Low cost ozvučení kavárny

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gdak01 17. 6. 2014 12:00

Potřebuju ozvučit co nejlevněji kavárnu, resp. dvě odlišné místnosti. Jako nejjednoduší řešení mě napadá, koupit levný receiver a např. tyhle bedny dexon http://www.dexon.cz/katalog/hifi-domaci-kino/reprosoustavy-satelitni/sp-212-satelitni-minireprosoustava-cerna.html a poštět stereo nebo mono 4.0. Bude to takhle šlapat nebo jsem uplně mimo? Díky

Edit. o kvalitu zvuku moc nejde, bude to pouze jemná kulisa.
Arcam, Nad, Xavian, Altas, Supra
gdak01
Junior

Odeslat příspěvekod pota 17. 6. 2014 13:16

Vzhledem k tomu, že se jedná o kavárnu, nebylo by jednodušší/levnější koupit prostě 5.1 sestavu od Genisus za asi 2,5 a k tomu píchnout iPod/ntb?
pota
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 6. 2014 15:44

Pokud potřebuje ozvučit DVĚ oddělený místnosti, je mu 5.1 doslova k prdu - navíc ještě vzhledem k mizerný citlivosti nějakejch pidiplastoškvrků by do nich musel cpát tolik výkonu, že by se asi brzo vydaly samy na vejlet.

2 gdak01 - kup je, pokud budeš mít receiver s výstupem 4ohmy, v klidu připojíš na každej kanál tyhle repráčky dva paralelně a nebude mu to vadit.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gdak01 17. 6. 2014 17:44

EKKAR: dvě paralelně? to myslíš jako do svorek pro přední repro zapojit všechny 4 bedny?
nedá se to zapojit, třeba na předek a na efekty a nastavit aby to hrálo do všech stejně?
receiver jsem plánoval něco opravdu levného... http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... a-htr-3066
Arcam, Nad, Xavian, Altas, Supra
gdak01
Junior

Odeslat příspěvekod rcph 17. 6. 2014 19:00

...samozřejmě že jde u většiny AVR nastavit, aby ze všech kanálů hrálo to samé, nebo stereo přední-zadní stejně
rcph
Junior

Odeslat příspěvekod SmokeMan 17. 6. 2014 19:03

zbytecne, kup jen zesilovac z bazaru s potrebnyma vstupama a jen stereo, pak vhodne repro a jak pise ekkar... dokonce bych doporucil koupit pristroj bez fm radia, nebudes muset platit vypalny, kdyz budes hrat volnou muziku (cc licence) a tvuj zesilovac nebude mit tuner, jestli to teda resis...
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 17. 6. 2014 20:50

gdak01 píše:EKKAR: dvě paralelně? to myslíš jako do svorek pro přední repro zapojit všechny 4 bedny?
nedá se to zapojit, třeba na předek a na efekty a nastavit aby to hrálo do všech stejně?
receiver jsem plánoval něco opravdu levného... http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... a-htr-3066
Ty repráčky jsou 8ohm, když dáš dva levý a dva pravý paralelně na 4ohm výstup, tak dáš jeden levej a jeden pravej do každý místnosti - přitom nepřetížíš výstup, kterej by byl 4ohm. Jo, pokud bude receiver 8ohm, tak musí mít každej reprák svůj výstup - ale to už tady bylo tolikrát probíraný...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel