Tak MA RX6 si rozhodně zaslouží lepší partnery, než jsou základní komponenty Yamaha. I kdyby byl ten zesilovač za svou cenu sebelepší, tak to bude kazit ten player. Z vlastní zkušenosti vím, co dokáže se zvukem u MA RX1/RX6 udělat výměna playeru/DACu. S Onkyem to bylo hodně ostré, nepříjemné pro dlouhodobí poslech ... Basy tam byly, ale ... To co nastalo po výměně Onkya C-SVL např. za Rotel RCD 06 SE bylo vážně neskutečné. A to je Rotel označován za ostřejší ... Jenomže oproti Onkyu to byl obrovský kvalitativní posun

. S DAC-em Electrocompaniet - ECD 1 už to nemělo chybu !!! Z "normálnějších" integráčů se mi to nejvíce líbilo na Musical Fidelity M3i. MF někteří opět označují za ostřejší, ale není to tak !!! Nevím, jak starší modely MF, ale tenhle integráček se mi rozhodně ostrý nezdá a s MA RX6 si náramně sednul. Skvělý prostor, čisté transparentní výšky, prokreslené středy a konkrétní, kontrolované, přesné basy. Ale hlavně to baví poslouchat, což se o zvuku s Onkyem rozhodně říct nedalo. Špatné to nebylo ani s Arcamem A18, nebo CA 651a. Pochopitelně, že čím kvalitnější komponenty použiješ, tím lépe. Tyhle sloupky si to rozhodně zaslouží ...

Výměna za vhodnější zesilovač by rozhodně pomohla, ale bylo by škoda, kdyby to kazil horší player. Proto bych doporučil zaměřit se i na něj, případně nějaký DAC. Teprve potom to dostane tu pravou šťávu

Podotýkám, to platí o řadě RX. Měl možnost porovnat MA RS6 x MA RX6 a na těch RS6 mi ty basy taky trochu chyběly, ale to zase RS-ka kompenzovaly někde jinde. Obecně se mi zvuk řady RX líbil o něco více, byl takový "příjemnější" s lepším basem.