Kef r 300 verzus ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kozanozdra 4. 11. 2013 18:50

zkusil bych je přikrmit tim velodyne.
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 4. 11. 2013 19:02

Někdy se to zahořování asi trochu přeceňuje, ale vše chce čas. Jinak po určité době se mi zdál zvuk méňe ostrý, basy se zpevnily, celkově to znělo příjemněji, bla, bla, bla ... však to znáš. Každopádně se zvuk zlepšil, alespoň tak jsem to vnímal. Přečti si nějaké uživatelské recenze, co se týká kombinace s vhodným ampem + CDP a celkovou spokojeností/nespokojeností s nimi. Je fakt, že toho moc neodpustí a zahrají prakticky každý "průser", co do nich pustíš. V tomhle jsou asi Wharfy v určité výhodě. Ale to možná platí pro všechny přesně, detailně a čistě hrající bedny. Určitě jim dej čas ... ;-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 4. 11. 2013 19:38

Samozrejme sa na nich nevyprdnem :-) uz su moje a k warfom sa nemienim vrati..Dostal som k nim inac penove vyplne do bassreflexov je to dobre pouzit alebo radsej ani nie? Lebo ved pre nieco tam ta diera je nie..
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 4. 11. 2013 21:07

já nechápu proč se tak bráníš tomu subwooferu, s ním si můžeš krásně poštelovat basy podle místnosti, ty porty bassreflexu měj určitě volné, tím ucpáním akorát přicházíš o nejhlubší frekvence, které jsou pod rezonancí tech osazených repráků a jdou právě basreflexem.
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod janiss 4. 11. 2013 21:16

Nebranim sa mu ved je pusteny skoro celu dobu..Len to ze ja k nemu nemam kalibracny mikrofon cize ho nemozem nastavit tak ako s mikrofonom..
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 4. 11. 2013 21:38

Tak na zkoušku můžeš jeden, nebo oba bassreflexy ucpat, ale je lepší pokud je můžeš mít volné. Ty ucpávky mohou pomoci, když je problém s basama (dunění, zaznívání ...) a nepomůže jiné rozmístění, akustické úpravy, výměna ampu ... Nebo když prostě chceš, aby ti bedny tolik nebasovaly.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 4. 11. 2013 21:53

kozanozdra píše:tím ucpáním akorát přicházíš o nejhlubší frekvence, které jsou pod rezonancí tech osazených repráků a jdou právě basreflexem.

Omyl. Bassreflex je obvykle laděný NAD rezonanční frekvencí reproduktoru. Ladění pod se používá zcela výjimečně. Není tedy pravda tvrzení že by nízké frekvence byly vyzařovány bassreflexem a ne basákem. Bassreflex funguje hlavně jako akustická zátěž basáku, čímž mění jeho vyzařovací charakteristiku.

Hoffi 75 píše:Tak na zkoušku můžeš jeden, nebo oba bassreflexy ucpat, ale je lepší pokud je můžeš mít volné.

Když se ucpe jeden tak se ani tak nezmění intenzita vyzařování jako spíš totálně se změní naladění basové části bedny. Takže když už má někdo potřebu ty nátrubky ucpat tak oba stejně - ne jen jeden.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kozanozdra 4. 11. 2013 22:21

to sem nečekal že pan chytrý Thalex zde bude blábolit takové nesmysly, že z reflexního otvoru jdou vyšší tóny než z repráku, se podívej na nějaké měření, kde je vždy krásně vidět, jak po ucpání basrleflexu začně pokles na basech tak o 10-20 Hz dříve, než když je volný a zbytku spektra se to víceméně nedotkne.
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 4. 11. 2013 23:38

Jj, s tou potřebou ucpání obou bassreflexů je to vlastně logické ... ;-) Každopádně je lepší, nechat na MA RX6 bassreflexy volné. já jsem ani neměl potřebu zkoušet ucpávat je.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 4. 11. 2013 23:42

Tak neviem ci ja som chory ale mne sa asi stale zda v mojej izbe ze tam je vela basu tak ja to asi skusim zapchat :-) Ja mam rad iba taky kopavy bas presne ako z bicich..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 4. 11. 2013 23:44

tak vypni/zlum subwoofer, nebo bedny posuň od zdi do prostoru alespoň 1 metr, ucpání basreflexu je velmi špatné "řešení".
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 00:17

Tak těch cca. 80cm - 1m od zadní zdi by byl ideální (ověřeno). Ale z fotky bych řekl, že je máš poměrně daleko od zadní zdi. Zkus to bez toho subu. Mě osobně by ani nenapadlo k nim přidávat ještě sub. Budu se opět opakovat. Ale k největšímu posunu v kvalitě basů (přesnosti, kopavosti ...) nastal až po výměně ampu + DACu.
Stále platí, že ti to bude hrát "pouze" tak, jak nejslabší článek řetězce. Ten bych určitě viděl v tom playeru Yamaha. Možná by nebylo od věci, někde si vypujčit alespoň DacMagic a třeba budeš mile překvapenej. Já jsem po výměně zdroje vážně zíral. Vždy jsem myslel, že player/DAC zvuk jen tak mírně dobarví, ale takový posun jsem nečekal. Pokud máš možnost, tak to vyzkoušej.
Naposledy upravil Hoffi 75 dne 5. 11. 2013 00:34, celkově upraveno 1
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 5. 11. 2013 00:31

kozanozdra píše:to sem nečekal že pan chytrý Thalex zde bude blábolit takové nesmysly, že z reflexního otvoru jdou vyšší tóny než z repráku

Toto jsem nikdy nenapsal! Přečti si pořádně co jsem psal.

kozanozdra píše:se podívej na nějaké měření, kde je vždy krásně vidět, jak po ucpání basrleflexu začně pokles na basech tak o 10-20 Hz dříve, než když je volný a zbytku spektra se to víceméně nedotkne.

To souhlasí. Není to nijak v rozporu s mým tvrzením.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod janiss 5. 11. 2013 00:57

Tak to rad pocujem ze to bude lepsie a lepsie :-) urcite vsetko vymenim..Inac co keby som kupil ten m1 dac od MF a tie m3i amp ale player by som nechal aky mam alebo po pripade by som kupil nieco ako martanz s usb...Bolo by to fajn alebo by to bol zas velky rozdiel keby ze dokupim este aj m1 cd player?
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 01:13

MF M1-DAC určitě nebude horší jak MF M3-CD, spíš naopak. Navíc máš v případě M1-DACu k dispozici dostatek digi. vstupů pro další zdroje + USB. Jako transport můžeš klidně použít tu Yamahu. Předpokládám, že Yamaha má koax, nebo optický výstup.
MF M1-CDT je pouze transport bez převodníků.

-- 5. 11. 2013 01:24 --

MF M3i - integr. zesilovač http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... DELITY-M3i
MF M3CD - CD přehrávač http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... ELITY-M3CD
MF M1DAC - DA převodník http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... ITY-M1-DAC
MF M1CDT - CD transport http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... ITY-M1-CDT
Takže můžeš použít M3i + M1DAC + Yamaha (transport)
Ale nic určitě nekupuj bez předchozího důkladného poslechu. Co se líbí mě, tobě se líbit zase až tak nemusí.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka