Repro k PC cca 2 - 5tis kč, max 22cm na výšku

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 13:57

Bošu píše:Dále swenak: Co děláš za práci na NTB, že ti nestačil stroj za 60 klacků a musel si ho sáhodlouze ladit a jánevim co ještě? To bys musel bejt nějakej grafik, nebo střihač, kterej potřebuje fakt silnou mašinu, jinak nevim, poučte mě :-) Navíc co znám lidi, co se tímto zabývají, tak maj většinou stolní mašiny, co to utáhnou a k nim pořádnej monitor (což je to nejhlavnější) Takže kydy, že já mám na počítače statisíce, ale nechci investovat pár tisícovek víc do lepších (menších) repro, neberu. Anebo to prostě můj mozeček nedokáže pochopit, mám peníze, chci kvalitu, ale zhatí mi to pár centimetrů u repro? Divný.... A neberte to ode mě nějako zle ju?

Je to jednoduché. Nešlo o výkon (jak jsem psal, mám teď 8 let starý notebook a stačí - tedy, nestačí, mám dokousaný jazyk, ale přežiju, nemám co jiné teď koupit), ale o display. Byl to Retina display (Macbook) a Windows 7 a ani 8 a 8.1 s tím dobře neumí, resp. pak je problém s aplikacemi. Buď je to mázlé, nebo malé, nebo obojí, problém s prvky, kdy grafika se zvětší, ale jen někde a tak dále. Po připojení na externí monitor a přihlášení se přes RDP k zákazníkovi pak máš na každém monitoru jiné chování. Toto je ale problém Windows + aplikací a samozřejmě hyper-mega moderních notebooků, kdy tam výrobce tlačí "čím víc pixelů, tím víc adddidddassss". A pokud někoho napadne, proč Macbook a Windows, tak rovnou píšu, protože sper HW a preferovaný OS :-) Na jiných noteboocích s "Retinou" by to ale bylo stejné. O tom, že notebook za 65tis má flekatý display LG, lupe spodní víko a ještě pár prkotin, ani nemluvě.

Co se týče peněz, přijde mi ochota dát 20 za malé repráčky adekvátní. Důvod? Viz fotka. Toto jsou ty Tanga. Problém dále je, že TV ani nemám takto běžně, ale mám ji natočenou a repráky taky, pak ale díky nim nevidím pravo část TV a vlevo je reprák zase za TV. Řešení by bylo dát TV na zeď, ale to je již moc vysoko. Nebo posunou komodu, ale to pak koukám na TV ještě z většího úhlu a pak moc vyčnívá přes komodu a v noci do ní ťuknout je jednoduché. Taky bych se dostal ke dveřím do komory. Repro bych mohl dát třeba tak, že budou na kraji pokoje (opět bych musel hnout celou "obyvací" stěnou, ale ani pak vlastně nikdy nebudou vycentrovány. Můžu prohodi komodu s další částí stěny, pak sice bude TV o repro vystředěno na postel, ale zase bude problém, když budu sedět v křesle. Ale větší problém by byl, že já nemůžu mít TV naproti posteli, protože v posteli často na noťasu dělám a zároveň "koukám" na TV, kterou vych přes display neviděl. Tak, jak to teď mám, je to ideální, protože mám TV vlastně jakoby další monitor vedle display notebooku, když jsem v posteli. A pokud někoho napadne mi říct, ať se přestěhuju, tak na to prostě nemám a není důvod:-)

PS: Behringery takto nepoužívám, to bylo jen na test, jestli bych si neudělal soundbar, ale je to už vysoko. A taky jsem potřeboval prostor na test Tang:-)
Přílohy
IMG_0419.JPG
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 14:03

Tohle je další věc, spousta lidí ani nemá prostor, aby si slušné kino udělali. Tohle viz obrázek je katastrofa, stísněné, naplácané u sebe, brrrr. Bez urážky. Může tu koupit stereo bedny za 30 litrů, ale 5.1 sestava za polovinu v dobrém prostoru udělá zážitek větší.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 14:11

Jenže tu 5.1 taky musíš někam dát :-) Vím, že prostor je malý, ale obecně mi to nevadí a nebudu se kůvli kinu stěhovat. Je tam hezky, většinou klídek, kolem lesopark, parkovat se dá taky. Takže prostě ohnu TV/audio, než měnit bydlení :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 14:18

Však v pohodě, já jen říkám, že roli hrají různé faktory. Já už si natolik zvykl na obklopení zvukem u filmu (+ různé efekty ze stran apod., takové které se stereem nezažiješ LOGICKY nikdy - obyčejný désť, pusť si třeba Prisoners kdy na začátku je scéna kde prší, máš pocit, že opravdu prší, na stereu tohle nezažiješ zkoušel jsem to), že už bych nechtěl jinak. Stejně tak bych v životě nechtěl kino bez subwooferu třeba. Když vidím sestavy co jsi třeba postnul ty, tak si říkám jaká to musí být hrůza se na to takhle dívat. I kdyby jsi tam měl repro za 50tis, to zadunění při pádu vrtulníku, ten pocit, kdy letí zepředu zleva dozadu doprava a další lahůdky, to by mi chybělo :) Kamarád dřív měl to co ty, napláclé u sebe, seděl u toho ještě na židli :D repráky sice stály nějakých 25tis (sloupy), ale bylo to uplně o ničem. Pak si pořešil prostor, koupil sedačku, koupil za tu cenu 5.1 pěkně všechno roztáhnul a zážitek z filmu na jiném levelu. Už jen to pohodlí, my se s mladou díváme z postele a kino máme rozestavěné na zdech okolo :) Ten prostor a obklopení dělá zvláště u některých filmů divy, víc tě to zkrátka vtáhne do děje.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 14:26

Taky koukam hlavně z postele a vypadá to pak vlastně ještě hůř. Žel, je to jak to je. I když jsem bydlel ve velkém baráku a měl velký obývák, tak stejně jsem (tehdy ještě 5.0 s AVR) měl v ložnici :-) Co bych seděl, když můžu pohodlně ležet, že jo :-) Vše, co píšeš, je pravda. Ale žel, má nepotřeba (možná až odpor) k velkým prostorům nejde sloučit s pořádným kinem :-) No a proto hledám do malého prostoru řešení :-)

-- 25. 11. 2014 13:33 --

ThalesX píše:Swenak - pokud jsou peníze a nejsi připo.. ze záruk jako běžní spotřebáci tak jde udělat skoro všechno jako zakázkovou úpravu. Právě tím že se hrabeš v autech a některé věci si necháš dělat nebo si je přímo sám děláš bys pro to měl mít pochopení. Já jsem takovým věcem velmi nakloněný protože je to často jediná cesta (a kolikrát nejlepší pokud vůbec ne jediná) jak dosáhnout přesně toho co člověk chce. Chce to ale oslovit spíše nějakého schopného bastlíře, ne firmu. Pro firmy tyhle věci nejsou zajímavé pokud neplatíš fakt šíleně neadekvátní částky. Myslím kdybys to zadal jako komplet. Nebo alespoň nevím teď o žádné kde by to bylo jinak. Bylo by ale průchozí (i finančně) řešit to subdodavatelským způsobem.

Co se týče kvality beden jako takových - pro mě je plnohodnotý systém až třípásmo. Jenže kolik se dělá slušných malých třípásmovek? Alespoň slušných - ne nějakých pochybností? Jo, dělají se třípásmové některé studiové monitory, ale stojí stejně, v obdobné kvalitě spíš dvojnásobek. Na druhou stranu obsahují i nějakou tu elektroniku.

Uvidíme, ono je to i o tom, jak jsem psal v tom druhém támatu, že ja chci kvalitu, ale možná to až tak nepotřebuju. Často něco dlouho řeším, koupím kvalitu a pak to vlastně nepotřebuju :-) Pak jen prodávám věci téměř nové a ještě se rozčiluju s kupujícími a říkám si, že to příště hodím do koše :-) Jako udělat bych si to mohl i sám, vím, že často je to jediné řešení, dokonce jsem sloboprodudař a už i v dětství jsem se šroubovákem hrabal v zásuvce, ale tady žel mám pocit, že bych si to sám pořádně neudělal. Ono dělat si sání k turbu, nebo řešit regulaci turba je něco jiné, než pak doma v noci poslouchat špatné audio :-)

-- 25. 11. 2014 13:47 --

Jinak tedy, nebýt toho, že jsem se "nudil" a koupil si velkou TV, nemusel jsem nic řešit, s původní 42" jsem jednak měl jen jeden zdroj A/V, protože nebyla smart a neuměla kravinky a jednak velikostně se to tam vešlo v pohodě :-) Prostě, opět se potvrdilo, když něco funguje, nehrabat se v tom :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 18:47

Tady jen tak pro zábavu fotka a obhájení, že si nevymýšlím. Provozuju to tak teď, než najdu řešení a porovnávám MS40 a P404. Už MS jsou široké a dělá to problém. Ty P404 jsou tak akorát. O tom, že mám různě daleko levý a pravý reprák ani nemluvě. Vlevo dolu vidět můj IT koutek, kde mám zavřené Synology s 8T kapacitou, Dune HD, router s WiFi ac specifikací, abych mohl rychle ládovat data na Synology. Jinak, ono z fotek se to nezdá, ale ta komoda je široká přes 175cm. Do toho IT koutky by se mi jen tak tak vešel běžný receiver, šířka je kolem 45cm.
Přílohy
IMG_0439.JPG
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 19:43

Tak, T20 jsou pryč, místo toho jsem vzal u zelenýho *****a na zkoušku tohle :D

http://www.alza.cz/genius-gx-gaming-sw- ... 297737.htm

Tak to je mazec, modrá dioda svítí jak o život, chvíli mám pocit, že víc hraje levý, pravý a pak celé jakoby se zeslabí. Bum cink v plné parádě, no zvuk hrozný, respektive chápu že to na "efekt" dokáže někoho mladšího pobláznit "jen za litr", zvyknout se dá na všechno, co mě ale překvapuje jak to basuje nebo duní chcete li, za tu cenu a na to, že ten woofer váží míň než krabice od mlíka (beze srandy), tak to teda buší, nechápu :D No sranda.

Proč jsem to koupil? Vyloženě ze zvědavosti. Až to dám do pryč, tak se vrátím ke sluchátkům, naberu síly a příští rok vyzkouším zase nějaké zajímavější repro.

Abych jen nehanil, dívám se teď na nějaké herní gameplaye a díky té basové složce je to solidní, na hudbu to samozřejmě není, ale na hry to za tisícovku celkem imponuje :) Možná pak zkusím nějaký dražší 2.1 set.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 25. 11. 2014 19:58

A nekoupíš ještě ty MM1 od BW v BF akci? ;) Od rána mají pořád už pouze 18ks, tak aby to nikdo nevyfouknul :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 25. 11. 2014 20:13

Uvažoval jsem nad tím, ale do konce roku na to kašlu, původně jsem nechtěl brát nic, ty Geniusy jsou vážně jen pro srandu, protože jsem věděl, že pojedu odpo kolem Alzy, tak jsem to ráno objednal, jinak bych to nebral ani. Má to tu výhodu, že ať pak koupím cokoliv jiného, bude to jen lepší :)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 11. 2014 01:47

Zrada je že s tímhle asymetrickým umístěním beden bnebude zvuk nikdy dobrý i kdyby ty bedny byly sebelepší.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swenak 26. 11. 2014 02:13

Já vím, proto jsem to psal, ale toto uspořádání je pro "křoví" režim, ač uznávám, že nejčastější. Když koukám něco nové, kde se dá očekávat i hezké audio a celkově zážitek, nebo i něco starší, kde mně to baví, tak to celé přesunu do běžné polohy a usedám do křesla. I proto chci mít alespoň minimální mezery mezi TV a repro, abych to o sebe při manipulaci nedřel. Ono už to, že TV není na otočném stojanu je naprd, předešlá LG byla v tomhle lepší.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 26. 11. 2014 02:18

A to je to, co mě na repro odjakživa neskutečně... Když si chce člověk koupit kvalitní vysavač (nebo multimediální přehrávač atd.), tak si jej koupí a on slouží svému "pánovi" tak, jak má. Zatímco když si koupím bedny a chci po nich, aby dobře hrály, dopadne to tak, že si ve finále hrajou akorát tak na toho pána a já kolem nich skáču, přestavuju nábytek, pomalu i bourám zdi... a nic! :-D

Takže jsem na to už dávno rezignoval, bedny mám prostě hozené v pokoji tak, jak to vychází v souladu s nábytkem či místem (čili i tak nějak, jako na fotce výše) a na seriózní poslech jedu přes sluchátka... Obdivuju každého, kdo najde prostory, čas, prostředky a tolerantní rodinu na to, aby si mohl u sebe doma zařídit pořádný repro poslech - mně to připadá dost jako sci-fi, popravdě. Repro u počítače jsem zkoušel několikrát a popravdě mi sluchátka přišla lepší - bedny mě oslovují spíš až ve vzdálenosti od 1.5-2 metrů dál, kdy už se dá říct, že zvuk vyplňuje celou místnost.

Omlouvám se za jemný offtopic - musel jsem se před spaním vyventilovat, tak to kdyžtak vymažte. :-D
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 26. 11. 2014 02:34

Tady toho OT je více, než ostatního :-) Já mám bežnou pozorovací vzdálenost na režim z poslední fotky cca 3,2 - 3,5m. Když to přestavím a koukám napřímo, je to snad kolem 2,8m. No a když teď TV má 3D, ač zatím jsem to zkoušel jen po zakoupení, tak sedím blíž, aby to byl lepší zážitek. Jinak souhlasím, není to jednoduché, i když prostor je. Ono u mně třeba prostor vlastně je, ale musím myslet právě i na celkové využití. Teoreticky by bylo asi nejlepší mít sloupy v rozích místnosti, u okna je to OK, jen bych posunul od okna celou stěnu, ale horší je roh, kde jsou kolem 2 dveře ve vzdálenosti ani ne 1m. Takže chodit kolem sloupu by nebylo moc vhodné. Nebo mít jinak stavěnou stěnu, kdy by byl spodek a vrch a uprostřed by byla prázdná zeď a na ni dlouho kolejnice. Pravé rekno v rohu místnosti, elvé na konci stěny. V režimu křoví by bylo audio vyoseno, TV taky, v režimu koukání bych jen přesunulo TV doprostřed. Ale jak píšeš, je to otročina pro pána AV :-)

Jinak teď pročítám téma projektu VMAIII, ať mám alespoň představu, jak to probíhalo a o co vlastně jde :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 26. 11. 2014 02:53

Já zase nesnáším sluchátka a dát bedny kam potřebuju mi přijde zcela normální - žádné sci-fi. Nesmíš se ptát, musíš to udělat. Je to potřeba tak se o tom nediskutuje.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod swenak 26. 11. 2014 03:02

Taky jsem proti sluchátkům, je to strašně omezující, nepohodlné a odvádí pozornost.
swenak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka