Repro k PC cca 2 - 5tis kč, max 22cm na výšku

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 10. 2014 17:12

Alesis doma, až se aklimatizují, vyzkouším. Jako jediné z těch několika repro co jsem tu teď měl mají zespod gumové protiskluzové nožičky a jsou příjemně menší viz foto narychlo, pak doplním ...
Přílohy
IMG_0864.JPG
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 10. 2014 17:27

Už mají pokojovou teplotu? Jsou dost prťavé, to jsem zvědavý co se z nich bude linout za sound :potichu .
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Trymore 23. 10. 2014 18:06

Sorry, ja si to neodustím :D mohol si si upratať na stole, ale veríme, že tie utierky používaš na zotieranie prachu z klávesnice :potichu
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 10. 2014 18:13

ty slouží k utírání tělních výměšků vyprodukovaných poslechem kryptonitových výrobků :mrgreen: :mrgreen:
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 23. 10. 2014 18:18

Mazec. Zatím největší křápy, teda krom těch Microlabů, ale tam je to jasné ty stály 900kč.
Ty Alesis hrají bídně, defakto jen prskají výšky, středy snad trochu a basy tak nějak nejsou. Ale co je nejhorší, jak vrčí jen to člověk zapne. Se stoupající hlasitostí (kolečkem na nich, softwarově ne) to vrčí víc a víc. Přiznám se že za těch několik dní co mám ty M-audia teď na stole jsem na nějaké vrčení zapomněl a kdybych teď nedal ucho až k nim, tak bych o tom nevěděl. Ale tohle, to je síla ty Alesis (zkoušeno i v jiných místnostech, i na zásuvce kde jsou ty Bose u nichž není ani náznak nějakého ruchu) a to mají třetinový výkon.

Došel jsem k závěru, že si přeci jen nechám ty M-audia, zvukově mi vyhovují nevíc a nějak jsem si na ně zvykl,. Na mírné bzučení když k tomu člověk dá hlavu jsem už zapomněl a za cenu 3tis to pro mě bohatě stačí. U PC preferuju hlavně herní výkon, kvalitní monitor atd. Na zvuk nezapomínám, určitě se nespokojím s nějakýma chrchlákama za pár stovek, ale není to pro mě priorita a tyhle M-audia moje nároky u PC zvukově splní určitě. Samozřejmě vždycky jde koupit něco lepšího, mohl bych jít a koupit si 10x dražší třeba hned zítra, ale nechci.

Trymore: mohl, ale fotku neposílám do soutěže.

Přikládám celkem nekvalitní video o jakém vrčení mluvím, ale věřte, že naživo to jde slyšet docela fest ty Alesia.

https://www.youtube.com/watch?v=fpEws4f ... e=youtu.be

Čili moje doporučení:

M-audio AV40 jasný vítěz 3300kč
Kurzweil 40 2300kč jedno repro hrálo víc, jinak zvukově za ty prachy dobrý
Alesis Elevate 3 2200kč hrozný zvuk a hrozně vrčí
Microlab B70 (1000kč) šrot, co vydržel hrát asi hodinu než začal blbout a podělal se komplet

:)
Tady je vidět, jaké jsou obrovské rozdíly mezi několika repro za podobnou cenu. Mimochodem ty Bose companion 2, byť jsou malinké, tak ty Alesis se na ně zvukově nechytají.

Edit: asi mi to stejně nedá a ještě zkusím tyhle http://www.audioworks.cz/studiov-monito ... results=39, teď jsem si všiml, že mají jen 20cm na výšku, psal jsem email na prodejnu kde to budu brát, jestli si je můžu nejdřív zkusit na místě a jestli budou vrčet, tak si je nevzít, ať to pořád netahám tam a zpět.
Naposledy upravil PC-Hráč dne 23. 10. 2014 18:44, celkově upraveno 5
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 10. 2014 18:23

Kolik ted šajz Alesis stál? :D Od pohledu je to pěkný sh I t a to co postoval Trymore na repro kompletně čínské značky, tak věřím že odvede 100x lepší práci :P. Tak aspoň někam toto vlákno dospělo a budiž vodítkem všem kryptonitovým maniakům a jasný důkaz toho, že bazar je svatý, ámen!
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Trymore 23. 10. 2014 18:34

Fajn čítať takéto zhrnutie. Tie zvuky na videu nemali chybu, ale možno je to len vadný kus, ktovie.
Trymore
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 23. 10. 2014 18:49

Nechtěl bych dostat takovou nadílku za 2 litry.... hnus velebnosti. AVmania má teď aspoň někoho kdo udělal test monitorů v cenovce do 3000,- a popsal postřehy a rozdíly od zpracování (pokud nešlo o vadný kus) až po zvuk. :tleskani Příště míň arogance a všichni tě tu rádi uvítají :P.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 23. 10. 2014 20:43

JohnyBuchar píše:... Příště míň arogance a všichni tě tu rádi uvítají :P.
:tleskani
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 24. 10. 2014 08:51

Příště psát k věci a dávat smyluplné rady, pak to tu nebude zas*ané otčkama na x stránek a člověk, který to bude číst a bude hledat rady to třeba nevzdá po dvou stranách, zamyslete se. Pokud vás ale baví plácat nesmysly o aroganci a plácat se tu po zádech, tak bohužel...

Mimochodem kdosi tu psal, že ty AV40 mají slabší basy, to není pravda, aspoň v porovnání se všema ostatníma co jsem zmiňoval, basují nejvíc a nejlíp.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 10. 2014 10:56

A nemohlo být třeba myšleno že ty basy jsou méně přesné, zahuhlané, rozblemcané nebo tvoří nepříjemný hrb a obecně méně kvalitní i když objemově je jich třeba dost? Neměl jsem je v ruce, jen se ptám - přeci jen je to poměrně častá nedokonalost se kterou se setkávám.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 24. 10. 2014 11:14

Ono je vždycky těžké někomu popisovat něco, co neslyší. Nehledě na to, že každý to vnímáme jinak, každý jsme zvukově na jiném levelu a máme jiné zkušenosti s různými výrobky. Ty M-audia (podle mě) za 3tis kč hrají slušně a co se těch basů týče, přijde mi, že spolu se středama hrají prim, výšky, narozdíl od Kurzweilů a hlavně těch Alesis (to byla výškaráda jak sviňa) jsou takové jak to říct .. zkrátka nejsou tak výrazné a spíš dokreslují celkový zvuk. To ale neznamená, že by tam nebyly, prostě to tolik necinká. Celkově mi ten zvuk u AV40 přijde takový nejvyváženější s tím, že basují nejvíc a nejpřesněji. Jsou spíš takové slité se středy, jak píšeš netvoří takový hrb, to možná není špatné přirovnání, to docela sedí. Omluvuju se, že to nedokážu přesněji popsat, nejsem audiofil.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kozmo 24. 10. 2014 16:52

A co skusit este http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... loop-adm-4
Tiez 4'' stredobas.
A este ti zostavaju Samsony ci uz 3'',4'',5''palec, to je na tebe.
Podobne prachy. Nejdes do toho? Dotiahol by si ten test do uplnosti. Kludne ti na to poziciam, ja nemam taku vytrvalost ako ty :tleskani
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 24. 10. 2014 18:01

M-audia AV40 jsou pryč, rozhodl jsem se, že nechci nic co bručí, byť jen trochu. Dnes jsem slyšel přímo na prodejně tyto Samsony http://www.audioworks.cz/studiov-monito ... e-bt3.html mimochodem bzučí taky a hrají stejně blbě jako ty Alesis, zklamání, protože jsem měl sluchátka Samson 850 nebo tak nějak, stály okolo litru a hrály fakt parádně za ty prachy, tak jsem od té značky čekal víc. Hlavně, že to má bluetooth.

Teď jsem s tím obchodem ve válce odedneška, protože mi nechtěli vrátit peníze za ty Alesis a donutili mě podepsat, že je chci reklamovat, už jsem psal i na ČOI. Čili než to s těma šmejdama vyřeším, popřemýšlím co koupit... :)
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Trymore 24. 10. 2014 18:17

Ono tu kryptonitovu technologiu asi fakt este nikto nezaviedol do praxe... Ved ti vyrobcovia pouzivaju viac menej rovnake suciastky, zadarmo nikto hifi neurobi.
Trymore
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka