Repro pro NEhlasity poslech tvrdsi muziky

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Big.T 12. 11. 2013 12:07

Po prestehovani do noveho bydleni jsem omezen zvysovenaim hluku a tak tapu, cim si zivot zprijemnit, aniz bych otravoval lidicky kolem sebe (podemnou). Doposud jsem muziku provozoval na AV ONKYO TX-DS595, spolecne s Magnat Victory 6 BGE a aktivnim subwooferem Magnat, ale tomu je bohuzel konec. Posloucham prevazne post rock, post metal, experimental, ale nepohrdnu ani indies ci alternativou apod. Laboruji ted tedy nad tim, jake repro shanet, zdali nejake aktivni monitory a ozelet tim basy, coz mi asi nic jineho nezbyde, nebo na stavajici zesilovac pripojit nejake regalovky. Jde mi predevsim o ne moc hlasity poslech a pritom neprijit o vse, co vyse uvedna muzika potrebuje/produkuje. Vse bych poslouchal v mensi podkrovni mistnosti o rozmeru cca 4x4m. Je nejaka nadeje za rozumny peniz odlozit sluchatka? Nebranim se ani bazaru, neb penez po prestavbe nazbyt neni.
Big.T
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 12. 11. 2013 14:06

A co takhle to prostě ztlumit, ubrat ekvalizérem na basech a eventuálně doplnit pod bednu hroty pokud je tam už nemáš?
Tím že tam dáš jiné bedny to nevyřešíš, jelikož se ti při stejné poslechové hlasitosti bude šířit zvuk do okolí stejně. Leda že by ti vadila velikost těch beden a potřeboval si něco menšího.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Big.T 12. 11. 2013 15:39

Na tech Magnatech hroty mam, ale mas pravdu. Ty Magnaty nemam navic vsemu moznost kloudne je rozmistit. A potichy poslech na nich taky neni zadna slava. Navic mi na jednom odesel vejskac a nemuzu ho sehnat. Neco mensiho by proste bodlo.
Big.T
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 12. 11. 2013 17:58

Jaký máš rozpočet?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Big.T 12. 11. 2013 18:02

Tak toho jsem se bal. ;-) Po prestavbe budu rad za uvolnenyho bura. Je realny neco za ty prachy koupit. Treba i bazar
Big.T
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 12. 11. 2013 19:39

Moc ne, ale naděje jen vyzývá. Minulý rok se jak dlouho na bazaru válely dost solidní Seasí regálovky asi za tři litry nebo kolik a nikdo je dlouhodobě nechtěl jelikož nenesly značku nějakého běžného výrobce. Lidé jsou hloupí... Třeba budeš mít štěstí na něco obdobného.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka L. 13. 11. 2013 00:02

Po internetových bazarech je mnoho nabídek starších repro do 5000Kč, nebál bych se je koupit, pokud vypadají rozumně, mají dobré závěsy a pokud si e před koupí poslechneš, tak není co řešit. Vybíral bych starší německé značky Quadral, Canton nebo Elac, popř. americké Infinity.
Tyto repro všechny regálovky do 20 000Kč strčí do kapsy.
Yamaha AX 1090, JBL Ti 1000, kabeláž Audioquest FLX-SLIP, Audio-Technica ATH-AD700X, , AudioGD 10.33, nap. kabel ViaBlue X25 Silver,Foobar 2000 DarkOne v4.0,MMC PopcornHour A400
Jirka L.
Junior

Odeslat příspěvekod kozanozdra 13. 11. 2013 01:06

kvadral, infinity i canton sou fujtajbly :-)

americký bedny jsou vůbec hrůza je to uřvaný akorát, německý jim v tom zdatně sekundují :-)
kozanozdra
Junior

Odeslat příspěvekod Big.T 13. 11. 2013 16:48

Co bazarove Canton Fonum SC-3 ci ELAC 101 II v cene kolem 3k?
Naposledy upravil Big.T dne 13. 11. 2013 16:57, celkově upraveno 1
Big.T
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 13. 11. 2013 16:54

Hlavně není od věci používat kvalitní fyziologickou regulaci hlasitosti, což už je dneska k vidění málo (ale u vintage strojů to jde najít celkem běžně, jen se liší kvalita). To dojem zejméně při nižších poslechových hladinách vylepší a dojem uřvanosti utlumí.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Big.T 14. 11. 2013 15:06

Nikdo nezna napr. ty Canton Fonum SC-3? Zadny nazor? Pokud si dobre pamatuji, tak byly sveho casu hoooodne chvaleny. Dnes jiz bohuzel nemam prehled.
Big.T
Junior

Odeslat příspěvekod equinoxe 14. 11. 2013 16:12

kvadraaaaly a infinity ti utahaju zesik; aj ked nepozadujes vysoku hlasitost, vezmi radsej nieco citlivejsie s normalnym impedancnym priebehom, aby si namiesto zesu nemusel mat k tomu pripojenu zvaracku :-D
equinoxe
Junior

Odeslat příspěvekod Big.T 14. 11. 2013 18:11

...a to pro prakticke vybirani reprosoustavy znamena...?
Big.T
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 14. 11. 2013 19:19

Zase takový zesilovač ala svářečka není špatné vlastnit - není pak třeba řešit co se k tomu připojuje za bedny :o) To jsem samozřejmě věděl i dříve, ale od té doby co mám doma DPA trvale tak se o tom přesvědčuju velmi často.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Big.T 14. 11. 2013 19:34

Chlapci, nebudte tajemni a poradte prosim, na co se tedy zamerit pri vyberu zamerit. Co se tyce samotne techniky, tak jsem jen bezny audiospotrebitel, tudiz nevim, o cem hovorite.
Big.T
Junior

Další stránka