Kdybych vybíral já tak bych se vykašlal na všechny ty blbosti z krámu, protože (a teď mě proto zatratíte) jsou to leštěné prdy. Trochu bych přitlačil na rozpočet i kdybych dva měsíce neměl žrát a koupil tohle (novější lepší verzi známých VMA2):
http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_2.phpCena hotové verze sice zase stoupla, ale za ty prachy těško překonat. Opravdu slušně a neojebaně odladěných beden je v téhle kategorii málo. Vlastně mě teď žádná nenapadá
sands1 píše:aby bolo jasné nikto tu nehovoril o suboch z plastových DK setov s 6.5'' či 8'' čo ani nie sú poriadne suby.
Však já také ne. Bavil jsem se o tom co se tu běžně prodává v dostupné cenové kategorii, což je dejme tomu do 16 000Kč. Většina osazenstva si však koupí sub do poloviční částky. Plasťáčky z DK setů jsem ze své úvahy zcela vynechal.
sands1 píše:Žiadna dogma, to je realita priatelu

Tak jo, vezmi si svůj sub zajdi ke mě, já ti pustím svůj aparát bez subu a pak si o tom popovídáme. Třeba ty dva 15" co mám v hlavních poslechovkách překonáš

Kdyby si se však cítil hendykepovaný tak klidně řekni, mám tu i menší bedny s 12" a další s velmi starými 11". neboj, to dáš

Čistě preventivně dodávám že tu nevytahuju žádný highend. Ve skutečnosti jsem takový věčný sociál a za tyhle věci jsem utratil mnohem méně peněz než se tu řeší, ale zas to dalo víc práce. Něco za něco.
sands1 píše:pre najlepšie výsledky , repraky ktoré pracujú nad cca 100Hz a tie ktoré pracujú pod cca 100Hz takmer nikdy neponuknu najlepší zvuk na rovnakom mieste. Sub je možné v miestnosti dať na najvýhodnejšie miesto.
To je ale obezlička pro ty, kteří nevěnují pozornost správnému rozestavění beden v místnosti a její akustice. Největší problém pro začátečníka je to sladit jak píše zcela správně Peťulda. Setkal jsem se s tím už mnohokrát a troufám si tvrdit že většina lidí nemá subwoofer optimálně integrovaný do zvuky aparatury jako celku. Téměř vždy z toho vyčnívá aby mohl na nějakém místě zabrat a projevit se víceméně samostatně bez návaznosti. Tím mi silně připomíná právě všelijaké ty levné sety, jen to všechno stálo alespoň 10x tolik. To mi nepřijde jako adekvátní výsledek.
sands1 píše:Pre seriózne DK je subwoofer nevyhnutny
Za prvé si to nemyslím (proč jsem už psal a nejen já), za druhé tu neřešíme primárně DK protože to vapadá úplně jinak a v úplně jiné cenové relaci. Pokud se budeme bavit o multikanále tak teď řešíme aby to hrálo rozumně i hudbu, tedy ve stereorežimu. Pro tu je velmi důležité celkové vzájemné sladění a to dokonce natolik, že je důležitější než posouvání hranic hloubek kam až do jde pomocí subu (když tedy jinak nedáš).
Podtrženo a sečteno opět musím zopakovat že se přikláním k postupu co nejkvalitnější sloupy které si lze dovolit, následně levnější efektové repro a teprve pak řešit sub.