výběr repro 5.1 + av receiver do 50 000kč

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sands1 1. 10. 2014 05:24

Samozrejme ked treba robiť kompromisy, je logické kúpiť si stlpove repro. Inak platí čo som písal.
sands1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Nick Slaughter 1. 10. 2014 07:34

Pokud tazatel uvažuje o poslechu Wharfedale 10.6 a navíc zatím pouze 5.0 set, rozhodně doporučuji po poslechu 10.6 zkusit hned 10.7, protože hlavně na basech je zde rozdíl opravdu velký.
V poslechovce jsem zkoušel 10.2, 10.6, 10.7 a těch "pár" tisíc v rozdílu 10.6 oproti 10.7 je fakt znát, obzvlášť když zatím neuvažuješ o subu.
WDčka jsou v této cenovce poměrně populární a řekl bych i oblíbený produkt, za ty prachy hrají podlě mě a dle toho co jsem slyšel fakt pěkně.
VMA čka naopak budou jiná liga, ale i finančně a nejsem si jist, jestli to lajk je schopen docenit tak, jako zkušenější posluchač, ale kdybych z WD 10.7 měl na něco přejít, VMA by byla určitě horká karta (přesto že jsem je ještě neslyšel).
Wharfedale 10.7, 10CS, 10.1, Velodyne SPL-800r, Denon AVR-1713, Panasonic TX-P55ST60
Nick Slaughter
Junior

Odeslat příspěvekod anton12345 1. 10. 2014 07:57

No vzhľadom na túto recenziu http://www.audioexcite.com/?page_id=4417 by som sa tak trochu obával tých Wharfedalov.
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 1. 10. 2014 08:01

:-D :-D :-D
To už tu bylo. A bát se všech Wharfedalů pro jednu výrobní chybu jednoho kusu? Nechť každý posoudí... :-))
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod anton12345 1. 10. 2014 08:06

To nech si každý zváži sám, nie je to jediná recenzia na internete, kde sa preberá zhoršujúca sa kvalita prevedenia u Wharfedalov. Ja by som sa až tak nesmial...
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Nick Slaughter 1. 10. 2014 08:12

Samozřejmě vady byly, jsou a budou a to u všech produktů. Pochopitelně je to neomlouvá a stávat by se to nemělo, ale dokázal bych si představit, že i když někdo bude mít prohozené kabely na vyhýbce, tak ve výsledku nic nepozná a bude se chlubit jak pěkně mu to hraje :tleskani .
Wharfedale 10.7, 10CS, 10.1, Velodyne SPL-800r, Denon AVR-1713, Panasonic TX-P55ST60
Nick Slaughter
Junior

Odeslat příspěvekod anton12345 1. 10. 2014 08:24

Je to tak, dnes si už treba dávať pozor asi u všetkých značiek (bohužiaľ).
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petulda 1. 10. 2014 08:30

To by tedy znamenalo lehce paranoidní přístup "tak trochu se obávat" koupě jakýchkoliv reprosoustav?
Aneb nekupujte Fordy (Škodovky, Audiny, Kie....), zabíjejí se v nich lidé....
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nick Slaughter 1. 10. 2014 09:45

Je to tak, chce to prostě brát s nadhledem a doufat že tvůj kousek to nepotká, ale tohle je na jiný vlákno, držme se tématu, soudruzi :-)
Nick Slaughter
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 1. 10. 2014 14:34

Nick Slaughter píše:VMA čka naopak budou jiná liga, ale i finančně a nejsem si jist, jestli to lajk je schopen docenit tak, jako zkušenější posluchač, ale kdybych z WD 10.7 měl na něco přejít, VMA by byla určitě horká karta (přesto že jsem je ještě neslyšel).

Tam je hlavně podstatné pokud nebude kupovat sub hned (pokud vůbec) tak mu ty VMAčka zahrají basy jak mají být a ne jen nějaký hrb nebo rozblemcané cosi (což je velmi častý jev). O zbyku toho co hrají nemluvě. Výhoda také je že ty bedny nebude muset hned tak měnit, pokud vůbec. Stačí pak zainvestovat do pořádného zesilovače, protože jen tak nějaký receiver (pokud vůbec jaký) z nich maximum co dovedou jen tak nevymačkne. Krom toho také člověk získá nějaké rozumné poslechové návyky a v případě potřeby pak velmi rychle vytřídí různý hnůj. Má záruku že se jedná o skutečně odladěné dospělé bedny a ne zbastlené cosi. Rozdíl cenovek je podstatně menší než rozdíl kvalit. A to je co povědět protože za rozumně vyšší kvalitu se v HiFi obvykle hodně připlácí. Vnucovat to nikomu nebudu, každý svého štěstí trůjcem, ale já kdybych něco takového sháněl v komerčním segmentu tak mám jasno.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Polosaty 1. 10. 2014 17:05

Nick Slaughter píše:Pokud tazatel uvažuje o poslechu Wharfedale 10.6 a navíc zatím pouze 5.0 set, rozhodně doporučuji po poslechu 10.6 zkusit hned 10.7, protože hlavně na basech je zde rozdíl opravdu velký.
V poslechovce jsem zkoušel 10.2, 10.6, 10.7 a těch "pár" tisíc v rozdílu 10.6 oproti 10.7 je fakt znát, obzvlášť když zatím neuvažuješ o subu.
WDčka jsou v této cenovce poměrně populární a řekl bych i oblíbený produkt, za ty prachy hrají podlě mě a dle toho co jsem slyšel fakt pěkně.
VMA čka naopak budou jiná liga, ale i finančně a nejsem si jist, jestli to lajk je schopen docenit tak, jako zkušenější posluchač, ale kdybych z WD 10.7 měl na něco přejít, VMA by byla určitě horká karta (přesto že jsem je ještě neslyšel).

co je WMA? ;-)
Polosaty
Junior

Odeslat příspěvekod Martin2133 1. 10. 2014 17:22

JBL ES80 + Proson R10 → Harman/Kardon 3490 → Fostex HP-A4 → PC
Hifiman HE-400i, V-Moda ZN
Martin2133
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 2. 10. 2014 11:23

Odkaz jsem dával už na předchozí stránce. Nečetl si?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod misakq 8. 10. 2014 11:39

Za mě bych přihodil do výběru ještě Tannoy. Mám doma Mercury V4i a u mě, v pokoji o ploše 25m hrají naprosto dostatečně.
http://www.hifisound.cz/reprosoustavy/t ... ry-v4i-set
Recenze:
http://www.studiospalicek.cz/tannoy-mercury-v4i-0
Ještě zbyde dost peněz na kvalitní AVR a kabeláž.
Subwoofer podle mě v takové ploše rozhodně nepotřebují, a pokud ano, tak se takovej se Ti do rozpočtu už rozhodně nevleze :-)
Repro: Focal Electra 926
Zes: BVAudio PA300SSE + P1SE
DAC: Gustard A20H
misakq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod george85 8. 10. 2014 19:11

Polosaty: dám ti sem odkaz na vlákno kde jsem řešil podobnou situaci jako ty, mrkni na str. 12 - 6tý příspěvek, je to taková minirecenze kde jsem hodnotil zrovna WDčka vs. VMA...

viewtopic.php?f=1711&t=1180733&st=0&sk=t&sd=a&start=165

jen jsem to tu na rychlo prolítl, tak nevím přesně co ti kdo radil, za sebe můžu říct že je tu spousta kluků kteří ví o čem mluví, také jsem si nechal radit, absolvoval nějakou teorii a dodnes jsem za ten úvod do světa hifi místnímu fóru vděčný. Pokud můžu říct za sebe s odstupem času, určitě bych VMA neměnil, WD byly tenkrát žhavý kandidát, ale po poslechu a po porovnání s VMA z toho rychle sešlo, vím že je to dost o penězích, ale v tomhle případě se vyplatí to třeba poskládat po kouskách, koupit třeba sloupy, nějaký slušný AVR a časem zbytek, taky jsem to tak řešil a stále ještě řeším (teď se bude realizovat SUB)... nicméně abych tě úplně neodrazoval od WD, určitě si to jdi někam poslechnout a zaměř se na ty varianty kde je menší střeďák tzn. 10.5 nebo 10.7, ten u ostatních sloupů WD není a dost tam chybí... Každopádně zvaž poslech u Martina (checka) těch VMA II ať si uděláš nějakou představu a uvidíš sám.
Navíc delší dobu už se VMA II dodávají s jiným basákem než byl původní Dexon - s touhle variantou jsem tenkrát porovnával ony WD, teď se do toho dává Peerles kterej je úplně jiná liga (upgradoval jsem na něj tak mám vyzkoušené obě varianty)... Ze začátku bys na SUB určitě ani nepomyslel, nová varianta toho zvládne opravdu hodně :-)

Držím palce :-)
george85
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka