Kef r 300 verzus ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janiss 2. 10. 2013 23:29

Ahoj dnes som si vypocul kef r300 po prvy krat.Boli uzastne. Zaujimalo by ma ci moj pocit je iba koli tomu ze som toho malo pocul alebo tie reproduktory su fakt uzastne..Tiez mam otazku ci sa da zohnat nieco s rovnakou kvalitou zvuku ale v cene okolo 500-600eur kludne aj z druhej ruky..Ak ano prosim nejake typi..
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 3. 10. 2013 07:52

jak znám wharfedaly, tak hádám, že hlavní rozdíl byl v nezahuhlanosti středů?

pokud jo, tak bych zvážil tyhle bedny, už sem to psal niže, mají skvělé středové a výškové pásmo.
řekl bych srovnatelné s bednama o třídu dražšíma

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... silver-s6/
Obrázek
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 3. 10. 2013 14:40

@janiss: Kde si ich počul? Tiež si na ne robím očko, tak ich chcem niekde ísť kuk a počúvnuť si...
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hans1983 3. 10. 2013 19:14

Ahoj má Monitor Audio 14 Gold cca. z roku 1997 a ty podle mě hrajou skvěle. Ale nevím jak hrajou tyhle silver, typuji že jsou tak o deset let mladší než ty moje a někdo mi psal že nemusí každému sedět kovové měniče.
zesilovač JVC AX-1100, CD Technics SL-PG440A, gramofon JVC L-AX3, přenoska Nagaoka MP-110, DVD+VRC Daewoo DF-7100, repro Monitor Audio 14 Gold, phono Audio-technica ATH-T500,Panasonic SA-HT850 homecinema 5.1 systém
Hans1983
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 3. 10. 2013 19:51

já je mám taky a právě, že nezní vůbec kovově, což je megaparadox. Srovnával sem s KEF BW a Mission
a MA se mi zdáli zdaleka nejlepší a ani náznak kovového zvuku, který sem třeba slyšel i u vyšších modelů BW. napři. CM9

někomu by možná vadilo, že oni nedělají takovéto bumbum, ale zase uživatel psal, že má subwoofer, tak si to může doladit dle potřeby.
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod Hans1983 3. 10. 2013 19:55

Tak pak je to jiná. Já tyhle novější MA hrát bohužel neslyšel.
Doporučuji tazateli vzít zesilovač na výlet a jet si je poslechnout za 9500,- by to mohla být dobrá koupě. :hm
zesilovač JVC AX-1100, CD Technics SL-PG440A, gramofon JVC L-AX3, přenoska Nagaoka MP-110, DVD+VRC Daewoo DF-7100, repro Monitor Audio 14 Gold, phono Audio-technica ATH-T500,Panasonic SA-HT850 homecinema 5.1 systém
Hans1983
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 3. 10. 2013 21:19

MA dělá super bedny, za zaplatitelný peníz !!! Měl jsem možnost poslechnout MA RS6, MA RX6, MA RX2, MA RX1, MA GX100, MA GX200 a ty sloupky RS6/RX6 jsou skvělý (transparentní vzdušné výšky, prokreslené středy a rychlé přesné basy). Nejvíce se mi líbila právě ta jejich vzdušnost, otevřenost a přehledná reprodukce. Tyhle neznám, ale předpokládám, že na tom budou podobně a za 9500,- kč bych si je určitě minimálně zajel poslechnout.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 7. 10. 2013 22:14

Neviem ci chcem ist este do stlpov musel by som ich pocut a tuna v londyne ich nejak neviem najst su na ebay ale musel by som daleko cestovat ich pocut a kupit cize neviem teda..A inac na tych kef r300 ma zaujala presnost basu natolko ze by som ich velmi chcel pocut v mojej izbe a na 80% by som asi aj sub predal kedze ja mam hrozny problem ho zladit no mozno s kef by sedel inac ako s wharfedale..Ale keby tie stlby mali tak pekne stredy a vysky a presny bass tak kurna to by bolo uplne to co hladam...
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod janiss 8. 10. 2013 00:01

zino333 píše:@janiss: Kde si ich počul? Tiež si na ne robím očko, tak ich chcem niekde ísť kuk a počúvnuť si...

Pocul som ich v jednom z Londynskych hifi shopov superfi
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 8. 10. 2013 00:03

janiss : A na čem jsi je poslouchal ?
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 8. 10. 2013 00:20

tak poprosil som si rovnaky amp aky mam doma cize yamaha as 500 no cd prehravac bol od nad no aky model presne neviem..Ale tie repra boli fantasticke jedine minus vraj sa velmi dlho rozhoravaju od nova.Ale ked som ich pocul tak uz boli vraj na 80% rozohrate hrali nadherne pocuval som tam aj ine stpove od dali alebo rovnako kef radu Q ale vsetko bolo pre mna oproti r 300 nic moc..vazne su uzastne..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 8. 10. 2013 01:16

Tak já jsem Kefy R300 slyšel s Arcamem A18, CA 651a a v obou případech mě to moc nevzalo. Pak jsem je poslechl s CA 840a V2 a to bylo už o něčem jiným, s Audiou Two a to byl vážně mazec. O dělenci Audionet + Pass Labs nemluvě. Vše přes DAC Electrocompaniet ECD1. Podle mě potřebují hodně kvalitní komponenty a pak hrají vážně skvěle. Naproti tomu MA RX6 zahrály výborně i s Arcamem A18, s CA 651 to také nebylo špatné. Skvěle si např. sedly s Musical Fidelity M3i, což také není žádný svalovec, ale hraje suprově. Podle mě jsou MA univerzálnější a ne tolik náročné na zesilovač. Pokud se ti Kefy líbily s tou Yamahou, tak jen dobře. Jinak, za cenu těch Kefů máš MA RX6 a nemusíš investovat do stojanů. Pokud bys měl možnost, tak bych si MA RX6 někde poslech. Každopádně Kefy R300 hrajou na regály vážně suprově. Nechci ti nic vnucovat, ber to pouze jako tip :-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 8. 10. 2013 01:22

jasne ved pre tip som sem prisiel..:) skusim pohladat ma a vypocut si nejake z nich.Vdaka.. :-)
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 8. 10. 2013 11:19

Možná by stálo za zvážení počkat na novou řadu MA Silver, která by měla být ještě lepší než skvělá řada RX a cenově na stejné úrovni jako RX. RX6 v dýze za cca. 30 tis. kč. V Anglii by se možná daly sehnat ještě levněji :-)
- http://www.soundandvision.com/content/n ... r-speakers
V prodeji by měly být údajně od října ;-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 9. 10. 2013 01:06

Myslite ze tie monitori mozu hrat rovnako dobre ako tie kef r300? Lebo tie kef boli fakt bomba a vraj v nich pouzili nejaku super bomba speci technologiu z kef reference..
janiss
Junior

Další stránka