[recenzia] Aurum Cantus Leisure 2SEMKII

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Trymore 21. 4. 2014 16:46

Ste na omyle :) ja som tu naopak prezentoval spotrebku a tiež som bol označovaný, že robím reklamu a platia ma za to...
Človek by si mal stáť za svojim a ak má niečo zmysel, budem to odporúčať podľa svojho svedomia. A možno sa jeden zo sto na to chytí a urobí dobre.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 21. 4. 2014 17:45

Nejsme na omyle. Ty si prezentoval plastospotřebku nízké kategorie, ale my do spotřebky počítáme i takové ty běžné komerční bedny co si většina lidí kupuje k multikanálu a tak. To že velká část uživatelů už takové bedny považuje za normální a plnohodnotné na tom nic nemění. Prostě žádné pořádné bedny a zesilovače s dospělým zvukem. To co se tu tak většinově probírá spotřebka je, byť různé kategorie. Nebudeme si nic nalhávat.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod krmelec 21. 4. 2014 21:10

Otázka je, co spotřebka není?
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 22. 4. 2014 00:40

Jasná hranice neexistuje, ale pro mě je spotřebka to, co nehraje správně a co je nějakým způsobem ojebáno. Uznávám určité kompromisy v návrhu, ale rozumné. To se může týkat i poměrně slušných výrobků, přeci jen nic není dokonalé, ale jakmile je to tovární sériová výroba a jsou tam zcela zjevné a zásadní nedostatky neplynoucí ze snahy o rozumný kompromis, ale okem technika o ojeb, tak to prostě je spotřebka. Většinou je to doprovázeno i patřičnou cenou i když se najdou výjimky jedním i druhým směrem. Nesnažím se stanovovat hranice, pouze se snažím o určitý náhled, v tomto případě v kategorii reprobeden. Jestliže vidím bedny vyrobené z tenkého materiálu, leckdy kýčovitého vzhledu, osazené někdy nepříliš vhodnými reproduktory (ve smyslu vzájemné kombinace i použití v konkrétním typu a provedení ozvučnice), doplněné výhybkou skládající se z jednoho kondenzátoru, případně ještě minicívečky vinuté drátkem jako vlas, se závěsem z pěny která se po třech letech provozu rozpadne, tak to nemohu nezařadit do spotřebky. Zvláště když se z toho po zapnutí ozve naprosto nevyladěný zvuk huuu-bum-cink. Bohužel to se může stát velmi snadno i u komerčních spotřebních beden za 20KKč. Takový je svět - zlý, nikoliv hodný. Každý si chce urvat. Ale takové debaty jsme tu už v minulosti vedli a připadá mi zbytečné to znovu rozpitvávat. Berte to jako můj soukromý náhled na věc (řekněme mimo soutěž), ke kterému by se jistě řada odborníků v oblasti s dostatečnými technickými znalostmi připojila. Vy můžete mít jako zákazníci (tedy netechnici) názor vlastní :) Každý výrobek si najde svého zákazníka.

Spotřebka pak není ten zbytek vyšší kvalitativní kategorie, kde se k návrhu přistupovalo racionálně. Takové výrobky slouží i po mnoha letech stále kvalitně a spolehlivě, jejich cena klesá k nulové hodnotě mnohem pomaleji. Prosím nechytat za slovíčka, tohle není něco, co se dá nějak přesně rozseknout.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petr.5 2. 5. 2014 14:17

Ona i jakákoliv evropská "spotřebka" od normálních zavedených výrobců za poloviční cenu bude hrát lépe než tyhle čínské aušusy, co se za hifi jen vydávají. To není závist, to je poslechová zkušenost. Leisure 2SEMKII jsem slyšel ve spojení s Lyngdorfem TDAI 2200, zvuk syntetický, suchý, sterilní, nezáživný. Prostor nikde, zvuk zalezlý do beden. Absolutně o ničem. I laciné Focaly Aria 906 za 22 tisíc s dobrým siličem (ne číňanem) zahrají reálněji, uchu lahodněji a hudba člověka baví.

Ale nemá cenu tu přesvědčovat internetové vybírače, kteří sedí doma u klávesnice, vybírají zvuk očima, pak si objednají on-line naleštěný prd ve slevě a následně pějí oslavné "recenze", protože se to hezky leskne a hraje o trochu lépe než jejich Geniusy od PC...
petr.5
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 2. 5. 2014 15:57

To, že ty napíšeš, aká je to (pre teba) sračka, má rovnakú výpovednú hodnotu, ako keď ja napíšem, že to hraje úžasne. Mimochodom, niekde na tomto fóre som v minulosti čítal, ako si niekto pochvaľuje zvuk z týchto repro. Tvrdenie proti tvrdeniu, neviem o čo ti ide.

A hádam nechceš mňa samého presvedčiť, že to hrá oničom alebo mi azda niečo vsugerovať?
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod shamrock 2. 5. 2014 17:07

Petr.5 Ale nemá cenu tu přesvědčovat internetové vybírače, kteří sedí doma u klávesnice, vybírají zvuk očima, pak si objednají on-line naleštěný prd ve slevě a následně pějí oslavné "recenze", protože se to hezky leskne a hraje o trochu lépe než jejich Geniusy od PC...

Hlavní je snad ten pocit který má z poslechu Trymore, který si tuto sestavu pořídil a poslouchá ji ke své vlastní spokojenosti a napsal o ni zde recenzi
co je na tom špatně jsou to jeho peníze,jeho výběr a za co je utratí je jen zase jeho věc. Bohužel po světě běhá ještě dost podobných brouků Pytlíků, kteří strávili větší čast svého života v zábradlí v poslechové místnosti nějakého Hi-Fi studia kam naleštěne čínské sračky nesmí ani nakouknout natož si snad zahrát. :roll:
http://www.hifionline.cz/files/aurum-ca ... report.pdf
Asus ntb-foobar 2000-M2tech-Casea digital cable-Casea lyra digital mkII ,
Akg K-7O2, Shure-1540,Sennheiser HD-590,Tannoy Mercury 2
Marantz CDP-67mkII, Yamaha A-S 500,Shane Aztec 260
Cowon D2, Cowon Plenue D,Fiio- E11,Vsonic-GR01, jays-q-JAYS.
shamrock
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 2. 5. 2014 18:34

To petr.5 - tebe asi musi hodne stvat, ze ty prachy neutratil u tebe. Ze ty ses nejakej hifi prodejce? Co myslis, Naim nebo Spendor.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 2. 5. 2014 18:37

Petře, zajímalo by mě co bys řekl na to kdyby si někdo ty dvě bedny poslechově porovnal a vybral si pak ty AC. Vsadím se že bys pak řekl že je to hlupák. Ne proto že si vybral jinak, ale protože má jiný názor než ty.
Proč to říkám - znám různé lidi s různými poslechovými preferencemi. Někteří je mají vyloženě špatné, ale ty tu neřešíme. Někteří je mají prostě jen jiné a přeci nemohu povědět že by byly špatné. Je proto snad jejich aparát odpad, případně čínský odpad? Já znám zase řadu modelů od "evropských" značek, které některé čínské "plečky" přehrají dle mého osobního vkusu jako nic. Kdo má tedy pravdu?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod palinoch 3. 5. 2014 06:51

Ak su to jeho prve bedne, tak niet co riesit, ked nepocul nic lepsie a nema s cim porovnat musi byt spokojny a je spokojny.
palinoch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dkdkdk 4. 5. 2014 17:59

Trymore - k novým videům na YT
- "bass test" : zrovna, když jsem si říkal, proč nesundáš kryty, tak na to došlo. Hezký rozkmit ;-]
- "měření" : u té 12. hodiny na zesíku jsem vypadal asi takto :shock: s komentem "kam to tvl točí?" :D . Já bych na 12. skákal zavřeným oknem :lol:
dkdkdk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod armaman 4. 5. 2014 18:20

Vrah menicov. :D no i tak neviem ja som tam pocul pri tom rozkmite dake "pfrrr-pfrrr" to ma od verneho zvuku hodne daleko....
Byt majitelom tak sa tym ani nechvalim. TO! nie je bass test ale crash test.
A toto Ti na 10 hodine uz riadne skresluje :D
https://www.youtube.com/watch?v=qO_N9j_hWjw
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 18:39

...tie videá berte ako pobavenie, nie ako nejakú audiofilnú nahrávku vytvorenú mobilom:)
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slayers 4. 5. 2014 19:00

Nevím jakej je až rozdíl mezi II a III, ALE !

http://www.audiodrom.cz/recenze/reproso ... sure3.html

Teď jsem koukal, rozdíl je v obou repro ale recenze může lehce napovědět.
Noble Audio Galaxys, Lumin D2, Pro-Ject Xtension 10, Pro-Ject Phono RS, Kinki Studio MX1+, Audiovector R3 Avantgarde a nějaký Heimdall 2.
slayers
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod Trymore 4. 5. 2014 19:06

O trojke dávno viem:) tá je univerzálnejšia, zvládne aj rockové nahrávky vďaka 16,5 cm stredobasu. Rozhodoval som sa aj medzi ňou, samozrejme ani táto recenzia mi vtedy neunikla. Do miestnosti s rozlohou 12m2 som sa teda uskromnil s dvojkou a je viac než postačujúca!
Trymore
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka