Kef r 300 verzus ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Diacon Frost 9. 10. 2013 13:13

Zkus Q300 :)
Diacon Frost
Junior

Odeslat příspěvekod starší 9. 10. 2013 14:48

janiss píše:Myslite ze tie monitori mozu hrat rovnako dobre ako tie kef r300? Lebo tie kef boli fakt bomba a vraj v nich pouzili nejaku super bomba speci technologiu z kef reference..

- na super bomba speci sa vyser, väcsinou su to len marketingove keci, dôlezity je zvuk
- tie MA RX 6 hraju trochu inac ako tie KEFy /len podotykam, ze z R serie som pocul len R 700-ky,ale cele ladenie zvuku serie R bude asi rovnake/, cize RX 6 hraju hodne prezentne, zaujmu na prvy posluch, maju vyrazne, ale kvalitne podanie basov a taktiez vyrazne podanie vysok, je to trosku bum-cink, ale v dobrom slova zmysle, mne sa ich zvuk tiez velmi paci, KEFy R 300 asi budu /sudiac podla R 700/ hrat tiez vyrazne basy, myslim ale ze menej kvalitne ako RX 6 a vysky su u tejto serie hodne decentne az nevyrazne /co niekomu môze vyhovovat/, budu asi vyborne v zobrazeni priestoru nahravky, v lokalizacii nastrojov, hlasov a v detailnosti. /ako väcsina KEFOV/
- YAMAHA vseobecne by mohla ku KEFOM pasovat, taktiez CHORDY SILVERSCREEN, oba totiz zvyraznuju vysky, co podla mna KEFOM len prospeje, uz menej sa to ale hodi k tym RX 6-kam, tam by uz asi bolo toho cinkania prilis
- toto boli moje postrehy, je to môj subjektivny nazor, cize opät to otrepane - skus RX 6-ky niekde vypocut a nazor si spravis sam.
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 10. 10. 2013 17:59

Ok na buduci tyzden si ich pojdem vypocut a uvidim no len sa bojim ze ked zas donesiem stply domov tak budem mat izbu plnu nespecifikovaneho basu..Hu hu hu..Preto som bol nakloneny k kefom lebo su regaly a zda sa mi ze hraju jasne a nepreplnuju izbu huhlanim..Ale iba presny bass..

-- 10. 10. 2013 18:11 --

Diacon Frost píše:Zkus Q300 :)

Q 300 mi prisli hrozne ked som ich minuly rok pocul..

Starsi aky mas nazor na wharfedale diamond 10.7?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod starší 10. 10. 2013 20:10

janiss - je mi luto, ale jediné WHARFEDALE, ktore som v poslednych 5-ich rokoch pocul boli JADE 3 a to bola katastrofa /mohlo to byt ale silicom-XTZ/.
v nemeckom audiu tie DIAMONDY 10.7 chvalia.
http://www.testberichte.de/p/wharfedale ... richt.html
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 11. 10. 2013 17:43

MA RX6 rozhodně netrpí duněním, huhláním ... :-D. Potřebují však "trohu" prostoru. To však platí i pro Kefy R300. Jak budou hrát s Yamahou netuším. Nevím jestli je tato Yamaha ostřejší ... :hm. Je fakt, že kdysi jsem nouzově provozoval MA RX1 + Onkyo A5-VL + Onkyo CS-5VL a to bylo vážně ... :-S. Ale to Onkyo je po zvukové stránce vážně hrůza a ta Yamaha by měla být mnohem lepší. S ostřejším zesilovačem může být u MA výšek trohu více, ale pokud nejde o vyloženě špatný zesilovač, tak by to mělo být v pohodě, ale každý to může slyšet jinak, každý má jiný vkus a uši. Tady taky záleží na akustice poslechovky a ...
Wharfedale není má oblíbená značka. A pokud mohu porovnat MA RX6/RX2 s Wharfedale EVO 30/Jade 3, tak MA zvítězí na celé čáře.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 17. 10. 2013 02:10

Tak som si bol dnes vypocut tie MONITOR AUDIO SILVER RX6 a neviem ci podakovat alebo nie za tu radu lebo teraz som dost zmateny z toho a neviem sa rozhodnut vobec. V tych monitoroch mi trosku chybali basy neviem co bolo zle ale basov tam bolo dost malo ale zas boli velmi pekne detailne a nenudili ma kdezto ked som si dal znova pustit kef r300 tak sa mi zdalo basov uz vela a v niektorych songoch boli nudne bolo pocut iba jeden detail z jedneho repra dookola a zvysok bol dost dole polozeny kdezto tie monitori ten isty song hrali uplne inac detailne..No ale zas mi chybal ten bass..Mam sice ten sub ale nejak si nemyslim ze to zladim tak aby mi to vyhovovalo skor by som ho asi mal predat. :-) Uz som v jedej chvili bol tak zmateny ze som bol rozhodnuty ze nerobim ziaden upgrade ze to nestoji zato :-)
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 17. 10. 2013 07:36

Tak to je pro mne docela překvapivá zkušenost. Slyšel Jsem oboje, na MA RX6 mi rozhodně basy nechyběly a u Kef R300 naopak nedominovaly, ale byly "přiměřené" a zcela pod kontrolou. Problém asi bude v zesilovači a playeru. Sám moc dobře vím, co s bednou dokáže udělat výměna za lepší silič a překvapivě i to, když použiješ lepší CDP (DAC). To není nic proti tvé Yamaze, protože ve své kat. jde o jeden z nejlepších siličů a ten přehrávač patří k dobrému průměru. Chci jen příct, že obě bedny jsou skvělé, ale potřebují své ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Diacon Frost 17. 10. 2013 09:25

Jj, finalni zvuk muzes opravdu hodne poladit zesilovacem. nejde ani o to ze zkusis "lepsi", ale spis jiny, vubec nemusi byt drazsi. Zkus proste jinou znacku a uvidis ty rozdily.
Diacon Frost
Junior

Odeslat příspěvekod starší 17. 10. 2013 11:08

janiss - a cim boli krmene tie MA a KEFy, tou AS 500-kou ? v akom studiu si bol ? /teda kde maju pokope MA a KEF/
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 17. 10. 2013 15:48

V superfi v londyne. Tu ja zijem. A boli napojene najskor na as 500 ale potom na CREEK EVOLUTION 50A AMPLIFIER aspon myslim ze to bol ten. No a vazne tie MA basy nikde..Potom mi to pustil so subom lebo som ho porposil ale to nebolo zladene cize to bolo na prd. Potom som uz ponahlal do prace a isiel som odtiel uplne domotany..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod starší 17. 10. 2013 16:41

ja len, ze ten novy CREEK EVO 50 A udajne nehra moc basov, resp. su "štíhle a zdržanlivé" /AUDIO.de/

http://www.audio.de/testbericht/creek-e ... 96236.html

a nemali to RS 6-ky, alebo zeby nove "SILVER 6" ?

chodis niekedy aj domov /teda na Slovensko/ ?
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 17. 10. 2013 19:17

Tak on ani Creek EVO2 (75W/110W) moc nebasuje. EVO 50 neznám, ale mohl by být tak na úrovni Rotelu RA 04, CA 350a/550a ... Mě velice překvapilo, jak dokážou zabasovat malé bedničky MA RX1, když jsem k nim připojil Musical Fidelity M3i. To si fakt sedlo a s tím, jak to hrálo s Onkyem A-5VL, Rotelem RA 04, Audiolabem 8200a a Creekem EVO2 se to vůbec nedalo srovnat. Přitom výkonově na tom je MF M3i prakticky stejně jako Creek EVO2. Důležité je však to, jak se ti to líbí právě s tím, s čím to hodláš provozovat právě ty. Pokud se ti to nezdá, tak se rozhodně mrkni po něčem jiném. MA RX6 v žádném případě nedostatkem basů netrpí, ale chce to "dospělejší" silič.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod starší 17. 10. 2013 20:09

Hoffi 75 píše:... EVO 50 neznám, ale mohl by být tak na úrovni Rotelu RA 04, CA 350a/550a ...

no to urcite nie, EVO 50 bude zvukovo podstatne vyssie ...
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 17. 10. 2013 21:01

Tak to se omlouvám :-[ . Ano Creek EVO 50 bude výš, než jsem se domníval. Ale to nic nemění na tom, žes jiným siličem ty MA RX6 můžou mít výborný a kvalitním bas. Sám jsem je měl spolu se všemi integráči, které jsem jmenoval doma a měl jsem spostu času a možností abych si to ověřil.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 18. 10. 2013 23:16

starší píše:ja len, ze ten novy CREEK EVO 50 A udajne nehra moc basov, resp. su "štíhle a zdržanlivé" /AUDIO.de/

http://www.audio.de/testbericht/creek-e ... 96236.html

a nemali to RS 6-ky, alebo zeby nove "SILVER 6" ?

chodis niekedy aj domov /teda na Slovensko/ ?

Nie boli to urcite silver rx 6
No a na slovensko chodievam raz rocne v lete
janiss
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka