Kef r 300 verzus ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janiss 31. 10. 2013 01:31

Je nejaky rozdiel medzi monitor audio silver rx6 a silver rx6s ???
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod janiss 31. 10. 2013 09:50

To prave neveim ale minule som cital jedne forum a jeden chlapik odporucal vypocut si silver rx 6s tak ma to zmiatlo

-- 31. 10. 2013 08:52 --

Rozhodol som sa pre tie monitori akurat iba sledujem ceny a kupim hned ako bude nejaka dobra cena mam jedny za 530 libier cca nieco pod 600 eur..Nieje to vela?
Monitor Audio silver RX6, Musical fidelity m1 dac, Naim nait xs, Musical fidelity m3i, Marantz cd-6005, Chord Carnival SilverScreen Bi-wire, Chord Crimson 2 Plus, Ipod 5g touch, Sony xba 4 ip
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod starší 31. 10. 2013 13:55

na Slovensku by si dal v banke za 530 libier minimalne 631 euro, ale aj to je vyborna cenu, posledne sa predavali RX 6-ky za 15-16 k ceskych /cca.600 eur/ a ten pan z Prahy ich dlho nemohol predat /nechapem preco/, na Slovensku posledne za nejakych 850 eur, ale to bolo prevedenie v ciernom klavirnom laku.

teraz ma napadlo, ze seria SILVER RX konci /nahradza ju SILVER seria/ a ak nebudu koexistovat - co je asi blbost, budu predajcovia vypredavat RX seriu za lepsie ceny a v Londyne je tych predajcov asi dost . :hm
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 31. 10. 2013 16:08

Také jsem měl za to, že nová řada Silver nahrazuje řadu RX, ale výrobce na svých stránkách zatím uvádí obě dvě řady http://www.monitoraudio.co.uk/products/. Ale i kdyby, tak za lepší cenu jak 530 liber se ty RX6-ky budou podle mě shánět obtížně :hm

-- 31. 10. 2013 15:50 --

janiss : A co ty basy ? Psal jsi, ža ti na těch MA RX6 chybí ...
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kozanozdra 31. 10. 2013 18:34

na basy má Velodyne
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod janiss 1. 11. 2013 03:13

No chcem to skusit s velodyne ked to nebude dobre tak zas pockam na nejaky upgrade..
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 1. 11. 2013 11:35

z proncipu jde o to, že od MA nemůžeš očekávat měkké příjemné basy, jako ti zahrajou třeba BW, Mission, KEF, nebo třeba ty tvoje diamondy ony spíš preferují kontrolu a namísto basů vytahují detail, to každému nesedne, přecijenom měkké basy jsou příjemné na poslech, ostatně myslim, že proto jsou tak populární bewečka.

možná si to ještě nech projít hlavou, otázka taky je, jak s tou yamahou, já si nejsem uplně jist, že yamaha+MA bude hrát dobře, mohlo by to být dost výrazné na výškách.
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 1. 11. 2013 12:16

Tak MA RX6 si rozhodně zaslouží lepší partnery, než jsou základní komponenty Yamaha. I kdyby byl ten zesilovač za svou cenu sebelepší, tak to bude kazit ten player. Z vlastní zkušenosti vím, co dokáže se zvukem u MA RX1/RX6 udělat výměna playeru/DACu. S Onkyem to bylo hodně ostré, nepříjemné pro dlouhodobí poslech ... Basy tam byly, ale ... To co nastalo po výměně Onkya C-SVL např. za Rotel RCD 06 SE bylo vážně neskutečné. A to je Rotel označován za ostřejší ... Jenomže oproti Onkyu to byl obrovský kvalitativní posun :-). S DAC-em Electrocompaniet - ECD 1 už to nemělo chybu !!! Z "normálnějších" integráčů se mi to nejvíce líbilo na Musical Fidelity M3i. MF někteří opět označují za ostřejší, ale není to tak !!! Nevím, jak starší modely MF, ale tenhle integráček se mi rozhodně ostrý nezdá a s MA RX6 si náramně sednul. Skvělý prostor, čisté transparentní výšky, prokreslené středy a konkrétní, kontrolované, přesné basy. Ale hlavně to baví poslouchat, což se o zvuku s Onkyem rozhodně říct nedalo. Špatné to nebylo ani s Arcamem A18, nebo CA 651a. Pochopitelně, že čím kvalitnější komponenty použiješ, tím lépe. Tyhle sloupky si to rozhodně zaslouží ... ;-)
Výměna za vhodnější zesilovač by rozhodně pomohla, ale bylo by škoda, kdyby to kazil horší player. Proto bych doporučil zaměřit se i na něj, případně nějaký DAC. Teprve potom to dostane tu pravou šťávu :shock:
Podotýkám, to platí o řadě RX. Měl možnost porovnat MA RS6 x MA RX6 a na těch RS6 mi ty basy taky trochu chyběly, ale to zase RS-ka kompenzovaly někde jinde. Obecně se mi zvuk řady RX líbil o něco více, byl takový "příjemnější" s lepším basem.
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 2. 11. 2013 03:07

Tak postupne by som chcel zmenit aj ostatne komponenty samozrejme ale teraz som chcel nieco co prinesie najvacsiu zmenu kym nevymenim zvysok..A myslim ze nove repro to posunu niekam inam ako wharfedale 10.7
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 2. 11. 2013 13:28

z mojeho pohledu, ale by sem klidně koupil nějaký starší ty MAčka klidně tu sérii SIlver S6, když je teď někdo prodává za 9500 ten rozdíl v charakteru zvuku je poměrně malý, a aspoň na nich zjistíš, jestli monitor audio je opravdu ten zvuk co hledáš. Já sem měl možnost srovnávat sérii Silver S6 a silver RS6 a paradoxně se mi zvukově mnohem víc líbily ty starší S6, měly takové příjemnější basy.

ty RS byly opravdu takové hodně tvrdé, jak píše hoffi.
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod janiss 4. 11. 2013 01:45

Ale ja mam RX 6 nie RS 6 teda som nestihol ani napisat ze uz su doma :-) 530 libier uplne nove nerozbalene..No zatial neviem posudit zvuk urcite je teda detailnejsi ale este neviem ci je to to co hladam musia sa zabehnut podla mna a je noc akurat som ich doniesol a nemozem im ani pridat uvidim rano :-D INac uz teraz maju pekne basy rozmyslam ze velodyne predam ;-)
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 4. 11. 2013 02:09

keď budeš Velodyne predávať, píš SZ ;) a napíš hlavne potom dojmy aj z tých MA
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod janiss 4. 11. 2013 03:19

Prve dojmy hmm no nieso sokovany kavlitou :-) prevedenie je super v porovnani s wharfedale ale zvuk zatial nic extra teda :-) Kolko myslite ze by som mohol dostat za velodyne spl 800R ??
janiss
Junior

Odeslat příspěvekod Hoffi 75 4. 11. 2013 07:57

Gratuluji k bedničkám. Za ty prachy těžko seženeš něco lepšího. Uvidíš že budeš spokojenej ;-). Tvá současná Yamaha nebude asi to pravé ořechové ... Ale až se trochu rozehrajou a časem jim dopřeješ místo Yamahy nějaké poctivé anglány :-), tak teprve uslyšíš co dokážou ... :D 8-D :shock:. Sám jsem na tom byl podobně, ale když jsem k nim našel vhodné partnery, tak jsem zíral s otevřenou papulou :tleskani. Každá bedna chce zkrátka svý ;-)
Hoffi 75
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka