Repro k PC

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 25. 10. 2014 11:45

supfor píše:Ještě prosím: Jaká je spotřeba u Bose (klid,vypnutí) ?

To vážne ľudí zaujíma spotreba u takéhoto typu elektroniky? Pochopím to u práčky, chladničky alebo žiaroviek... Ale aby niekto riešil spotrebu u slaboprúdovej elektroniky... To si na tom tak finančne zle, alebo si to proste len bezducho trepol a ostala z toho hlúpa otázka?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 10. 2014 13:42

... první verze Creative T20 žraly v klidu nějakých 20W nebo kolik, jasně, není to v celkovém kontextu odběru domácnosti moc, ALE ...
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sands1 25. 10. 2014 14:10

zino333 píše:To si na tom tak finančne zle, alebo si to proste len bezducho trepol a ostala z toho hlúpa otázka?

A to sa nemôže opýtať- aj keď len zo zaujímavosti, je to tu zakázané? Vieš, hovori sa, že hlúpe otázky neexistujú, existujú iba hlúpe odpovede- čo si práve dokázal.
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ThalesX 25. 10. 2014 15:11

No jo - výrobce ušetřil 10 centů za pořádný vypínač a vy tu pak řešíte že něco žere 20W v klidu. 20W v klidu u takového minikřápu jako technik fakt nepobírám, tam bude něco hodně špatně a proto bych si takový výrobek z principu vůbec nekoupil. Stačí si uvědomit že 20W v klidu žere normální poctivý zesilovač cca 2x120W reálných (kvalitní trafo žere naprázdno cca 4-10% svého nominálního výkonu + něco na klidovou spotřebu stroje, což není mnoho). To ty Creativy ale nemají tak co je uvnitř tak špatbně navrženo že to žere tolik? No a když už si to někdo koupí tak by si holt k tomu mělo koupit i ten vypínač - třeba na prodlužce.

Spotřebu lze u řady výrobků vygooglit pod položkou power consumption, někteří výrobci jí ale důkladně zatajují stejně jako spotřebu ve stand-by. Pročpak asi?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Stiletos 25. 10. 2014 19:34

Oni už ty Creativy po vymene napájecího zdroje nezerou ten extrém co měli ty první verze jak se píše výše.
Stiletos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod supfor 26. 10. 2014 10:40

To Zino333: jak píše PC-Hrač "... první verze Creative T20 žraly v klidu nějakých 20W",
-tak právě proto mě to zajímá i u Bose (hledal,ale nenašel jsem). Bezducho treplá a hlúpa odezva tak myslím přišla od Tebe.Pokud třeba těch 20W pro Tebe nic není a elektřinu Ti platí hodný tatínek,tak já si platím sám a i u elektroniky se o spotřebu zajímám(a myslím,že tak i většina).
supfor
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 10. 2014 12:38

Dej si tam vypínač a nemusíš to řešit. Pokud si líný zapínat a vypínat spolu s PC není problém spáchat krabičku, kterou jen připojíš do USB a bude to dělat za tebe.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 26. 10. 2014 14:12

Co máš s tím vypínačem pořád, o to přeci nejde. Mně třeba běží počítač 15 hodin v kuse a ne vždcky něco hraje, jsou dlouhé hodiny, kdy nic nehraje, tak proč by mi v tu dobu, když je ticho, měly nějaké pitomé bedýnky žrát 20W když nic nedělají? :) Navíc je taky super pořád natvrdo vypínat zdroj potažmo celé pc ze sítě, že.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 10. 2014 14:35

Já PC nevypínám vůbec protože to je důležitý pracovní i komunikační prostředek. Hodně lidí ho ale vypíná a už se tu kolikrát řešilo že řada lidí vypíná různé spotřebiče včetně bedýnek k PC vypínačem na prodlužce. Je to pár dní zpátky kdy tu někdo vyloženě chtěl aby se mu bedýnky zapínaly automaticky spolu s PC právě přes USB, kvůli čemuž původně chtěl nesmyslně kupovat nějaký pochybný soundbar který se napájí právě z USB. Pak si to rozmyslela hledal jinou cestu aj zapáínat automaticky normální bedny. Jak vidíš je to tedy problematika která se řeší celkem často.

Proč by se měl PC vypínat ze sítě hlavním vypínačem? To jsem nějak nepochopil proč to sem pleteš?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod supfor 26. 10. 2014 16:41

Myslím,že to vypínání přez prodlužku nikomu neuškodí a na netu je to zmíněno častokrát.Tak je o tom zbytečný spor.Je to určitý námět,kdo chce tak využije.
I když riskuji zase určitý "sprdunk"za blbou otázku,tak se zeptám:bude to hodně znát,když např ty Bose položím naležato? Pořád mi to jaksi rozměrově ve skříni u monitoru nevychází, a proto vlastně byl v začátku můj zájem směrován k ležatému soundbaru pod nebo nad monitor.
supfor
Junior

Odeslat příspěvekod Trymore 26. 10. 2014 16:52

Ty budeš mať repro umiestnené v nejakej skrini?
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 10. 2014 16:59

Jak se to vezme. Má to dvě roviny:

Rovina první:
Vzhledem k tomu že jsou ty reproduktory širokopásmové , je použit jen jeden reproduktor, který má ve všech směrech stejnou vyzařovací charakteristiku (pokud něco v jeho blízkém okolí nezpůsobí opak) tak je těm reprákům z principu jedno jestli leží na boku nebo normálně. Jediné čemu by to mohlo vadit je když by se třeba nějaké žebro chladiče (který uvnitř chladí zesilovač) ocitlo v méně výhodné poloze. Pasivnímu chladiči totiž není jedno v jaké je poloze a co se nachází kolem něj. Vnitřek jsem však neviděl tak se k tomu nemůžu vyjadřovat.

Rovina druhá:
Blízkost pracovní desky stolu ti způsobí nežádoucí odrazy zvuků od ní a tedy dochází k jeho degradaci. kdybys tam dal nějaký soundbar stalo by se to samé takže v tomto nemá žádný soundbar výhodu a tedy ani tyto bedýnky nevýhodu. Je to vlastnost okolního prostředí.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod supfor 27. 10. 2014 16:07

Ano,celý počítač,vč.monitoru, tiskárny ,repra a osvětlení ,mám v hluboké skříni šir.cca 1m, s výsuv.deskou klávesnice (mám to v ložnici a jinde to nejde).Po použití zavřu a je uklízeno.Takto jedu už cca 15 roků a nemám problém.
Tomu vysvětlení k "naležato" jsem rozumněl a díky! Jinak předpokládám,že jakékoliv repra půjdou ovládat i z klávesnice (hlasitost)?
supfor
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 27. 10. 2014 16:50

Půjdou, ale vřele ti doporučuju hlasitost ovládat ne na zvukovce (pomocí klávesnice), ale přímo regulátorem hlasitosti na bednách. Tak to totiž funguje jak má kdežto dkyž reguluješ na zvukovce tak si tím degraduješ zbytečně kvalitu. Zmenší se tím bitová hloubka - její rozlišení a zhorší se odstup rušivých napětí - z bedýnek pak mohou jít různé rušivé šumy a pazvuky, zejména pokud používáš integrovanou zvukovku.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod supfor 27. 10. 2014 19:15

Děkuji za radu.A snad už poslední dotaz:Když ty reproduktory budou ve skříni,bude asi negativně ovlivněna akustika.Uplatní se i takto ta kvalitnější repra,nebo to budou zbytečně vyhozené peníze?
supfor
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka