Dobrý den,
chtěl bych si koupit kvalitní pc, primárně pro hry a filmy a ty bych rád slyšel v kvalitním stereu do 7-10 tisíc kč, podle reakcí na netu by tomuto požadavku odpovídali reproduktory Yamaha NS-555, problémem je, že tyto a další reproduktory potřebují ke své činnosti receiver.
Jejich cena se pohybuje od 5 tisíc, čož mi připadne jako zbytečne mnoho, vzhledem k faktu že to multimediální centrum chci mít v tom pc a reproduktory chci pouze jako výstupní zařízení, bez jakýchkoliv dodatečných funkcí a hlavně faktu, že kvalitu zvuku přece určuje zdrojový soubor(např.flac) a výstupní zařízení.
Nejde mi o vzhled a už vůbec ne o funkce, jde mi o to hlavní a to o maximální zvukovou kvalitu v dáném cenovém rozmezí, nepotřebuji upscale na 1080p, ani podporu různých médii a už vůbec ne fm radio, když všechny tyto a další věci bude umět to pc.
Ideálně bych chtěl ty NS-555, ale kvůli nutnosti toho receiveru, který je pro mne naprosto zbytečný, musím uvažovat o jiném řešení, napadají mně nějáké aktivní reproduktory, i když tady si nejsem jistý jak je to s kvalitou, či koupě starší hifi sestavy.
Proto se jako neznalec ptám, co by jste mi v této situaci poradili.
Děkuji.