Začátečnická sestava (cca 2000,-)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 28. 10. 2014 19:16

Co tu teda řešíme, když budeš poslouchat na sluchátkách (nej volba v dané cenovce).Než sluchátkový zesík bych investoval do zvukovky.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bajinka14 28. 10. 2014 19:28

Myslíš ex. zvukovou kartu? Opravdu se v tomto nevyznám
----------------
Barbora Skopalová
Bajinka14
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 28. 10. 2014 19:30

pokud se bavíme o norebooku, tak ano dělají se i externí zvukovky.A co ten zlom respektive pořád jiné závěry?Nemyslím to zle, jen chci znát myšlenkové pochody co tě k tomu vede. Jak jsem zmínil v dané cenovce budou sluchátka vždy nej volba než repro.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bajinka14 28. 10. 2014 20:15

Kdyz jsem premyslela o repro, jake bude jejich vyuziti (v poctu hodin) zjistila jsem ze vetsi cast zaujimaji sluchatka. Tak jsem dosla k napadu se zesikem :).
Bajinka14
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 28. 10. 2014 20:18

Překvapuje mě, že nikdo nezmínil ještě další alternativy kromě Kurzweil a Creative, např. Microlab B77.

Za dva tisíce už lze koupit aspoň trochu slušná sluchátka nebo základní DAC/AMP. Na oboje je to málo.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bajinka14 28. 10. 2014 20:30

Kdyz jsme u tech sluchatek. Berete jako slusna sluchatka i SkullCandy?
Bajinka14
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 28. 10. 2014 21:02

Myslíš SkullCandy Aviator třeba? Co je tohle za debilní otázku, 100 lidí ti napíše 100 různých názorů. Pro někoho jsou super sluchátka za 6 stovek, pro jiného nejsou dobré ani za 6 tisíc. To je silně individuální, navíc každému se líbí jiný zvuk.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bajinka14 28. 10. 2014 21:10

Myslim konkretne SkullCandy Lowrider. Sice jsem neslysela zvuk z nejakych lepsich sluchatek, ale zvuk ze Skullu se mi libi.
Bajinka14
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 28. 10. 2014 21:14

Platí stejná odpověď, co jako čekáš, že ti je na AV foru začnou chválit, jak jsou super? Tady jsou vesměs "pomatenci", kteří by takový křápy nedali na hlavu. Když se mrkneš do diskuzí někam na Czc apod., tak tam většina bude psát jak jsou boží a luxusně hrají. Pořádně se nad tím zamysli a pak se sama zeptej, jak hrají. A že jsi lepší neslyšela? Tak jsi zajdi nějaké někam poslechnout a udělej si názor sama.

Modelová odpověď - nevím jestli je máš na doma, na ven nebo co na nich posloucháš, ale já mám u svého pc Senny HD435 což je PRO MĚ slušný základ a nic lepšího nepotřebuju, ano měl jsem doma třeba AKG za 3500kč a další, hrály líp, ale nepotřebuju to, stačí mi tyhle, mám to je jako občasnou možnost na večer, když nemůžu mít puštěné repro.

Hypotetická otázka - k čemu ti taková odpověď je? k ničemu.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 28. 10. 2014 21:18

Ale toš, nebuď na Bajinku takový, jde použít i jiný slovník, si řekne, že jsi nějaký vidlák :D. S tím poslechem je to samozřejmě pravda, ideálně objednat po internetu a do 14ti dnů vrátit, PC-HRAC ti řekne co a jak je na to profík ;).
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ThalesX 28. 10. 2014 21:26

Já bych se spíš zeptal jinak. Je to že máš na hlavě často sluchátka zvyk, nutnost (někdo tě ruší/ty rušíš někoho, nebyly žádné bedny) nebo ti to tak opravdu vyhovuje? Vím že zvyky se špatně mění a člověk k nim rád přilne, právě proto je dobré se nad tím chvíli pozastavit a soustředěně se nad tím zamyslet. Pěkně s čistou hlavou, nezatížená minulostí. Já (čistě subjektivně) bych opravdu trávit čas se sluchátky na hlavě nechtěl. Dříve jsem je občas používal, ale jen proto když jsem musel (když se třeba přítelkyně učila na zkoušky). V podstatě jsem se ale s nimi díval jen na TV, hudbu bych si na nich neužil. Ta volnost kterou mi dává jak hudba samotná tak to že při tom nemusím mít něco na hlavě je k nezaplacení. Ale jak jsem řekl - je to můj subjektivní pocit, jiné lidé to mohou mít jinak.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ico33 28. 10. 2014 21:27

tak ono ,zenskym je jedno ako to ,,hraje´´ hlavne ,nech je tam nejaka melodia ,pazvuk ,ktory si mozem hmkať... :mrgreen: , odporucam ti vyskusat nejake ,,normalne´´ zakladne sluchadla ,aspon http://pc.zoznam.sk/fostex-th-7b-kral-s ... rie?page=0

-pod tieto sluchadla by som osobne ani nesiel.., v tvojom pripade to musi byt pekny bordel :-!

teda aspon tie fostexy ,nech to aspon ma hlavu a pätu.. :hmm:

samozrejme ,kazdy ma ine preferencie a je inak narocny.., ale osobne si myslim ,ze pod urcitu hranicu by sa nemalo ist... (radsej nebudem pocuvat nic, ako keby som si mal nicit usi paskvilom a hlukom...) no ked uz si chces vychutnat hudbu ,aby bola teda hudba hudbou a nie syntetickym zvukom ,jaj dievca -to su drahsie palky... :-( no coz..., vyskusaj nasporit na nieco ,a sama uvidis... ;-)
Ľudia ktorí lpia na svojich poučkách,sú na 100%neomylní pre samých seba,vyhýbaju sa novým veciam,ostanu VŽDY zakrpatení vo svojom vlastnom svete,nemaju nič iba prázdne slová,ktoré väčšinou končia rýpaním,závisťou,napádaním druhého,nevediac čo vlastne chcú
Ico33
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bajinka14 28. 10. 2014 21:49

S temi sluchatky je to spise zvyk. Prijde mi totiz jaksi lepsi si hudbu vychutnat jen ve svych usich a v klidu nez aby co 10min nekdo chodil, ze mu to vadi. Tak asi takto.
Bajinka14
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 28. 10. 2014 21:58

Každopádně za stejnou cenu budou sluchátka hrát líp, než repro. Za 2 tis už máš slušný sluchátka.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ThalesX 28. 10. 2014 21:59

To je dobrá informace, na to jsme se měli zeptat už dříve. Posloucháš nahlas? Respektive jak moc nahlas? Máš někoho pořád za zadkem kdo by tě prudil?
ThalesX
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka