Rozumné repro 2.0 (2.1) k TV (kompaktní, aktivní, možná SW)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Diacon Frost 18. 11. 2014 16:13

Ahoj. Nebudu ti radit zadny konkretni vyrobek, ale mam poznamku k tomuhle "Taky mi schází v některých filmech hlasy, nejsem neschopen si naladit zvuk tak, abych měl celý film jednu úroveň - někdy musím přidat, abych vnímal hovor, pak najednou prásk a musím rychle ztišit, abych nevylekal okolí. "
To co hledas se v ruznych AVR jmenuje ruzne....treba "night mode" apod. Jde o to, ze se umele "stlaci" dynamika aby nebyli velke rozdily mezi tichou a hlasitou pasazi. Ty pak nemusis porad menit hlasitost a nezacne ti to najednou "rvat". Bohuzel to asi neni to co chces slyset, protoze tuhle funkci maji hlavne AVR, coz kupovat nechces. Jinak velice zjednodusene receno se da rict, ze cim lepsi repro si poridis tim lepsi dynamku budou mit (tim vic te to bude s*at :). Na tvem miste bych se podival po nejakem lepsim soundbaru, ktery pripojis k TV pres HDMI (nejlepe s ARC, pokud to TV ma). Nektere maji opravdu pekny zvuk a navic nezabiraji moc mista. Mozna, ze najdes i nejaky co ma ten "night mode".
Diacon Frost
Junior

Odeslat příspěvekod PC-Hráč 18. 11. 2014 16:28

Však to je dobře ne, pád vrtulníku přeci nemůže znít stejně hlasitě jako běžná řeč.
PC-Hráč
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kozmo 18. 11. 2014 16:48

Ja by som sa pridal k teme ''night mode''.
Na filmy pouzivam KMPlayer a VLC. V oboch som to softwareovo nastavil, sorry ale nemam cas najist presnu funkciu. Cize tu by bolo riesenie zistit, na com pozeras filmy a vyriesit to. Dalej mozno pozret, ci nieco take existuje na TV alebo kde to chces riesit.
V podstate by som to nazval tlmic na výkyvy... Ubera to urcite detailov, ale problem vyrieseny ;-)

Mne sa pri dalsich repro co mam stava zasa, ze jedna piesen mam hlasitost na polovic ia ledvaledva pocujem, ina zasa v tej polovici je neznesitelne rozbita, dalsia moc hlucna. Tak musim stale menit hlasitost...

A PCHrac - nemyslim si, ze porovnanie padu vrtulnika a rozhovoru... berme realnu scenu z filmu - ked budu medzi sebou šušušuš do uška tak to potrebujes pocut tak, aby si to rozlisil, a dostatocne pocul, rovnako ako pad vrtulnika ta nema odj.bat z kresla, musi to byt akceptovatelne z oboch stran...
Naposledy upravil kozmo dne 18. 11. 2014 16:54, celkově upraveno 1
kozmo
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 18. 11. 2014 16:48

S tím hlasem máte samozřejmě pravdu, ale ono je to někdy tak, že prostě ten rozdíl je extrémně velký. Je ale možné, že díky tomu, že Behringery prostě duní a proto to vadí. Tedy jinak, pokud bych měl kvalitní repro, tak by to nevadilo. Případně pak asi opravdu mít alespoň 2.1 s decodérem a prostě trošku stáhnout subwoofer.

Jinak soundbar by se mi i líbil, je to skladné, dal bych to pod TV, ale popravdě jsem na ně nečetl nic dobrého. Repráčky jsou tam malé jako v TV a že je jich tam někdy snad 7 tomu asi moc nepomůže. Např. http://www.alza.cz/sony-ht-xt1-d1634920.htm (mám TV Sony), nebo http://www.alza.cz/sony-ht-ct370-d1610392.htm, nebo třeba http://www.alza.cz/magnat-sounddeck-400 ... 219353.htm .

Máte někdo nějakou zkušenost se soundbarem?
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod Petulda 18. 11. 2014 16:55

swenak píše:Tedy jinak, pokud bych měl kvalitní repro, tak by to nevadilo.

Přesně tak. Lidskému uchu vadí mnohem více sice tišší ale nekvalitní (zkreslený) zvuk, který produkují zesilovače / bedny hrající na pokraji svých možností, než hlasitější ale nezkreslený zvuk.

swenak píše:Máte někdo nějakou zkušenost se soundbarem?

Soundbar bych volil JEDINĚ pokud z různých důvodů není možné zvolit jiné řešení a JEDINĚ pokud jsou nároky na kvalitu zvuku opravdu malé.
Noble Audio Sunrise
Denon DCD-2020
Parasound Halo Integrated
Focal Electra 926
JBL LS 120P
Petulda
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod swenak 21. 11. 2014 08:56

No, díval jsem se na ty solo9, ale někde na PL fóru jsem našel např. obrázky, kdy tam nebyla vůbec výška, ale jen nějaká plastová záslepka pro ozdobu. PL neumím, ale řešili tam snad něco, že to kupovali na eBay, tak bůh ví, jestli to nebyl fake.

Soundbar souhlasím, ač právě ten, alespoň co do způsobu používání, by mi vyhovoval nejvíce, protože bych TV na něj položil (tedy by se jednao o takvou varzi, co je zároveň stojanem) a subík vedle TV, nebo za ni. Ale co do kvality to je prostě všude odsuzováno, takže to nechci.

Možná koupím nějaké monitory a z nich si udělám soundbar :-) Už ale začínám i uvažovat o tom, že bych šoupnul trošku nábytek a koupil sloupy na zem, ale žel bych zase nikdy neseděl uprostřed beden.

je sranda, že TV člověk vybere pomalu do pár minut a audio ne. Toto ale není poprvé, co mám s tímto problém a nevím, proč :-) Nejsem audiofil, nerozumím tomu a stejně mám problém si vybrat :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 21. 11. 2014 11:02

swenak píše:Máte někdo nějakou zkušenost se soundbarem?

Neodporucam.

Najprv som mal Philips HTL3120 (po 5dnoch testovania vratene. Otrasny zvuk...Basova zlozka otras, rozhovory nejasne zrozumitelne, ziadne vyrazne vylepsenie pre bezne sledovanie TV....)
Potom som kupil Yamahu YAS 101. Zlepsenie,ale nakoniec tiez vratene.
viewtopic.php?f=1709&t=1210224&p=10033794#p10033794
bylinnycaj
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 21. 11. 2014 11:36

Soundbar je opravdu *****-na s.r.o., vyhni se mu obloukem a pokud neveris zajdi do prvniho elektroretezce a uslysis tu bidu v realu,i kdyz pujde o jinou akustiku v otevrene mistnosti,presto i laik uslysi,ze tamni 'elektroprodejci' chteji obalamutit potencialniho kupce a vyprazdnit sklad od dalsiho nekvalitniho humusu;).Mas problem s tim,ze ses upjal na funkci 'night modu' a odmitnuti AVR cimz se ti lepsi(kvalitnejsi) reseni znacne komplikuje a je navic pravdepodobne,ze skoncis u nejakeho kramu,ktery bude mit jinou spatnou vlastnost viz. Notoricky zname PC-Hracovo brumeni ap.
JohnyBuchar
Pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 21. 11. 2014 11:50

No, já bych možná i AVR zase pořídil, ač nerad. Jenže ho nemám kde normálně dát. Kdyby ale třeba mélo externí IrDa a šlo by ovládat bez toho, abych koukal na display, asi bych to snesl. Jen mi prostě přijde, že nechci tak moc a stejně nemám možnost výběru. HDMI ARC asi řeší jen hlasitost, takže přes TV bych nic jiné, než hlasitost ovládat nemojl (je otázka, jestli bych musel, to neumím teď posoudit). O víkendu k tomu sednu a něco už snad vyberu. Jen aby to nedopadlo, jako s TV. Tu jsem taky vlastně nepotřeboval, jen jsem si nemohl vybrat správný notebook, tak jsem začal řešit TV :-) No a jelikož teď neumím vyřešit audio, tak pokukuju po herních konzolích :-)
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod anton12345 21. 11. 2014 13:17

Kdyby ale třeba mélo externí IrDa

Načo externé IrDA, keď sa dajú ovládať z mob. tel. alebo tabletu.
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod swenak 21. 11. 2014 13:22

Protože to není komfortní. Ano, jak pro TV, tak pro Media Player mám aplikaci a i to někdy používám, ale DO je prostě DO. Nemluvě o tom, že pro každý HW bych musel mít jednu aplikaci, ale DO mi stačí jedno a naprogramuju si ho jak potřebuju.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 22. 11. 2014 10:45

Tak asi udělám dnes první pokud a pořídím http://www.alza.cz/aq-m3d-aq-tango-85-d439306.htm a k tomu http://www.alza.cz/fiio-d07-d507658.htm . Ten DAC převodník vemu proto, abych mohl zvuk z TV poslat optikou do repro.

EDIT: Jen tedy nemůžu najít, jestli jsou repro stíněné :-(
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod swenak 22. 11. 2014 17:37

Tak jsem pořídil uvedenou sestavu a připojil přímo na Dune přes RCA a jak se dalo čekat, budu vracet. Hraje to sice lépe, vyváženěji, úraoveň dialogů a efektů není tak moc od sebe, abych musel pořád dělat korekci (nízké frekvence jsou míň výrazné proti MS40), ale zásadní problém je, že je slyšet docela hlasitý brum. Chyba není ve zdroji, MS40 hrají OK a i bez připojeného signálu to je nanic. Toto byl jeden z důvodů, proč jsem před lety prodal kompletní kino a nahradil ho monitory.
swenak
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 22. 11. 2014 20:32

Na co potřebuješ stíněné repro? Ty máš CRT nebo plazma TV?
ThalesX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 22. 11. 2014 20:45

Ty Tanga :D jsou to nejhorší od AQ co se dá snad koupit a ten zesík k tomu vypadá taky dost bídně a hmotnost 3kg to jen podtrhuje :D. Měl si vzít klasický zesilovač a bedny a né tyhle pseudo nesmysly od zeleného chuje. Např. zde nový http://hifibazar.cz/detail.asp?id=2327 to jen tak od boku a bedny např. http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... amond-10-1, výsledek bude určitě jinde, ale vypadá to, že to skončí telenovelou ala PC-HRAC a skončíš u plastového repra po x nezdarech, ale nechci odradit diváky od sledovanosti :potichu :mrgreen:.
"Vyčištěné uši jsou nejlevnější upgrade poslechového řetězce"
STEREO: SMSL, Yaqin, Aurum Cantus,REL SLUCHÁTKA: Little Dot, Shure
JohnyBuchar
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka