Zdravím. Nutně potřebuji poradit. Zakoupil jsem nový Subwoofer velodyne SPL 1000 ultra a z zadní části od zdroje vychází nepříjemné pískání a to i v režimu standby. je toto normální ? setkal se s tím už někdo ? Nebo máte bezproblémové přistroje ?
Můj problém dopodrobna :
Asi před měsícem jsem u hifi-guide v Praze zakoupil high end subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra. Po rozbalení a následném zapojení mě ale čekal šok v podobě nefunkční kalibrace a vysokofrekvenčního pískání od zdroje. SUbw. jsem odeslal na reklamaci. Po vyřízení mi údajně vyměnili kalibrační mikrofon ale žádné pískání nezjistili , jen si prý mam zkontrolovat cituji : zda nemáte doma stejnosměrné sítové napěti. V tom případě jsem byl nucený odvést subw. osobně a pískání jim předvést. Samozřejmě nikdo z firmy nic neslyšel a až po 5 min uznali že je tam něco slyšet údajně prý na prahu slyšitelnosti. Můj názor je že majitel a zaměstnanci studia jsou už tak staří, že neslyší vysoké tony a nebo to neslyšeli záměrně. Subw. tedy převzali na reklamaci, s tím že ho znovu odvezou do servisu. Po týdnu přišla odpověd že subw. je opravený a zdá se nám , že je to v pořádku. Potom reklamační dopis : cituji : Hluk u zdroje se neprojevil, i přes to byla provedena výměna zesilovače za nový kus a informace pro zákazníka : Subwoofery velodyne jsou osazovány spínanými zdroji. U těchto zdrojů je zcela normalní, že zdrojové výkonové tranzistory generují zcela minimální objem frekvencí na řádově desítkách khz. Ty jsou však na zcela mizivé úrovni, která nemůže omezovat vlastní reprodukci.
Prosím poradí mi někdo jak postupovat dále ? Subw hraje podle mích představ ale když nehraje hudba nebo je puštěna na slabší úroven je to pískání slyšet a člověk se pak zaměřuje jen na ten nepříjemný ton. Dle mého názoru by tohle subwoofer za 40.000,- dělat neměl. To jsem si mohl koupit logitech z Tesca za pár stovek.
Moc děkuji za jakékoliv rady.