE i 32. cim zacat ?, asi tym ze ten prvy krat to bola priam zvukova pohroma, neskutocne prebasovany, zahuhlany, nevyrazny, mrtvy zvuk. po vymene silica /i 32-ka je rychlejsia, dynamickejsia nejde tak hlboko a lepsie kontroluje basy ako 651-ka/ doslo k istemu zlepseniu, ale aj tak to nebola ziadna slava, na to ako su tie bedne ohodnotene v nemeckom AUDIU /myslim,ze dostali voci cene najviac bodov zo vsetkych doteraz testovanych bedni-opravte ma ked sa mylim/ hraju vyslovene mizerne /podla mna !!!/. co mi na ich zvuku najviac vadilo ?, urcite hlavne nevyrazne, neperlive, nezaujimave vysky /kak DYNAUDIO/ a prezentné, ale nie az zas tak kvalitné basy a tolko vychvalovana priestorovost, lokalizacia, detaily, neviem mozno som na take nuansy prilis maly odbornik, alebo prilis velky amater ...
budete sa mi mozno smiat, ale male LS 50-ky mi prisli lepsie, teda vlastne výborné, zial 1000 eur za krabicu od topanok /zenskych

/, sa mi zda marketingovo-imageova zalezitost.