Kef r 300 verzus ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janiss 5. 11. 2013 01:30

cize nieje rozdiel ci napojis dac a do dacu yamahu alebo dac s m1 cd playerom?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 01:34

Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 5. 11. 2013 01:36

ja si ho tuna tiez zozeniem za rovnaku cenu
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 01:38

Teoreticky by ten transport MF M1CDT měl být lepší, protože má lepší a přesnější CD mechaniku a kdo ví co ještě. Ale prakticky ten rozdíl mezi tím, jestli to do DACu budeš pouštět z něho, nebo z Yamahy asi těžko poznáš.

-- 5. 11. 2013 01:40 --

Ten MF M1CDT není přehrávač a bez DACu je ti k ničemu. CD přehrávač je až MF M3CD.

-- 5. 11. 2013 01:42 --

Já si právě myslím, že by se Musical Fidelity mohly v Anglii sehnat za lepší cenu, než u nás, nebo na Slovensku.
Naposledy upravil Hoffi 75 dne 5. 11. 2013 01:44, celkově upraveno 1
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 5. 11. 2013 01:43

No pozeral som ceny tych dac a da sa zohnat za 300 libier co je rovnake ako 10 000 cz
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 01:45

Ten zesik by se taky možná dal sehnat v Anglii za lepší peníz ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 5. 11. 2013 01:50

Tak v obchode chcu zan 1000 libier pocitam ze pouzity by som mohol zohnat za 550-600..Inac uz dlho ma zaujima ako je najlepsie prepojit dac s cd playerom cez opticky kabel alebo radsej coaxial.?
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 02:04

Na ebay jsem ho viděl za nějakých 560,- liber, ale byl už prodaný. Měl by být lepší koax.

-- 5. 11. 2013 02:34 --

Ještě nevím, ale možná budu MF M3i prodávat. Láká mě MF M6i, neb Audia Flight Two. Ale to asi až na jaře. Za cca. 14 tis. kč., kupovaný v letos v létě s plnou 2-letou zárukou. Pouze o tom uvažuji, tak jen pro informaci ... Ale jsem přesvědčenej, že se do tý doby určitě v Anglii najde tenhle integráč, nebo něco podobného za nějakou slušnou cenu ;-)
Jinak jako transport používám také běžný player Rotel RCD 06 SE propojený s DACem Electrocompaniet ECD1 koaxem a jsem spokojenej. Takže ta Yamaha by měla posloužit stejně dobře. Ten MF M1DAC je hodně dobrej, lepší než např. DacMagic Plus ;-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 12:49

Jak vyplývá z této diskuse na HighEnd Foru, tak by MF M1DAC měl být zvukově lepší než např. M Dac od Audiolabu (20 tis. kč), čemuž bych věřil, protože ten M Dac Audiolab bude asi dost podobný jaký je v Audiolabu 8200 CDQ, který jsem měl cca. rok doma.
cituji :

Re: Casea Orion lite - D/A převodník

Příspěvekod Jiri » stř 12. čer 2013 17:51:30
lynxtwo:
Uznávám, že jsem se přehlédl, ty další 2 doporučené DACy zmiňoval Sekal, takže v tomto se omlouvám.

Hele já jsem si ten CDQ8200 chtěl koupit, protože se všude o tom psalo jaká je to naprostá bomba. U mě při přímém porovnání s CASEA se mi to nepotvrdilo.
To že novější M-DAC (mimochodem o 30% levnější proti DQ8200) je opět naprostá bomba mě nechává již klidným, když vím, jaký skok mezitím udělala s novým modelem CASEA a jeden slovenský prodejce co prodává AUDIOLAB M-DAC i M-F M1DAC napíše :"My máme obydva v ponuke. Ak ti ide o kvalitu zvuku, Musical Fidelity je lepší (aj lacnejší). Ak ti ide skôr o reguláciu hlasitosti, prekrásne nočné svetlá a rôzne filtre, tak Audiolab."

Závěrem bych to tedy ukončil tím, že jako ztráta času testovat M-DAC se to se jeví jenom mně. Ostatním ho samozřejmě vřele doporučuji otestovat. :thumbup:
hFX mini PC transport -> Meitner MA-1->MF NuVista M3->JM Lab Mezzo Utopia

Jinak, kámoš ten MF M1DAC porovnával s BENCHMARK DAC 1 USB http://www.hifionline.cz/d-a-prevodniky ... dac-1-usb/ na skutečně high-end sestavě a moc velký zvukový rozdíl mezi nima neslyšel (propojen koaxem)

-- 5. 11. 2013 13:41 --

V lednu bych měl jet asi na měsíc služebně do zahraničí. Takže bych ti ten integráč MF M3i mohl teoreticky na cca 3-4týdny zapůjčit, abys měl představu ... Ale musel by sis zaplatit poštovné a to asi nebude do Anglie nejlevnější :hm
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 5. 11. 2013 20:10

Fuha tak taku ochotu som uz dlho nevidel dakujem velmi pekne..No ja skocim na buduci tyzden do obchodu a ak sa mi bude pacit pocitam ze do mesiaca sa nejaky objavy na ebay a ma1 dacov tam je dost..Ale velke diky..

-- 5. 11. 2013 20:14 --

M6i nieje nahodou monoblock?
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 5. 11. 2013 21:07

MF M6i je výbornej integráč s parádním výkonem 200w na kanál (8 Ohm) http://www.av.com.pl/zestawy-stereo/138 ... idelity-m6
Nemáš zač. Pouze jsem chtěl, abys měl představu, jak ty MA RX6 můžou hrát s něčím jiným a mohl sis to prověřid u sebe doma a dostatečně dlouhou dobu. No a když mi bude cca měsíc doma zahálet ... Ale jistě bude jednodužší, pokud si ho budeš moci vyslechnout a případně zapůjčit v UK.
Když tak dej vědět, jak dopadl poslech ...
Ještě mě napadlo, že by se možná dal za dobrou cenu sehnat CA 840a V2. Po uvedení CA 851a šly 840a V2 s cenou poměrně dost dolu a není to vůbec špatný zesik. Ikdyž M3i je více muzikální a mě osobně se lépe poslouchá.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kozanozdra 10. 11. 2013 12:35

přiznám se, že mě už CA poslední dobou dost omrzel, ty zesilovače jejich jsou strašně takové zahučené na středech.

měl sem možnost slyšet starý pioneer A-858 a to hrálo nádherně, dokonce přemýšlím, že si ho seženu nechám někým trochu zrenovovat a dát si tam motorické DO. Tomu se nemůže žádný zesilovač od CA ani přiblížit.

ještě men zaujal integráč od ECI, taky krásně čistý na středech, ale zase 53 tisíc je dost no. :-)
kozanozdra
Junior

Předchozí stránka