Subwoofer Velodyne SPL 1000 ultra problém s pískáním zdroje

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nick Slaughter 10. 11. 2014 22:12

Máš za sebou také DIY projekt? Vím že to je na jiné téma, ale tady už je to asi hotovo...
Nick Slaughter
Junior

Odeslat příspěvekod athlet008 11. 11. 2014 13:25

Zdravím.
Věc ohledně subwooferu se má tak že prodejce neodpověděl ani na jeden z mích třech emailu že bych to chtěl nějak vyřesit a dále že pokud mi nevrátí peníze obrátím se na ČOI )
Ale vzpoměl jsem si na detail,že objednávka probíhala pomocí jejich stránek a nasledne emailu,takže jsem snad v právu ) na což oni taky nereagují )
Dodavatel highend studio píše jrn toto a dále také přestal komunikovat. :
Pane Novotný,
myslím, že máme letité zkušenosti jak my, tak naši technici. Není možné, aby se jednalo o vadnou sérii, jak se mylně domníváte. Neb náhradní díly a samotné výrobky nechodí ze stejné destinace a už vůbec ne ve stejné době.
Naší dobrou vůlí bylo, že jsme zesilovač vyměnili a to jen proto, abychom vyšli vstříc. Jak sám uvádíte, nikdo jiný nemá se stejným modelem problém a ani my jsme se s tím dosud nesetkali.
Já jsem osobně na tom sluchově více než dobře a věřte, že věk není limitující. Osobně jsem byla u testování přístroje. Pokud mi tvrdíte, že zvuk zdroje je tak hlasitý, že ho slyšíte v poslechovém místě při standardním a tichém poslechu, tak bych navrhla udělat slepý poslechový test.

Dneska jsem napsal email na ČOI. tak to snad nějak dobře dopadne :-(
Díky všem za pro mě důležité info.
athlet008
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 11. 11. 2014 14:09

Myslím že mluvím za všechny když napíšu že budeme rádi pokud nás budeš pravidelně informovat o vývoji situace. Zkoušel si tu linku ochrany spotřebitelů? Slyší to pískání ještě někdo?

>Nick Slaughter
Jo "pár" věcí už jsem postavil. Zrada je že vždycky abych se dokopal k tomu abych si postavil nebo pořídil něco nového tak musím tu starší věc prodat protože jinak se k tomu prostě nedokopu. Proto se často stává že nemám doma nic nebo jen nějakou náhražku, jako třeba teď, ale už se začíná pracovat na další věci tak uvidíme jak rychle to půjde. Subwoofery to ale obvykle nejsou i když jsem jich také pár postavil. Je to pro mě okrajová záležitost, já raději prostě velké pořádné bedny.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod athlet008 11. 11. 2014 14:27

Samozřejmě pískání slyší většina lidí které jsem si pozval domů abych nebyl za " netopyra " .
A nejenom že slyší,známí mi ted naposled také potvrdil že když je v noci klid tak má z toho pískání i nepřijemný bolehlav. přirovnal bych to k tomu když dělali v Alcatrazu takový test na návštěvníky , kde jim pustili nepřijemný vysoky ( neslyšitelný tony v podobě Khz ) a lidé trpěli uzkostí a divnymi pocity.

Jj už jsem psal email. Tak uvidím co mi poradí.

O dalším vývoji budu určitě informovat.
athlet008
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 11. 11. 2014 14:59

Pokud objednávka proběhla přes net z jejich eshopu, tak v té chvíli vznikla kupní smlouva mezi jimi a Tebou. To, že jsi si případně zboží vyzvedl na prodejně, nehraje roli a máš právo ho do 14ti dnů vrátit. Neměl jsi to vůbec reklamovat, nejsem si jistý, jestli je možno reklamované zboží ještě vrátit. Na ČOI nespoléhej, tam ti řeknou, že je to občansko právní spor a jediná cesta je, pokud se s prodávajícím nedohodneš, soud. Nedávno jsem řešil něco podobného, když jsem vracel repro které brumí a nechtěli mi je vzít zpět kvůli tomu, že jsem si to vyzvedl na prodejně a mohl jsem si to prý tak odzkoušet, což je samozřejmě nesmysl. Došlo to až tak daleko, že se radili s právníkem a já chystal trestní oznámení, poté konečně dostali rozum, omluvili se a peníze vrátili. Pokud je to tak jak chápu a všechno co tu píšeš s tím pískáním je pravda, tak jsi v právu a neštvi se s nima, fandím ti, do nich. Jediné čeho bych se bál je to, že jsi to dobrovolně reklamoval, místo aby jsi to vrátil, tam si nejsem jistý, jak to je...
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod icotech852 11. 11. 2014 18:08

Trymore píše:To je pravda, žiadne kecy. Ako sorry, ale keď mu ho dvakrát pošlú do servisu a on stále píska, tak asi to nebude len vadný kus. Za tú cenu to malo byť vyriešené ihneď a bez problémov. Taký drahý sub sa s pískaním nemal ani dostať na trh. Kontrola nula bodov. Bohužiaľ marketing ľudí zmagorí a vsugeruje im nereálne.
A určite sa v komerčných recenziách budú zmieňovať o pískaní... veď to by bolo na žalobu v niektorých prípadoch:D

ja s tebou suhlasim.Made in China no nekup to.Osobne mam len shitovu yamahu sub,ale pozeral som sa do nej a ziadny impulzny zdroj,ale klasicky trafak.Podla mna by sa do takychto drahych audio zariadeni impulzny zdroj ani davat nemal,ale chapem - rozmery a vaha

p.s. piska mi frekvencny menic v pivnici...tam moze

-- 11. 11. 2014 18:10 --

athlet008 píše:Osobně jsem byla u testování přístroje

:oboze nezavidim a drzim ti palce
forsaken...
icotech852
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod athlet008 17. 11. 2014 13:08

Zatim zadna zmena postupu distrubutora...ale na co jsem dneska prisel je ze kdyz nastavuju horni frekvenci 40-150hz ci kolik tam je tak se trosku meni piskani a smerovost toho zvuku. Dle meho nazoru je v plnym pasmu nastaveni zesilovave piskani o trosku slabsi a nebo uz prechazi tak vysoko ze ji mene zaznamenam. Oproti tomu od nastaveni 40-80hz je piskani nejvice slyset. Ale rusi a slyset je v 40m2 mistnosti vsude.
Dnes mi piskani i v druhem rohu mistnosti potvrdil uz asi desaty znami.
athlet008
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 19. 11. 2014 07:45

To je dost zajímavá informace. Momentálně mě pro toto chování napadají jen hodně divoká vysvětlení. Na to nastavení to reaguje jen když je to zapnuté nebo i ve standby?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Prezdika 19. 11. 2014 08:39

situaci ti nezavidim ale na druhou stranu nechapu tvuj postoj....ta baba ti nabidla slepej poslechovej test tak proc do toho nejdes....aspon budou mit dukaz primo na miste a v tvoji pritomnosti...jeste bych si s sebou vzal znamyho kterej to piskani slysi nejvic...takze asi tak
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod athlet008 19. 11. 2014 09:09

Samozřejmě nastaveni crossover píská i v režimu standby ikdyž není připojený zdroj signálu. Pokud přepnu vypínač z polohy 1 do polohy nula až teprve vše přestane. Což vůbec nepobírám jak je tohle možné a přestávám věřit že mi uvnitř cokoliv měnili.

Já ten její test pochopil trošku jinak, jako že si to mám vyzkoušet sám ( že mi to někdo zapne a já přijdu do místnosti ) zda to vůbec poznám. Bavil jsem se s ní potom ještě po tel a že následný postup bude prý dle výrobce, ale už žádná odpověd. I hifi guide studio jakož to prodejce se odmlčelo. Minulý týden jediná odpověd po několika emailech bylo, že mají výstavu a mnou se budou zabývat až tento týden. Samozřejmě nikdo se sám zase neozval , takže mi nezbývá nic jiného než zase a dokola kontaktovat jako první já je.. :-/
athlet008
Junior

Odeslat příspěvekod Prezdika 19. 11. 2014 09:30

nj tak uz to bohuzel chodi...

co se tyce toho testu tak ja to pochopil tak ze ti to nabizi udelat u nich. pokud to bylo jak si myslis ty, tak ji to sam navrhni a uvidis jak se na to bude tvarit. pokud by ten sub opravdu piskal a stoprocentne to na slepym testu poznas tak bys mel z pulky vyhrano. sice je to otrava ale asi lepsi reseni nez to tahat pres COI a buhvikoho kdo ti stejne nepomuze...a jestli jo, tak za jak dlouho...
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 19. 11. 2014 09:36

To jo, ale co když budou mít dobře zatlumenou poslechovku kde to uslyší podstatně méně než doma kde se mu to odráží od nezatlumených zdí? Pak by si zase pro změnu pěkně naběhl protože toto dělat nesmí vůbec a u nich by se ten jev jen do určité míry potlačil.
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Denkez 19. 11. 2014 10:03

athlet008: Pokud ti prodejce nabízí poslechový test a ty o něm uvažuješ, tak se před tímto testem shodněte, zda existuje nějaký limit hlučnosti pro nf zesilovače (já o ničem takovém nevím). Protože i když něco usyšíte, tak se zase debata vrátí k bodu, zda to, co slyšíte, je v limitu nebo již nad limitem. No a pokud nebudete mít předem dohodnuto, jaký limit je ještě přípustný, tak budete zase tam, kde jste nyní.
Ten limit musí být dán nějakou normou a pokud neexistuje, je nulový. O tom ale musí být předem dohoda, jinak ten poslechový test bude o ničem.
Poslední poznámka, má prodejce k dispozici dostatečně citlivý zvukoměr? Bez objektivního změření případné hlučnosti se neobejdete.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Prezdika 19. 11. 2014 10:14

tak u subu za 40 klacku by mel limit bejt nula. pokud o nejakym piskani neni zminka v navodu na pouziti o cemz dost pochybuju...
Prezdika
Junior

Odeslat příspěvekod EKKAR 19. 11. 2014 16:16

A hlavně, jedná se o "hlukovej projev ve stavu mimo obvyklou funkci = V KLIDU", tam by žádnej přístroj neměl produkovat žádný pazvuky. Zapnutej počítač může funět větrákem jak chce, ale VYPNUTEJ musí čušet !!!!!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka