Ovládání hlasitosti TV audia přes cinch R+L, jde to?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vecerapl 7. 1. 2014 22:22

Mám televizi Panasonic Viera z roku 2013 a nabízí audio výstup na sluchátka a CINCH R+L. Zvažuji koupi PC repráků, kde do zesilovače lze přivést CINCH R+L, který bych propojil s TV.

Otázka je, zda-li ovládání zvuku tak bude společné s tím, jak ovládám hlasitost TV. Jde o to, že v případě připojení JACK 3,5mm pro výstup na sluchátka z TV, tak zde se zvuk ovládá zvlášť, což není moc konfortní. Zajímá mě tedy, zda-li CINCH R+L nabídne z TV hlasitost ovládanou jako je audio z repráků v TV.
vecerapl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 1. 2014 22:45

Ne. Ten cinch vystup je line level, tzn. s jednou urovni signalu bez ohledu na nastaveni volume v TV.

A pripojovat PC repracky k televizi ?!?
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vecerapl 7. 1. 2014 22:47

Ou, tak to je škoda. PC repráčky ... přes zesilovač samozřejmě :)
vecerapl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 7. 1. 2014 23:12

A co tou akci sledujes? Pokud zlepseni zvuku, pak s PC reprackama si moc nepomuzes. I low-end dvoupasmove regalovky poslouzej mnohem lip.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod vecerapl 7. 1. 2014 23:16

TV má bohužel zadní reproduktory a TV mám zavěšenou za zdi, cca 30cm od ní. Zvuk je tedy takový dost nic moc. Zvažuji o zakoupení 2.1 PC reprosoustavy a připojením k TV, abych zlepšil zvuk.
DVD, Blue-ray, 5.1 .... nemám a nepotřebuji. Filmy streamuji přes PC za pomocí DLNA a rád bych měl malý požitek z filmu alespoň z externích repro, když už ty v TV jsou s tímto umístěním takové nemastné, neslané.
vecerapl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 8. 1. 2014 11:00

Telky od Panasonicku mají možnost si zvuk nastavit, pohrej si s tím (basy, výšky, vzdálenost od zdi). Ale samozřejmě jen v rámci možností malinkatých repráčků v plastovém rámečku. Jinými malinkatými repráčky v plastové krabičce (PC repro) si moc nepomůžeš.

Zapřemýšlej nad něčím jako Pioneer A-10, Marantz PM 5004, NAD C316 BEE a k tomu třeba něco jako YAMAHA NS-50F. Oproti počítačovým bedýnkám to zvukově bude úplně jiný vesmír.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod carmelo 8. 1. 2014 14:52

Petulda: proč by aktivní PC repro nemělo být slyšitelně kvalitnější než integrované pseudorepro v ploché TV? Chceš říct že repro např. od Audioengine, Alesis nebo ESI nezahrají lépe?
carmelo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petulda 8. 1. 2014 15:00

carmelo píše:proč by aktivní PC repro nemělo být slyšitelně kvalitnější než integrované pseudorepro v ploché TV?

Nevím, nic takového jsem nenapsal.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN