Bošu píše:Dále swenak: Co děláš za práci na NTB, že ti nestačil stroj za 60 klacků a musel si ho sáhodlouze ladit a jánevim co ještě? To bys musel bejt nějakej grafik, nebo střihač, kterej potřebuje fakt silnou mašinu, jinak nevim, poučte mě Navíc co znám lidi, co se tímto zabývají, tak maj většinou stolní mašiny, co to utáhnou a k nim pořádnej monitor (což je to nejhlavnější) Takže kydy, že já mám na počítače statisíce, ale nechci investovat pár tisícovek víc do lepších (menších) repro, neberu. Anebo to prostě můj mozeček nedokáže pochopit, mám peníze, chci kvalitu, ale zhatí mi to pár centimetrů u repro? Divný.... A neberte to ode mě nějako zle ju?
Je to jednoduché. Nešlo o výkon (jak jsem psal, mám teď 8 let starý notebook a stačí - tedy, nestačí, mám dokousaný jazyk, ale přežiju, nemám co jiné teď koupit), ale o display. Byl to Retina display (Macbook) a Windows 7 a ani 8 a 8.1 s tím dobře neumí, resp. pak je problém s aplikacemi. Buď je to mázlé, nebo malé, nebo obojí, problém s prvky, kdy grafika se zvětší, ale jen někde a tak dále. Po připojení na externí monitor a přihlášení se přes RDP k zákazníkovi pak máš na každém monitoru jiné chování. Toto je ale problém Windows + aplikací a samozřejmě hyper-mega moderních notebooků, kdy tam výrobce tlačí "čím víc pixelů, tím víc adddidddassss". A pokud někoho napadne, proč Macbook a Windows, tak rovnou píšu, protože sper HW a preferovaný OS Na jiných noteboocích s "Retinou" by to ale bylo stejné. O tom, že notebook za 65tis má flekatý display LG, lupe spodní víko a ještě pár prkotin, ani nemluvě.
Co se týče peněz, přijde mi ochota dát 20 za malé repráčky adekvátní. Důvod? Viz fotka. Toto jsou ty Tanga. Problém dále je, že TV ani nemám takto běžně, ale mám ji natočenou a repráky taky, pak ale díky nim nevidím pravo část TV a vlevo je reprák zase za TV. Řešení by bylo dát TV na zeď, ale to je již moc vysoko. Nebo posunou komodu, ale to pak koukám na TV ještě z většího úhlu a pak moc vyčnívá přes komodu a v noci do ní ťuknout je jednoduché. Taky bych se dostal ke dveřím do komory. Repro bych mohl dát třeba tak, že budou na kraji pokoje (opět bych musel hnout celou "obyvací" stěnou, ale ani pak vlastně nikdy nebudou vycentrovány. Můžu prohodi komodu s další částí stěny, pak sice bude TV o repro vystředěno na postel, ale zase bude problém, když budu sedět v křesle. Ale větší problém by byl, že já nemůžu mít TV naproti posteli, protože v posteli často na noťasu dělám a zároveň "koukám" na TV, kterou vych přes display neviděl. Tak, jak to teď mám, je to ideální, protože mám TV vlastně jakoby další monitor vedle display notebooku, když jsem v posteli. A pokud někoho napadne mi říct, ať se přestěhuju, tak na to prostě nemám a není důvod:-)
PS: Behringery takto nepoužívám, to bylo jen na test, jestli bych si neudělal soundbar, ale je to už vysoko. A taky jsem potřeboval prostor na test Tang:-)