Repro k PC

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 22. 10. 2014 15:16

Bose mám doma, Creative jsem slyšel a krom toho že hrají hůř tam je i debilní modrá dioda a jsou hnusné. Bose jsou zvukově trochu výš, jsou hezčí a skladnější. Taky je šance, že Bose vydrží poněkud dýl, než šitovní Creative.

Samozřejmě, že víc chvály čteš na Creative, protože to kupuje většina lidí a pro většinu je to něco super. Kdežto Bose je kvalitou (i cenou) jinde a tam už to hodnotí jiní lidé a mají jiné nároky. Stačí se podívat na jakýkoliv eshop a ty jejich názory pod výrobkama, kdejaká srač*a je tam chválená do nebes od desítek lidí :-) Tím neříká, že ty Creative nejsou za ty peníze slušné, ale srovnávat s Bose to je trošku vedle. Samozřejmě není to rozdíl světelného roku, ale rozdíl to teda je.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 22. 10. 2014 15:48

Bose už je opravdový hájend pro úzkou skupinu lidí :D
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karminkotak 22. 10. 2014 16:24

Ale tak zas porovnanie Bose a Creative... Ktoré tak asi môžu hrať lepšie :)
karminkotak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Trymore 22. 10. 2014 17:09

Pekne to cinká, to je základ.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 22. 10. 2014 17:17

Johny:
V ramci naprosteho lowendu je to hajend, s tim holt nic nenadelas... :-D :-D
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 22. 10. 2014 18:49

Blbost, četl jsem tu od jednoho b***a, že i sluchátka za 25tis hrají hrozně a tudíš je to lowend.. higend začíná až okolo 5ti nebo 6ti milionů a cokoliv horšího nefunguje a člověk nic neslyší.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Stiletos 22. 10. 2014 19:57

:D
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod supfor 23. 10. 2014 18:48

Díky,beru ty vaše rady.Pokud však 200 lidí uvede,že něco je perfektní,tak ano,může to být jejich neodborný posudek,protože vlastně ještě neslyšeli to skutečně perfektní.Ale když jich dost uvede,že v některých pasážích bedny moc duní,tak zde už pocitově se jedná o fakta.Jak to pak řešit u Bose,kde není regulace basů-výšek?Bedny budu provozovat spíše s nižší hlasitostí a nechtěl bych být "nechtěně" duněním obtěžován.
supfor
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 10. 2014 19:19

Bose si to regulují automaticky právě podle hlasitosti a jsou chváleny jak díky tomu umí zahrát při nízké hlasitosti.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 10. 2014 00:53

Že by měly fyziologickou regulaci hlasitosti? To se mi nezdá moc pravděpodobné.
Zdroj této informace?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 10. 2014 14:22

Ach jo, opět ta tvá arogance.
Zadat si tento výraz do vyhledávače umím samozřejmě také (kdybych býval věděl jak tomu konkrétně říkají), zásadním problémem však je že nikde není přesná technická rozborka jak to konkrétně funguje. Všude se jen píše "že to má". To je však informace na dvě věci. Očekával jsem tedy od tebe že dodáš konkrétní odkaz někam, kde je to přesně rozebráno. To si neudělal. Zatím mě tedy nic nevede k tomu abych si dle velestručného popisu nemyslel že jde o nějakou jednoduchou formu fyziologické regulace hlasitosti (nebo něco, co má podobnou křivku). To je však něco, co se používalo v 60. letech minulého století, od 70. let to pak byl zaběhnutý standard (mnohdy v mnohem dokonalejší rovině). Není to tedy žádná feature navíc, natož aby mě to nějak ohromilo.
Během hledání jsem však narazil na zajímavé grafy, které jen potvrdily to co jsem si o těch mikrobedýnkách vždy myslel a co vyplývá z fyziky. Raději to nebudu rozebírat aby se to zase nezvrhlo ve slovní bitku, ale doma bych to opravdu nechtěl jelikož nejsem příznivcem bum-cink repro na efekt.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod supfor 24. 10. 2014 15:28

ThalesX píše: "ale doma bych to opravdu nechtěl jelikož nejsem příznivcem bum-cink repro na efekt."
A přesně toto já také nechci.Chci tichou hudbu skoro bez dunění a hry naopak i basované.A to si myslím na Creative nastavit mohu a na Bose ne.Srozumitelnost na středech bude zřejmě lepší u Bose,ale u Creative se to dá vylepšit ekvalizérem.
Proto si myslím,že i když horší vůči Bose ,tak mi budou více vyhovovat Creat.20.
Ještě prosím: Jaká je spotřeba u Bose (klid,vypnutí) ?
supfor
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 24. 10. 2014 16:56

ThalesX: četl jsem to v nějaké recenzi, já už fakt nevím, ale údajně to umí, mám pocit, že to bylo zmíněno i na AVmanii u rcenze BC2 serie 2.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 10. 2014 05:39

Já bych s tou srozumitelností na středech tak nejásal:
Obrázek
Absolutní hodnota na svislé ose sice není vztažená k nějakému měrnému bodu a tlaku, ale na relativní rychlé porovnání toho co z toho leze to stačí.

No a 35°mimo osu už máme jasno.
Obrázek
ThalesX
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka