Pročítal jsem dost zdejších témat, ale nenašel jsem úplně to, co bych potřeboval. K TV, která má toslink, 3,5 jack + scart (takže by šlo asi použít např. http://www.alza.cz/redukce-scart-3x-cinch-d44986.htm ) bych chtěl repro, které by nahradilo stávající Behringer MS40. Aktuálně mám repro připojeno přes RCA kabel přímo k Dune HD (ten má i toslink, stejně, jako TV, ale zvuk přes něj mi přijde slabší a více plochý). To má za následek, že přes ně nepřehraju TV signál (což zatím nevadí, nemám ho ani napojen), ale ani např. youtube a jiné videoslužby, co nabízí TV. Tu redukci scart jsem ještě nezkoušel, možná by pak TV hrala s MS40 lépe, než přes toslink.
Repro hraje příjemně, někdy mi ale vadí, že musím mít nastavenou nějakou úroveň hlasitosti, výšek, basů. Taky bych popravdě ocenil trošku více hutnosti, u filmů se to hodí. Taky mi schází v některých filmech hlasy, nejsem neschopen si naladit zvuk tak, abych měl celý film jednu úroveň - někdy musím přidat, abych vnímal hovor, pak najednou prásk a musím rychle ztišit, abych nevylekal okolí. Hudbu poslouchám taky, ale minimálně, takže toto bych neřešil.
Chtěl bych tedy náhradu, která není moc velká (nechci AVR + bedny - měl jsem před lety a zbavil jsem se toho, ač to hrálo jistě lépe, tak je to prostě velké). Tedy něco kompaktní, co má například vstup HDMI, nebo toslink, nebo i RCA, možná 2x HDMI (možná bych si na stará kolena pořídil Xbox, nebo Playstation).
Narazil jsem na Onkyo HTX-22HDX, které se ale již neprodává (ale na ebay i tady je pár inzerátů) a sice má dobré recenze, někteří to odsuzují. Nebo ještě starší verzi Onkyo HTX-22HD, která má sice jen 2 HDMI, ale 2pásmové satelity.
Další možností je pořídit lepší monitory, např. http://www.positronix.cz/audioengine-5-a5-0 a pokud bude málo basů, tak nějaký subwoofer, třeba originál Sony, který jde k TV připojit bezdrátově - http://www.alza.cz/sony-swf-br100b-d2262839.htm . Nebo, teoreticky, nechat si Behringer MS40 a přidat jen ten subwoofer (nebo i jiný).
U těch verzí s monitory, nebo aktivními reproduktory, mi to ale asi nevyřeší problém s tím, že nesliším někdy hovory a musím si hrát s hlasitostí. K tomu by tedy asi bylo ještě něco potřeba, nevím, jestli nějaký externí dekodér, nebo něco jiného.
Uvažoval jsem i soundbarech, ale ty už prostě z principu hrát nemůžou a některé mi přijdou, že je to to samé, co repro v TV, jen za další peníze. Jsou i verze se subwooferem, ale to by mi pak stačilo k TV jen dokoupit subwoofer a nepřipovat ani MS40.
Pro jistotu doplním, hlavně koukám v noci a prostor je cca 25m čtverečních. Repro by mělo být do cca 200mm na šířku, aby se mi vešlo vedle TV. Cena je důležitá, ale ne primární. Tedy, pokud mně nějaké řešení uchvátí a udělá to, co chci, připlatím si. Pokud ale budu muset pořád dělat kompromis, budu chtít šetřit, protože mi bude líto platit za něco, co nedělá přesně to, co očekávám

EDIT:
Jinak ještě doplním, že buď by měli být repro bez brumu/šumu (cca od 2m vzdálenosti), nebo automaticky vypnutelné, pokud nebude signál. Je to proto, aby se o nich dalo spát

Taky jsem se pohrával s myšlenkou, mít pasivní repro + malý zesilovač, nebo mini AVR, ale nic kloudné jsem nenašel, resp. už by to nebylo tak komplatní a "čisté" řešení. Pokud by se ale něco našlo, tak...

Snad jsem uvedl vše důležité a vypadne z vás brzo výsledek:-)
Dík.