Jamo S 626 HCS...

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hondzaa 20. 3. 2014 22:30

Zdravím, po koupi nové tv mám v plánu upgradovat i své audio a do oka mi padla právě tato repro sestava od Jamo tak se chci zeptat zda má někdo nějaké zkušenosti s tímto modelem popřípadě by byl ochoten mi poradit v nějaké podobné cenové relaci jiný model i klidně od jiné značky na který se zaměřit. Zkrátka jakýkoliv poznatek při výběru nového repra je vítán. Z 90% je budu využívat na filmy, tudíž preferuji systém 5.0, subwoofer bych dokoupil popřípadě později.
Zároveň mám v plánu i koupi nového receiveru. Zalíbil se mi tento VSX-528-K nebo Onkyo TX-NR525.
Kdyby se tu našla nějaká dobrá duše, která by poradila budu moc rád. Cena repro + receiver max kolem 26k popřípadě, kdyby bylo něco jó zajímavého tak bych i klidně něco málo připlatil.

Předem díky za reakce
hondzaa
Junior

Odeslat příspěvekod p79avt 21. 3. 2014 00:02

Zdravím, tento set nemohu doporučit, hraje to šíleně, stačí si to jít poslechnout, bez náznaku ničeho, JAMO je těžká spotřebka, pokud tak jít alespoň do setu za 30K ale jiný výrobce a recieveru za 10k se vyhnout, raději koupit starší reciever 7.1, co stál kolem 40-50k ( dá se sehnat kolem 5k ) hrát to bude scela jinde..

jaký bude přehrávač ? jaká je místnost, bude se hrát nahlas nebo na střední hlasitost například v panelákovém bytě ?

P.
RIHA audio
p79avt
Junior

Odeslat příspěvekod hondzaa 21. 3. 2014 00:20

Diky za reakci, ja jsem pred nejakou dobou v jednom hifi studiu Jamo slysel a byl jsem vcelku spokojen, ale uz si nevzpomenu na model ani pres jaky to bylo receiver...?! Na jednom zahranicnim webu jsem cetl recenzi teto sestavy a reakce byly vesmes pozitivni, tak jestli muzete byt konkretni vcem je u Jamo problem tak sem stim. Jinak bych samozrejme rad koupil repro za 30k a receiver treba za 20k, bohuzel ted jsem dal 55k za tv a tudiz jsou me financni moznosti omezene. Ale pokud mate nejaky konkretni model ci alespon znacku, jakou mi doporucit tak budu jen rad. Jinak prehravac na BR pouzivam ps3, ale uz delsi dobu si rikam, ze koupim nejaky stolni prehravac, ale jinak s ps jako s prehravacem spokojenost. Velikost mistnosti je cca 35m a hrat budou tak nejak rozumne. Tak abych si film uzil, ale ne zas tak aby mi to trhalo usi.
Diky za dalsi postrehy
hondzaa
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 21. 3. 2014 00:32

Teraz máš akciu 100 € dole z ceny + doprava zadarmo.

http://www.teufelaudio.com/home-cinema/ ... p9955.html
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod konecnyvopa 21. 3. 2014 06:59

v této ceně:
Heco Victa Prime set 502 + Yamaha RX-V475
Rotel RB-1552 + RC-1580, NAD, Yamaha, Audio Physic Classic, Triangle, Heco Celan GT 702, DALI, XAVIAN, USHER, CA DacMagic
konecnyvopa
Junior

Odeslat příspěvekod hondzaa 21. 3. 2014 09:09

O receiverech od Yamahy jsem slysel, ze z nich leze takovej surovej, ostrej a ,,kovovej" zvuk...?! Fama, ci je na tom neco pravdy...? Diky
Jinak Heco victa jsem mel v zaloze hned za Jamo, takze diky za tip...
hondzaa
Junior

Odeslat příspěvekod konecnyvopa 21. 3. 2014 10:23

Ano, tyto poznatky byly u řady s označením xx3. Toto je nová řada xx5. Všeobecně je Yamaha ostřejší, k HECO ale výborně sedí.
Rotel RB-1552 + RC-1580, NAD, Yamaha, Audio Physic Classic, Triangle, Heco Celan GT 702, DALI, XAVIAN, USHER, CA DacMagic
konecnyvopa
Junior

Odeslat příspěvekod hondzaa 21. 3. 2014 10:47

No nejlepsi by bylo si vsechno poslechnout. Nevite tedy o nejakem hifi studiu v Praze kde by se daly tyto repro (jak Jamo tak Heco) poslechnout? Vim o jednom na Namesti republiky, ale nevim zda je tam maji?
Jeste dotaz k tem Jamo. Nemohl by mi nekdo srozumitelne napsat jaky je jejich problem, v cem zaostavaji? Diky
hondzaa
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 21. 3. 2014 10:51

Ja mám k 5.1 PC setu nahradené pôvodné repro dvoma satelitmi od Jamo, konkrétne model S 622, a hraje to za tú cenu (90 € pár) fantasticky.

Neviem teda, prečo by Jamo muselo byť celé zle:)
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hondzaa 21. 3. 2014 11:22

Jak jsem psal vyse, nejakou dobu zpatky jsem Jamo slysel v jednom studiu a byl jsem vcelku nadsen...proto se ptam vcem je problem?! Ono je zase pravde, ze jestli ma doma nekdo zarizeni za 200k tak ho repro za 18k nebude zrovna oslnovat...
hondzaa
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 21. 3. 2014 12:03

Nenech se zmást, pokud je sestava výhradně na filmy, tak i to Jamo bude stačit a budeš spokojen. U AVR v téhle ceně je stereo stejně jenom doplněk.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hondzaa 21. 3. 2014 13:18

Krmelec: ano temer jen na filmy je budu vyuzivat...slysel jsi nejaky Jamo? Jak by jsi popripade popsal zvuk, kterej zprostredkovaly? Diky
hondzaa
Junior

Odeslat příspěvekod krmelec 21. 3. 2014 14:08

Slyšel jsem Jamo v Datartu na Onkyu, myslím že mívaly nějaké v Hradci, byly dost nabasované, takže kupovat zatím bez subu a ten dokoupit až po vyzkoušení doma, ale basy u filmu asi chybět nebudou, to uvidíš po vyzkoušení.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p79avt 21. 3. 2014 17:19

hondzaa píše:Krmelec: ano temer jen na filmy je budu vyuzivat...slysel jsi nejaky Jamo? Jak by jsi popripade popsal zvuk, kterej zprostredkovaly? Diky

zvuk Jamo sestavy je dost pod dekou, hodně lidi s toho asi bude nadšených, ale prostě zvuk je fakt zazděný, na stereo nepoužitelný, a v kinu nic moc, přebasovaný-no spíš hučení a dunění, pak se honí korekce na zesilovači a zvuk jde do háje, směřuji tím tam že pokud mám nějaké investice, chce si to fakt jít poslechnout a ideálně dva tři lidi aby člověk nebyl zaujatej že teďka něco slyší super!:) Pokud bych volil čistě sestavu na kino levnější, volil bych dvoupásmové satelity co hrají slušné výšky středy, centr to samé, všechny repro by měli být sladěné aby to v prostoru v dnešních nahrávkách DTS-MA atd hrálo obstojně a samozřejmě kvalitní subwoofer. Nebavím se tu o sestavě za 200k to je nesmysl. Dávám přednost staršímu kvalitnímu recieveru a repro odpovídající ceně, z mého pohledu u Jama tomu tak není. Lepší je přišetřit a počkat, nebo koupit tedy slušný reciever a stereo bedny a pak zbytek, když na to teďka nejsou investice..

P.
RIHA audio
p79avt
Junior

Odeslat příspěvekod hondzaa 24. 3. 2014 14:16

Díky za všechny reakce...zkusím se domluvit s nějakým pražským shopem, kde by byla možnost si některé repro poslechnout a uvidím jaké nakonec vyberu. Jen ještě jedna věc neporadil by mi někdo erudovaný co znamenám u receiveru Onkyo TX-NR525 toto 4K Passthrough funkce pro HDMI zařízení? Jako že až bude realný 4k zdroj například film na Blu ray tak, že si sním bude umět poradit? Další dotaz myslíte, že má smysl počkat si na nový receiver od Onkyo TX-NR535, který by měl vyjít někdy v nejbližší době, že bude zase o kus dál oproti modelu 525?
A ještě jeden dotaz jestli je nějaký jiný receiver, kterému bych měl věnovat pozornost v rozmezí do 10k?
Mockrát děkuji za všechny postřehy
hondzaa
Junior

Další stránka