Mazec. Zatím největší křápy, teda krom těch Microlabů, ale tam je to jasné ty stály 900kč.
Ty Alesis hrají bídně, defakto jen prskají výšky, středy snad trochu a basy tak nějak nejsou. Ale co je nejhorší, jak vrčí jen to člověk zapne. Se stoupající hlasitostí (kolečkem na nich, softwarově ne) to vrčí víc a víc. Přiznám se že za těch několik dní co mám ty M-audia teď na stole jsem na nějaké vrčení zapomněl a kdybych teď nedal ucho až k nim, tak bych o tom nevěděl. Ale tohle, to je síla ty Alesis (zkoušeno i v jiných místnostech, i na zásuvce kde jsou ty Bose u nichž není ani náznak nějakého ruchu) a to mají třetinový výkon.
Došel jsem k závěru, že si přeci jen nechám ty M-audia, zvukově mi vyhovují nevíc a nějak jsem si na ně zvykl,. Na mírné bzučení když k tomu člověk dá hlavu jsem už zapomněl a za cenu 3tis to pro mě bohatě stačí. U PC preferuju hlavně herní výkon, kvalitní monitor atd. Na zvuk nezapomínám, určitě se nespokojím s nějakýma chrchlákama za pár stovek, ale není to pro mě priorita a tyhle M-audia moje nároky u PC zvukově splní určitě. Samozřejmě vždycky jde koupit něco lepšího, mohl bych jít a koupit si 10x dražší třeba hned zítra, ale nechci.
Trymore: mohl, ale fotku neposílám do soutěže.
Přikládám celkem nekvalitní video o jakém vrčení mluvím, ale věřte, že naživo to jde slyšet docela fest ty Alesia.
https://www.youtube.com/watch?v=fpEws4f ... e=youtu.beČili moje doporučení:
M-audio AV40 jasný vítěz 3300kč
Kurzweil 40 2300kč jedno repro hrálo víc, jinak zvukově za ty prachy dobrý
Alesis Elevate 3 2200kč hrozný zvuk a hrozně vrčí
Microlab B70 (1000kč) šrot, co vydržel hrát asi hodinu než začal blbout a podělal se komplet
Tady je vidět, jaké jsou obrovské rozdíly mezi několika repro za podobnou cenu. Mimochodem ty Bose companion 2, byť jsou malinké, tak ty Alesis se na ně zvukově nechytají.
Edit: asi mi to stejně nedá a ještě zkusím tyhle
http://www.audioworks.cz/studiov-monito ... results=39, teď jsem si všiml, že mají jen 20cm na výšku, psal jsem email na prodejnu kde to budu brát, jestli si je můžu nejdřív zkusit na místě a jestli budou vrčet, tak si je nevzít, ať to pořád netahám tam a zpět.