Kvalitní stereo řešení pro hry a filmy, bez receiveru ?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod peter3223 16. 3. 2014 16:36

Dobrý den,

chtěl bych si koupit kvalitní pc, primárně pro hry a filmy a ty bych rád slyšel v kvalitním stereu do 7-10 tisíc kč, podle reakcí na netu by tomuto požadavku odpovídali reproduktory Yamaha NS-555, problémem je, že tyto a další reproduktory potřebují ke své činnosti receiver.
Jejich cena se pohybuje od 5 tisíc, čož mi připadne jako zbytečne mnoho, vzhledem k faktu že to multimediální centrum chci mít v tom pc a reproduktory chci pouze jako výstupní zařízení, bez jakýchkoliv dodatečných funkcí a hlavně faktu, že kvalitu zvuku přece určuje zdrojový soubor(např.flac) a výstupní zařízení.
Nejde mi o vzhled a už vůbec ne o funkce, jde mi o to hlavní a to o maximální zvukovou kvalitu v dáném cenovém rozmezí, nepotřebuji upscale na 1080p, ani podporu různých médii a už vůbec ne fm radio, když všechny tyto a další věci bude umět to pc.
Ideálně bych chtěl ty NS-555, ale kvůli nutnosti toho receiveru, který je pro mne naprosto zbytečný, musím uvažovat o jiném řešení, napadají mně nějáké aktivní reproduktory, i když tady si nejsem jistý jak je to s kvalitou, či koupě starší hifi sestavy.
Proto se jako neznalec ptám, co by jste mi v této situaci poradili.
Děkuji.
peter3223
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Trymore 16. 3. 2014 16:41

Neviem, kde si prišiel na to, že Yamana NS-555 je kvalita. A už vôbec nie, ak to budeš mať (predpokladám) naľavo a napravo od stola, kúsok od hlavy... To nie je repro na blízky posluch. Na hry a filmy za pár korún sú najlepšie 2.1 sety nech si hovorí kto chce čo chce.

Preto ber http://www.teufelaudio.com/pc/concept-c ... p9901.html kým to je v akcii.. nič lepšie k hrám a filmom nenájdeš, mám toho vyskúšaného dosť.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter3223 16. 3. 2014 16:57

Abych to upřesnil, to pc bude v obyváku, tzn ty reproduktory budou 4m přede mnou, na ty NS-555 jsem četl velice kladné ohlasy, myslíte že v dané cenové hladině mohu koupit lepší sloupové stereo reproduktory ?
Možnost je i koupě toho recieveru, ale to by musel být opravdu v základním provedení bez zbytečností do 2000 tisíc, ale taky se zárukou, že by takovýto levný model nezhoršil zvukovou kvalitu těch repro.
peter3223
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter3223 16. 3. 2014 18:27

Ješte bych k tomu doplnil, že nemám problém nakupovat v bazarech klidně i 10 let staré kousky, které tehdy stály třeba 30 tisíc a dnes stojí 5 tisíc, pokud bude kvalita větší než u nových produktů, tak jednoznačně a navíc starší výrobky se mi líbí i designově.
Radší 10 let starý high-end, než dnešní low-end, to rozhodně.
Ted záleží co je nejkvalitnější řešení pro tu kombinaci PC a HDTV v obyváku a požadavku maximální zvuková stereo kvalita, bez zbytečností do 10 tisíc...zda-li třeba hifi soustava, nebo kombinace pasivní sloupové repro a nějáky šikovný stereo reciever.
Nebojte se prosím psát, já se v tom zas tolik nevyznám a ve starších příspěvcích jsem odpověd nenalezl.
peter3223
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peter3223 17. 3. 2014 16:56

díky za odkazy, po pročtení několika starších příspěvků už začínám mít o něco více jasno v tom co bych chtěl.
Je tu ted otázka zda-li jít do kvalitních aktivních repro typu MICROLAB SOLO 7C, či zdali jsou i kvalitnější aktivní repro do 8 tisíc...
A nebo jít cestou levný starší stereo receiver do 2 tisíc a jako repro Yamaha NS-555, či Yamaha NS-F150.
Z jakého z těchto dvou řešení získám kvalitnější zvuk ?

-- 17. 3. 2014 18:04 --

Dobře vypadají i Yamaha NS-50F, máte někdo obecně s mnou zmíněnými Yamahami zkušenosti
Prosím nebojte se psát, budu rád za každý názor a taky bych rád šel do týdne kupovat :-))
peter3223
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod konecnyvopa 19. 3. 2014 21:00

Pokud to bude YAMAHA tak vybrat dvoupásma, zde bude třípásmo spíše na škodu, než k prospěchu věci.
Rotel RB-1552 + RC-1580, NAD, Yamaha, Audio Physic Classic, Triangle, Heco Celan GT 702, DALI, XAVIAN, USHER, CA DacMagic
konecnyvopa
Junior

Odeslat příspěvekod peter3223 20. 3. 2014 10:41

Díky za odpověd, ale potřeboval bych poradit zda koupit aktivní repro typu Microlab solo 7c, či zda-li víte o lepších aktiv.repro do těch 7 tisíc(klidně i bazar) a nebo koupit levný receiver, plus třeba ty Yamahy, o lepších pasiv.stereo repro nevím, i proto čekám na rady vás odborníku.

Cenový limit: 8 tisíc
Požadavek: zlatý střed-decentní kombinace wow bassů pro filmy a hry, ale ve stejné chvíly i věrnost a čistota původního díla.
peter3223
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Trymore 20. 3. 2014 11:09

"Wow" basy bez subwooferu v tejto cenovke nebudú. Vernosť a čistota možno, avšak len pri nízkych hlasitostiach. Na vysoké hlasitosti s malým skreslením to už bude chcieť iný aparát.

Možno ak navýšiš troška rozpočet, tak možnosťou by boli Behringer B 2031 P a k tomu vybrať bazárový zosik.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter3223 20. 3. 2014 11:40

Takže tyto repro jsou lepší jak ty yamahy ? jaký máš názor na microlab solo 7c ?
s hlasitostí problém nebude, moje místnost není až tak velká.
Ješte jsem zapomněl zmínit, můj poslední požadavek je frekvenční rozsah, miluju detaily v hudbě a nerad bych o takové ty nenápadné,ale o to pěknější zvukové frekvence přicházel
peter3223
Kolemjdoucí